Υποκρισία Νταβούτογλου: Η Κριμαία δεν είναι Κύπρος

 
facebook share
Click to navigate!                                                                                                                  Η τουρκική υποκρισία σε όλο της το μεγαλείο!

Του Νίκου Χειλαδάκη/briefingnews.gr

Σε μια μακροσκελή του συνέντευξη στην τουρκική εφημερίδα, Sabah και στον δημοσιογράφο, Okan Müderrisoğlu, ο Τούρκος υπουργός Εξωτερικών, Αχμέτ Νταβούτογλου, ρωτηθείς αν βλέπει κάποιες ομοιότητες στην περίπτωση της Κριμαίας με άλλες περιπτώσεις αλλαγής συνόρων, τόνισε με έμφαση πως δεν υπάρχει καμία ομοιότητα στην περίπτωση της Κριμαίας, όπου οι Ρώσοι «βίαια» άλλαξαν τα σύνορα της Ουκρανίας, με την περίπτωση της Κύπρου, αλλά και του Χατάϊ, την περιοχή της Συρίας στην Αντιόχεια που η Τουρκία κατέλαβε με παράνομη στρατιωτική εισβολή το 1939, γεγονός που μέχρι σήμερα η Συρία δεν το έχει αναγνωρίσει και θεώρει την περιοχή, που κατοικείται κυρίως από Άραβες χριστιανούς, σαν διεκδικούμενη από την Συρία.




Αλλά το εξοργιστικό είναι πως ο «κύριος» αυτός που κατευθύνει την εξωτερική πολιτική της Τουρκίας, αναφερόμενος στην Κύπρο υποστήριξε ότι η Τουρκία ήταν… υποχρεωμένη να εισβάλει στρατιωτικά στην νήσο και να καταλάβει το βόρειο τμήμα, γι' αυτό και, όπως ισχυρίστηκε, η περίπτωση της Κύπρου δεν… έχει καμία σχέση με την Κριμαία. Αλλά η Κριμαία, όπως είναι γνωστό, είχε παραχωρηθεί στην Ουκρανία από μια σοβιετική απόφαση του Χρουστσόφ ενώ τώρα με ένα παλλαϊκό δημοψήφισμα επανήλθε στην πραγματική της πατρίδα, την Ρωσία. Ο κ Νταβούτογλου όμως δεν αρκέστηκε σε αυτές τις δηλώσεις για το Κυπριακό.

Προχωρώντας ακόμα περισσότερο υποστήριξε πως η τουρκική πλευρά είναι η… μόνη που εκπροσωπεί την νομιμότητα στην Κύπρο και ότι μετά το δημοψήφισμα του 2004 για το σχέδιο Ανάν, που απέρριψε υπερήφανα ο κυπριακός λαός, η Τουρκία που αποδέχτηκε αυτό το σχέδιο αγωνίζεται μέχρι σήμερα στην εφαρμογή του παρά την πολεμική που δέχεται από ελληνικής πλευράς.

Το σχέδιο Ανάν, όπως ανέφερε χαρακτηριστικά ο Τούρκος υπουργός Εξωτερικών, είναι η… εγγύηση για την επίλυση του Κυπριακού. Φυσικά δεν ανέφερε ότι με επίλυση του Κυπριακού βάσει ενός νέου σχεδίου Ανάν, η Τουρκία θα βάλει πόδι στα ενεργειακά κοιτάσματα της μεγαλονήσου, καθώς αυτό είναι το επίμαχο σημείο ένεκα του οποίου η Τουρκία πιέζει συνεχώς να προχωρήσει μια παρόμοιας φύσης επίλυση του Κυπριακού ζητήματος. Και δυστυχώς την τουρκική άποψη ενστερνίζονται και κάποιοι που ασκούν μειοδοτική πολιτική στο Κυπριακό από την ελληνική πλευρά.

Αλλά η τουρκική υποκρισία δεν σταματά εδώ. Όπως  θα δούμε εκεί που έχει πέραση κάνει τον «νταή», αλλά εκεί που δεν της πάει, βάζει… την ουρά στα σκέλια! Με ένα μακροσκελές άρθρο του ο πολύ γνωστός και παλαίμαχος Τούρκος δημοσιογράφος, Ertuğrul Özkök, στην τουρκική εφημερίδα, Hürriyet, (25/3),  αναφερόμενος στην υπόθεση της κατάρριψης του συριακού αεροπλάνου από την τουρκική πολεμική αεροπορία, ξεσκεπάζει την τουρκική υποκρισία με τον πιο ενδεικτικό τρόπο.

Συγκεκριμένα ο Τούρκος δημοσιογράφος αναφέρει ότι στις 22 του παρελθόντος Οκτωβρίου και ώρα, 16,37 μ.μ., ένα ρωσικό μαχητικό αεροσκάφος πλησίασε και παραβίασε τον τουρκικό εναέριο χώρο στην Μαύρη Θάλασσα. Σήμανε συναγερμός στην τουρκική πολεμική αεροπορία και από την αεροπορική βάση της Μερτζιφούντας του Πόντου απογειώθηκαν τα τουρκικά F-16 με κατεύθυνση την Μαύρη Θάλασσα.

Το ρωσικό πολεμικό αεροσκάφος απτόητο συνέχισε να παραβιάζει τον τουρκικό νεώριο χώρο ενώ τα τουρκικά, που διαπίστωσαν ότι επρόκειτο για αεροσκάφος της ρώσικης πολεμικής αεροπορίας, τύπου II-20, το παρακολουθούσαν επί μια σχεδόν ώρα χωρίς καν να τολμούν να το παρενοχλήσουν. Δηλαδή, όπως τόνισε ο Τούρκος δημοσιογράφος, στην περίπτωση της Συρίας μόλις πλησίασε το ξένο αεροσκάφος  σπεύσαμε  να το καταρρίψουμε, ενώ στην περίπτωση του ρωσικού, ούτε λίγο ούτε πολύ οι Τούρκοι… έκαναν την πάπια, (δική μου έκφραση).

Αυτή είναι η τουρκική υποκρισία και η επίδειξη της τουρκικής «παλικαριάς». Μας θυμίζει αυτό που έλεγαν οι πρόγονοι μας από την Μικρά Ασία ότι τον Τούρκο όταν του δείχνεις τα πισινά σου, σου δείχνει τα μπροστινά του, αλλά όταν του δείχνεις τα μπροστινά, κατεβάζει το κεφάλι και σου δείχνει τα …πισινά του !


Για να μαθαίνουμε και λίγο πραγματική ιστορία!                                                                         http://www.briefingnews.gr/tourkia/item/90868

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Γνωρίζατε ότι το Εθνικό Ζώo της Ελλάδας είναι το δελφίνι;

ΤΟ ΠΕΙΡΑΜΑ ΤΟΥ ΣΤΑΛΙΝ ΜΕ ΤΗΝ ΚΟΤΑ!