Ο ηγέτης των "Σουηδών Δημοκρατών" επιτίθεται στον Ερντογάν: Είναι ένας "ισλαμιστής δικτάτορας"


Ο ηγέτης των ακροδεξιών Σουηδών Δημοκρατών επιτέθηκε στον πρόεδρο της Τουρκίας Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν χαρακτηρίζοντάς το "ισλαμιστή δικτάτορα", καθώς η Άγκυρα συνεχίζει να μπλοκάρει την προσπάθεια της Στοκχόλμης για ένταξη στο ΝΑΤΟ, ανέφερε το Γαλλικό Πρακτορείο.

Ο Τζίμι Άκεσον, το κόμμα του οποίου υποστηρίζει αυτή τη στιγμή τη σουηδική κυβέρνηση, έκανε τα σχόλια σε συνέντευξη στην εφημερίδα Dagens Nyheter που δημοσιεύθηκε την Τετάρτη.

Υπάρχουν όρια στο πόσο μακριά θα έφτανε η χώρα για να κατευνάσει την Τουρκία για να εξασφαλίσει την ένταξη της στο ΝΑΤΟ "...επειδή τελικά είναι ένα αντιδημοκρατικό σύστημα και ένας δικτάτορας με τον οποίο έχουμε να κάνουμε", είπε ο Άκεσον στην εφημερίδα.

Ο Άκεσον αμφισβήτησε επίσης το εάν ο Τούρκος πρόεδρος Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, ο οποίος υπερηφανεύεται ότι δεν έχασε ποτέ σε εθνικές εκλογές για 20 χρόνια διακυβέρνησης, θα μπορούσε να χαρακτηριστεί δημοκρατικά εκλεγμένος.

"Είμαι ο αρχηγός του κόμματος, του αντιισλαμικού κόμματος SD και έχω ισχυρές απόψεις για έναν ισλαμιστή δικτάτορα όπως ο Ερντογάν. Εκλέγεται από τον λαό, ναι. Όπως και ο Πούτιν με αυτή την έννοια", είπε ο Άκεσον.

Οι ενάντια στους μετανάστες Σουηδοί Δημοκράτες (SD) αναδείχθηκαν το δεύτερο μεγαλύτερο κόμμα της χώρας στις γενικές εκλογές του Σεπτεμβρίου με 20,54% των ψήφων. Η υποστήριξή τους είναι ζωτικής σημασίας προκειμένου να στηριχθεί η δεξιά κυβέρνηση συνασπισμού του πρωθυπουργού Ουλφ Κρίστερσον.

https://www.capital.gr

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Γνωρίζατε ότι το Εθνικό Ζώo της Ελλάδας είναι το δελφίνι;

ΤΟ ΠΕΙΡΑΜΑ ΤΟΥ ΣΤΑΛΙΝ ΜΕ ΤΗΝ ΚΟΤΑ!