Διαδραστικό ταξίδι προς την «Κατάκτηση του Διαστήματος»
Δίνοντας μια ολοκληρωμένη εικόνα για τα διαστημικά ταξίδια, από την ιστορία της εξερεύνησης του Διαστήματος, μέχρι τις μελλοντικές αποστολές στο ηλιακό μας σύστημα, αλλά και πέρα από αυτό, η έκθεση του Αμερικανικού Μουσείου Φυσικής Ιστορίας της Νέας Υόρκης, με τίτλο «Η κατάκτηση του Διαστήματος», θα φιλοξενείται στο Κέντρο Πολιτισμού «Ελληνικός Κόσμος» από το Σάββατο 22 Μαρτίου.
DENIS FINNIN
Η έκθεση, που πραγματοποιείται από το Αμερικανικό Μουσείο Φυσικής Ιστορίας της Νέας Υόρκης, σε συνεργασία με το MadaTech, το Εθνικό Μουσείο Επιστήμης, Τεχνολογίας και Διαστήματος του Ισραήλ (MadaTech, Haifa, Ισραήλ), αποτελεί μια από τις πιο ολοκληρωμένες παγκοσμίως εκθέσεις σχετικά με το μέλλον του ανθρώπου στο Διάστημα, εστιάζοντας στην επερχόμενη διαστημική εξερεύνηση.
RODERICK MICKENS
Ιστορικές αποστολές και άρωμα Σελήνης
Το εκθεσιακό αυτό ταξίδι αρχίζει με μια αναδρομή στις ιστορικές αποστολές στο Διάστημα, επανδρωμένες και μη: το Sputnik 1, ο πρώτος τεχνητός δορυφόρος, η διαστημική κάψουλα Vostok 1 που έθεσε τον Γιούρι Γκαγκάριν, τον πρώτο άνθρωπο, σε τροχιά γύρω από τη Γη, το διαστημικό τηλεσκόπιο Hubble και μια διαστημική εξερεύνηση του Άρη με το Μars Rover.
RODERICK MICKENS
Sputnik 1, ο πρώτος τεχνητός δορυφόρος.
Η διαστημική κάψουλα Vostok 1 που έθεσε τον Γιούρι Γκαγκάριν, τον πρώτο άνθρωπο, σε τροχιά γύρω από τη Γη.
Επόμενος σταθμός είναι οι Αστεροειδείς, όπου οι επισκέπτες θα έρθουν σε επαφή με μια αναπαράσταση του ιαπωνικού διαστημοπλοίου Hayabusa, το οποίο, το 2005, συναντήθηκε με τον κοντινό στη Γη αστεροειδή Itokawa, για συγκέντρωση δειγμάτων. Παράλληλα, μέσω ενός διαδραστικού εκθέματος αφής, θα προσπαθήσουν οι ίδιοι να αποτρέψουν μια «επική καταστροφή» από Αστεροειδή και θα αγγίξουν έναν μετεωρίτη από τη συλλογή του Μουσείου.
Αποστολή στον κόκκινο πλανήτη
Ακόλουθος προορισμός είναι ο Άρης, ο οποίος - συγκριτικά με τους υπόλοιπους πλανήτες του ηλιακού μας συστήματος - έχει τις μεγαλύτερες πιθανότητες να φιλοξενεί ζωή. Η αποστολή ανθρώπων στον κόκκινο πλανήτη, ίσως, να αποτελεί το επόμενο βήμα, όπως δείχνουν τα μοντέλα υπό κλίμακα, με τους αστροναύτες που τρώνε, κοιμούνται και ασκούνται κατά το πολύμηνο ταξίδι τους στον Άρη με το διαστημόπλοιο Nautilus - X.
DENIS FINNIN
Μοντέλο σε φυσικό μέγεθος του Curiosity Rover.
DENIS FINNIN
Τελευταίος σταθμός της έκθεσης είναι η «Ευρώπη», ο Δορυφόρος του Δία που προσφέρεται για αναζήτηση ζωής, αλλά και εκατομμύρια αστέρια πέρα από το ηλιακό μας σύστημα, τα οποία είναι ήδη γνωστό ότι έχουν δικούς τους πλανήτες, που θέτουν το δελεαστικό ερώτημα για την ύπαρξη ζωής σε αυτούς.
DENIS FINNIN
Κέντρο Πολιτισμού «Ελληνικός Κόσμος»: Πειραιώς 254 - Ταύρος τηλ.: 212 2540000, για επισκέψεις σχολείων: 212 2540100. Τιμές εισιτηρίων: ενήλικες: 7 ευρώ, παιδιά: 4 ευρώ, οικογενειακό (2 ενήλικες + 2 παιδιά): 20 ευρώ. Προπώληση: καταστήματα Public. Ημέρες και ώρες λειτουργίας έκθεσης: Δευτέρα έως Πέμπτη: 09.00 - 13.30, Παρασκευή: 09.00 - 20.00, Σάββατο: 11.00 - 16.00, Κυριακή: 10.00 - 18.00. Διατίθεται δωρεάν χώρος στάθμευσης. naftemporiki.gr
Σχόλια