Translate

Παρασκευή, 24 Ιουνίου 2011

"Η ΒΟΥΛΓΑΡΙΑ ΚΑΙ ΤΟ ΑΙΓΑΙΟΝ"Απάντηση στην ανάρτηση «Μπόζινταρ Ντιμιτρόφ:

Μπόζινταρ Ντιμιτρόφ: Οι Βούλγαροι είναι απόγονοι των αρχαίων Μακεδόνων


Ιούνιος 23, 2011.

Σόφια.

«Υπάρχει σαφής σχέση μεταξύ των Μακεδόνων του Αλεξάνδρου και των Βουλγάρων».

Τα παραπάνω δήλωσε σε συνέντευξή του στο «Focus» ο διευθυντής του Εθνικού Μουσείου Ιστορίας (και πρώην υπουργός) Μπόζινταρ Ντιμιτρόφ, με την ευκαρία της έκδοσης του νέου του βιβλίου: «Οι Βούλγαροι και ο Αλέξανδρος των Μακεδόνων».

Σύμφωνα με τον συγγραφέα είναι τυχαία σύμπτωση το γεγονός της έκδοσης του βιβλίου και των διαφορών που ακούγονται για την τοποθέτηση του αγάλματος του Μεγάλου Αλεξάνδρου στα Σκόπια και του Φιλίππου της Μακεδονίας στην Μπίτολα, όπως είχε άλλωστε προαγγελθεί πριν από πολύ καιρό.

«Μην νομίσετε ότι λέω την απόλυτη αλήθεια- απλά προωθώ επιχειρήματα για άλλους επιστήμονες οι οποίοι μπορούν να τα αναπτύξουν ή τα με διορθώσουν», δήλωσε ο Μπόζινταρ Ντιμιτρόφ.

«Είναι γνωστό ότι ο Αλέξανδρος της Μακεδονίας, στις εκστρατείες στην ανατολή έφθασε μέχρι τη χώρα της Βακτριανής. Αυτή ήταν η μοναδική χώρα που αντιστάθηκε με επιτυχία στην επίθεσή τους, στη συνέχεια ξεκίνησαν πόλεμοι και βίαιες μάχες στις οποίες οι Βακριανοί αντιστάθηκαν σθεναρά όχι μόνον στον στρατό αλλά και στον ίδιο τον αρχηγό του Στρατού τον Αλέξανδρο.

» Η σύγχρονη επιστήμη αναγνωρίζει ότι η Βακτριανή ήταν μια από τις αρχαίες χώρες του Ινδικού Καυκάσου. Στην περιοχή υπήρχαν πολλά βουλγαρικά κράτη και ένα από αυτά ήταν η Βακτρία. Ήταν το μεγαλύτερο στο οποίο συμπεριλαμβάνονταν όλοι οι Βούλγαροι που κατοικούσαν στα βουνά του Χίντου Κους.

»Ο Αλέξανδρος της Μακεδονίας ‘εμφανίστηκε εκ θαύματος’ – αυτό επισημαίνεται από πολλούς αρχαίους συγγραφείς- και βρήκε ένα καλό τρόπο να καταλάβει τους Βακτριανούς, να ενωθούν οι δύο λαοί.

»Η πρότασή του έγινε δεκτή από το βασιλιά τους: 10.000 στρατιώτες του Αλεξάνδρου να παντρευτούν κορίτσια της  Βακτριανής – δηλαδή Βουλγάρες. Με την πάροδο του χρόνου δημιουργήθηκε, έτσι, ένα νέο έθνος. Τι θα γινόταν, τώρα,  με αυτούς τους ανθρώπους;

Ξεκίνησαν, λοιπόν, πεζή με τον Χαν Ασπαρούχ και Χαν Κούβερ και έφθασαν  στο Νις  και από εκεί άλλοι πήγαν στο Βελιγράδι και στα Σκόπια και άλλοι από την Πλίσκα και το Πρέσλαβ στη Θράκη, και όπως γράφουν και οι βυζαντινοί συγγραφείς για τις εκστρατείες τους αυτές για τους Βουλγάρους, ήρθαν να κατακτήσουν και να λάβουν τη γη των προγόνων τους. Δηλαδή, τη γη του Αλέξανδρου του Μακεδόνα.

»Υπάρχουν τέσσερις βυζαντινές πηγές, οι οποίες σημειώνουν τα επιχειρήματα αυτά για τους Βούλγαρους, τον Ασπαρούχ και Κούβερ. Ειδικά για τον Κούβερ είχε εγκατασταθεί στο σημερινό Βαρδάρη και στη Μακεδονία του Αιγαίου. Το πιο εντυπωσιακό για μένα ήταν ότι οι Βυζαντινοί συμφωνούν ότι πράγματι είναι έτσι. Οι Βούλγαροι επέστρεψαν στη γη των προγόνων τους που ήταν οι  Μακεδόνες στρατιώτες του Αλεξάνδρου», δήλωσε ο Μπόζινταρ Ντιμιτρόφ.
--Απάντηση στην ανάρτηση  «Μπόζινταρ Ντιμιτρόφ: Οι Βούλγαροι είναι απόγονοι των αρχαίων Μακεδόνων», με δύο παλαιά δημοσιεύματα της εφημερίδας ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ,  δίνει  ο συνεργάτης μας Π.Β. από την Αυστραλία και τα οποία παραθέτουμε.
 

3 σχόλια:

Προεδρος είπε...

άρα και οι βούλγαροι είναι έλληνες όχι οι μακεδόνες βούλγαροι. την υπηηκοότητα του μπαμπα παιρνεις κυριε μποζινταρ όχι της μαμάς. πατέρες σας είμαστε όλους σας

aoratos είπε...

ΠΕΣΤΑ ΠΡΟΕΔΡΕ.

Ανώνυμος είπε...

Είναι σαφές ότι το συγκεκριμένο βιβλίο αποτελεί τη βουλγαρική εκδοχή των πραγμάτων και την "απάντησή τους" στα αγάλματα των Σκοπιανών. Να μην ξεχνάμε ότι τα πάντα στο ζήτημα της Μακεδονίας ξεκίνησαν από τους Βούλγαρους και τους προστάτες τους πανσλαβιστές Ρώσους, πρώτα με τη Συνθήκη του Αγίου Στεφάνου το 1877-78 και έπειτα με την Εσωτερική Μακεδονική Οργάνωση, την τρομοκρατία των Κομιτατζήδων, τη θέση της κατευθυνόμενης από τη Μόσχα Κομιντέρν περί Ενιαίας -Ανεξάρτητης Μακεδονίας, (εδώ τη σκυτάλη του πανσλαβισμού πήρε ο διεθνής επιθετικός και υπονομευτικός των δικαίων του ελληνισμού κουμουνισμός) την κτηνώδη βουλγάρικη κατοχή της Ανατολικής Μακεδονίας και τη γενοκτονία 15.000 Καβαλιωτών στον Α΄ Παγκόσμιο Πόλεμο και τη φασισιτική βουλγάρικη κατοχή της Ανατολικής Μακεδονίας -Θράκης στο Β' Παγκόσμιο Πόλεμο. Συμπέρασμα: η προσοχή μας δεν πρέπει να είναι στραμμένη μόνο στους Σκοπιανούς αλλά και στους ιστορικούς εχθρούς μας στην περιοχή, τους Σλαβοβούλγαρους. Οι πολιτικές ηγεσίες αυτών των λαών ΠΑΝΤΑ ΘΑ ΚΑΡΑΔΟΚΟΥΝ...