Έλαβε λίστα από την Ολλανδία το ΣΔΟΕ με 120 ελληνικές θαλαμηγούς



 
                                                       


 Image

 Μια λίστα με περίπου 120 ονόματα ιδιοκτητών πολυτελών σκαφών αναψυχής, που εμφανίζεται να έχουν έδρα στην Ολλανδία απέστειλαν αιφνιδιαστικά, πριν από μερικές ημέρες, στο ΣΔΟΕ οι αρχές της ευρωπαϊκής χώρας.

Η λίστα αυτή στάλθηκε με πρωτοβουλία των αρμόδιων υπηρεσιών της Ολλανδίας στο πλαίσιο της συνδρομής στη χώρα μας όσον αφορά την καταπολέμηση της φοροδιαφυγής. Μάλιστα οι Ολλανδοί, χωρίς κανείς να τους το ζητήσει, έστειλαν και τα πλήρη παρασταστατικά, τις άδειες κ.λπ. για την απόκτηση αυτών των σκαφών.


Οπως λένε στελέχη του ΣΔΟΕ «πρόκειται για ιδιαίτερα σημαντικά στοιχεία που δεν θα μπορούσαμε να τα εντοπίσουμε μόνοι μας και μας ανοίγουν νέους ορίζοντες στις έρευνές μας...».

Ηδη τα αρμόδια στελέχη του ΣΔΟΕ αναζητούν τις φορολογικές δηλώσεις και τα πόθεν έσχες των ιδιοκτητών των θαλαμηγών και άλλων σκαφών, αφού εκτιμούν ότι πίσω από πολλά από τα πολυτελή σκάφη κρύβονται υποθέσεις φοροδιαφυγής ή ξεπλύματος «μαύρου χρήματος».

Οπως λένε στελέχη του υπουργείου Οικονομικών «μας έχει κάνει εντύπωση ότι σχεδόν κανένας από τους έλληνες κατόχους των "ολλανδικών" θαλαμηγών δεν είναι γνωστός επιχειρηματίας. Οι περισσότεροι είναι ιδιώτες από τα νότια προάστια, ακόμη κι ένας έμπορος από την Αμφιάλη».

Με βάση αυτό το στοιχείο οι φορολογικές αρχές δεν αποκλείουν σε αρκετές περιπτώσεις «να πρόκειται για "αχυρανθρώπους" ή για συγκροτημένες προσπάθειες απόκρυψης περιουσιακών στοιχείων».

Απομένει οι υποψίες να επιβεβαιωθούν από τις έρευνες, οι οποίες βρίσκονται σε πλήρη εξέλιξη.

Τμήμα ειδήσεων defencenet.gr
 

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Γνωρίζατε ότι το Εθνικό Ζώo της Ελλάδας είναι το δελφίνι;

ΤΟ ΠΕΙΡΑΜΑ ΤΟΥ ΣΤΑΛΙΝ ΜΕ ΤΗΝ ΚΟΤΑ!