Το νέο πορτρέτο του Βασιλιά κυκλοφόρησε για την Ημέρα των Ενόπλων Δυνάμεων

Ο βασιλιάς της PA Κάρολος ΙΙΙ κάθεται στον Μεγάλο Διάδρομο στο Κάστρο του Ουίνδσορ, φορώντας το Πλήρες Τελετουργικό Παλτό του Field Marshal No1 με μετάλλια, σπαθί και διακοσμήσεις. Το καπέλο του Field Marshal, τα λευκά γάντια και η μπαστούνια του είναι τοποθετημένα στο τραπέζι δίπλα του.PA

Ένα νέο πορτρέτο του βασιλιά Καρόλου που φοράει στρατιωτική στολή κυκλοφόρησε για τον εορτασμό της Ημέρας των Ενόπλων Δυνάμεων.

Η φωτογραφία - που τραβήχτηκε στον Μεγάλο Διάδρομο του Κάστρου του Ουίνδσορ - δείχνει τον καθιστή μονάρχη να φορά το τελετουργικό φόρεμα του Στρατάρχη του με μετάλλια, σπαθί και διακοσμήσεις.

Η δημοσίευση της εικόνας συμπίπτει με έναν φόρο τιμής στα μέλη των ενόπλων δυνάμεων από τη βασίλισσα Καμίλα - την οποία σε βιντεοσκοπημένο μήνυμα χαρακτήρισε «πηγή έμπνευσης, καθησυχασμού και υπερηφάνειας».

Η Ημέρα των Ενόπλων Δυνάμεων πέφτει το τελευταίο Σάββατο του Ιουνίου και έχει στόχο να αποτίσει φόρο τιμής στους βετεράνους, στο στρατιωτικό προσωπικό και στις οικογένειες των στρατιωτικών. Έχει επισημανθεί στο Ηνωμένο Βασίλειο από τα τελευταία χρόνια.

Η εικόνα του βασιλιά Καρόλου τραβήχτηκε τον περασμένο Νοέμβριο από τον Hugo Burnand - έναν κανονικό βασιλικό φωτογράφο που τράβηξε τις επίσημες φωτογραφίες της στέψης του βασιλιά το 2023.

Ο Στρατάρχης είναι ο υψηλότερος βαθμός στον Βρετανικό Στρατό. Ο βασιλιάς Κάρολος προήχθη στον βαθμό όσο ζούσε η βασίλισσα Ελισάβετ Β', αλλά ως μονάρχης είναι ο τελετουργικός επικεφαλής του συνόλου των ενόπλων δυνάμεων.

Ενώ παρευρέθηκε στους εορτασμούς της D-Day στη Νορμανδία της Γαλλίας νωρίτερα τον μήνα, ο βασιλιάς φορούσε μια μαύρισμα εκδοχή της στολής του Στρατάρχη.

PA Η φωτογραφία του βασιλιά Καρόλου, στην οποία κάθεται σε περίτεχνη πράσινη και χρυσή καρέκλα, φορώντας την πλήρη στολή του με ένα τελετουργικό σπαθί και τελετουργικό καπέλο που κάθεται σε ένα τραπέζι δίπλα τουPA
Ο Βασιλιάς φωτογραφήθηκε στο Κάστρο του Ουίνδσορ με τη στολή του Field Marshal

Σε ένα βιντεοσκοπημένο μήνυμά της, που ηχογραφήθηκε στο Clarence House, η βασίλισσα συλλογίστηκε την «απίστευτη γενναιότητα» του στρατιωτικού προσωπικού που ξεκίνησε την απελευθέρωση της Ευρώπης από τη ναζιστική Γερμανία το 1944.

Είπε ότι 80 χρόνια μετά, «το ίδιο πνεύμα και αυτές οι ίδιες ιδιότητες παραμένουν πολύ αποδεικτικά σε όλες τις Ένοπλες Δυνάμεις μας», οι οποίες «αναλαμβάνουν τα καθήκοντά σας μπροστά σε ένα πλήθος προκλήσεων και κινδύνων».

Η βασίλισσα πρόσθεσε: «Κάνοντας αυτό, όχι μόνο προστατεύεις αυτά τα νησιά, αλλά υπερασπίζεσαι και τις ελευθερίες πολύ πέρα ​​από αυτές τις ακτές.

«Η αποφασιστικότητά σας, οι αδιάκοπες προσπάθειες και η ανιδιοτελής πίστη σας ο ένας στον άλλον και στο Ηνωμένο Βασίλειο είναι τόσο διαρκείς όσο και η ευγνωμοσύνη μας».

Ο προστάτης της φιλανθρωπικής οργάνωσης British Forces Broadcasting Service, που παρήγαγε το βίντεο, ευχαρίστησε επίσης τις οικογένειες των στρατιωτών και των γυναικών "που κρατούν αναμμένες τις φωτιές στο σπίτι" ενώ τα αγαπημένα τους πρόσωπα βρίσκονται στο εξωτερικό.

Σημειώνοντας τον πατέρα της, ταγματάρχη Μπρους Σαντ, και τον δικό του ρόλο στη Βόρεια Αφρική και τη Δουνκέρκη στον Β' Παγκόσμιο Πόλεμο - ο τελευταίος από τον οποίο του χάρισε τον Στρατιωτικό Σταυρό - η βασίλισσα είπε: «Ως περήφανη κόρη ενός αξιωματικού του στρατού, ξέρω κάτι από Ο αντίκτυπος που έχει η στρατιωτική ζωή στα αγαπημένα σας πρόσωπα είστε και εσείς ήρωες.

"Σε περιόδους πολέμου και σε περιόδους ειρήνης, είτε ορατές είτε αόρατες, οι ένοπλες δυνάμεις μας υποστηρίζουν και ενισχύουν το έθνος μας. Είστε πηγή έμπνευσης, καθησυχασμού και υπερηφάνειας - και σας χαιρετίζω όλους».

https://www.bbc.com/news/articles/cv2gle48845o

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Γνωρίζατε ότι το Εθνικό Ζώo της Ελλάδας είναι το δελφίνι;

ΤΟ ΠΕΙΡΑΜΑ ΤΟΥ ΣΤΑΛΙΝ ΜΕ ΤΗΝ ΚΟΤΑ!

Ο Ερντογάν κάλεσε σε τζιχάντ για την Ιερουσαλήμ – Jerusalem Post: «Τώρα η Άγκυρα έδειξε το πραγματικό της πρόσωπο»