Σκόπια: Οκτώ «Ιστορίες των Μακεδόνων Φιλίππου και Αλεξάνδρου» για παιδιά


Απρίλιος 23, 2012.

Σκόπια.

Στην πρωτεύουσα της πΓΔΜ, παρουσιάστηκε το βιβλίο για παιδιά «Οκτώ Ιστορίες των Μακεδόνων Φιλίππου και  Αλεξάνδρου», όπως αναφέρουν τα σλαβοσκοπιανά μέσα ενημέρωσης.


Το βιβλίο αποτελεί  μια συλλογή  μικρών ιστοριών, ειδικά για παιδιά, όπου περιγράφονται οι λαμπρές πράξεις των  διάσημων- πατέρα και υιού- στρατηγών στην παγκόσμια ιστορία και είναι δημιούργημα και πνευματική ιδιοκτησία του ακαδημαϊκού  Δρ Ζαν Μιτρέφ.

«Την  έκδοση αυτού του βιβλίου την είχα ονειρευτεί και ήταν ένα όνειρο που δεν περίμενα να ολοκληρωθεί. Ενώ έγραφα τις ιστορίες, σκεφτόμουν ότι αυτός ήταν ένας μοναδικός τρόπος για να ξεφύγω από την καθημερινότητα και κρυφά έλπιζα ότι τουλάχιστον τα παιδιά θα βυθιστούν σε  αυτές. Ελπίζω ότι  τα παιδιά θα απορροφηθούν  με τις ιστορίες του  Φιλίππου και του Αλεξάνδρου», είπε ο Μιτρέφ στην εκδήλωση.

Το βιβλίο παρουσιάστηκε από τον καθηγητή Βένκο Αντονόφσκι.
«Πρόσφατα για μια διδακτορική μελέτη παρουσιάστηκαν εκατό έργα  με σκοπιανή βιβλιογραφία που είχαν θεματογραφία τους Μακεδόνες και τον Αλέξανδρο. Μυθιστορήματα, τραγούδια, ιστορίες. Αυτό μόνον δείχνει ότι  τα πρόσωπα του Φιλίππου και του Αλεξάνδρου,  είναι δύο ιστορικοί γίγαντες στο παλίμψηστο της Ιστορίας,  που αποδίδονται σε πολλούς πολιτισμούς, έθνη και ερμηνεύονται σε πολλά πολιτισμικά πλαίσια. Κανείς δεν έχει  την αποκλειστικότητα τους», είπε ο Αντονόφσκι.
Το βιβλίο θα μεταφραστεί στα αγγλικά, γερμανικά και ρωσικά.
--

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Τα μυστικά της διαδρομής εξαγωγής του κουρδικού πετρελαίου και οι αντιδράσεις

ΑΒΔΗΡΙΤΙΣΜΟΣ ΚΑΙ ΣΥΒΑΡΙΤΙΣΜΟΣ

Όλα όσα πρέπει να γνωρίζετε για τον ... σκαντζόχοιρο