Δεν υπάρχουν εξωγήινοι- Κι όμως... είμαστε μόνοι εκεί έξω!

Δεν υπάρχουν εξωγήινοι- Είμαστε μόνοι εκεί έξω!
Πόσο εγωιστικό μπορεί να ακούγεται ότι οι γήινοι είμαστε οι μοναδικοί κάτοικοι ολόκληρου του γαλαξία μας; Κι όμως. Οι επιστήμονες της NASA επιμένουν ότι δεν υπάρχει ζωή έξω από τη γη. Τουλάχιστον όχι στον Milky Way!
Ο γαλαξίας μας περιέχει 100.000.000.000 πλανήτες αλλά δύο επιστήμονες από το Πρίνστον, γνωστοί στην επιστημονική κοινότητα για την προσήλωσή τους στην Μπεϋζιανή θεωρία (ο κλάδος της Στατιστικής που  µέσω της Θεωρίας των Πιθανοτήτων, ως βασικό εργαλείο, παρέχει τη δυνατότητα χειρισµού, ελέγχου και περιγραφής της αβεβαιότητας) υποστηρίζουν ότι μονάχα η γη κατοικείται. Ούτε ο E.T. δεν έχει σπίτι δηλαδή εκεί έξω…

«Τα ευρήματα που έχουμε από απολιθώματα συνηγορούν στο ότι η ζωή στην γη ξεκίνησε στα πολύ πρώιμα χρόνια ύπαρξης του πλανήτη και αναπτύχθηκε με πάρα πολύ γρήγορους ρυθμούς, με αποτέλεσμα  να καταφέρει να προσαρμοστεί στις συνεχείς κλιματικές αλλαγές και να επιβιώσει. Αυτό δεν σημαίνει όμως ότι το ίδιο συνέβη και στους άλλους πλανήτες. Αντιθέτως, είναι σχεδόν απίθανο», υποστηρίζουν οι αστροφυσικοί του Πρίνστον Εντουϊν Τέρνερ και Ντέιβιντ Σπίγκελ.
Κι επειδή ακριβώς γνωρίζουν τι αντιδράσεις θα προκαλέσουν, οι δύο συνεργάτες επισημαίνουν πως «η δουλειά μας δεν είναι αποτέλεσμα απόψεων αλλά ανάλυσης των υφιστάμενων δεδομένων που καταλήγει στο συμπέρασμα ότι η αντιπαράθεση για την ύπαρξη ζωής σε άλλους πλανήτες εντάσσεται κυρίως στο πλαίσιο απλών υποθέσεων και σκέψεων. Δεν υπάρχουν αποδείξεις ή σοβαρά επιστημονικά ευρήματα»!
«Οι εκτιμήσεις που κάνουμε σχετικά με τις πιθανότητες για ύπαρξη ζωής και σε άλλους πλανήτες είναι αποτέλεσμα της αισιόδοξης εκτίμησης πως μια κοινή πρακτική θα συμβαίνει σε όλο το συμπάν. Με αυτή την θεώρηση πιστεύομε πως δεν είμαστε μόνοι μας. Δεν είμαστε όμως πλέον και τόσο σίγουροι καθώς αν και οι επιστήμονες εξακολουθούν με ζήλο να αναζητούν ζωή σε πλανήτες μέχρι σήμερα δεν τα έχουν καταφέρει», λένε οι δύο επιστήμονες και θυμίζουν πως παρότι πρόσφατα η NASA επιβεβαίωσε την ύπαρξη πολλών πλανητών με τα χαρακτηριστικά της Γης, δεν βρέθηκε απολύτως κανένα στοιχείο που να αποδεικνύει πως υπάρχει ζωή. Ούτε καν εκεί!                   http://www.iefimerida.gr

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Γνωρίζατε ότι το Εθνικό Ζώo της Ελλάδας είναι το δελφίνι;

ΤΟ ΠΕΙΡΑΜΑ ΤΟΥ ΣΤΑΛΙΝ ΜΕ ΤΗΝ ΚΟΤΑ!