Παράταση lockdown και «μέτρα Μαρτίου» στη Θεσσαλονίκη

 


Βέβαιη θεωρούν οι επιστήμονες την παράταση της καραντίνας πέραν της 30ης Νοεμβρίου. Εισηγήσεις για ακόμα σκληρότερα μέτρα στη Βόρεια Ελλάδα, ανάλογα αυτών του Μαρτίου.

Δεδομένη θεωρεί την πανελλαδική παράταση του lockdown, πέραν της 30ης Νοεμβρίου, το μέλος της επιτροπής λοιμωξιολόγων καθηγητής μικροβιολογίας Αθανάσιος Τσακρής, ενώ εκτίμησε ότι τις επόμενες θα αποφασιστεί γενικευμένο απαγορευτικό για τη Θεσσαλονίκη και τη Βόρεια Ελλάδα ευρύτερα. 

Όπως εξήγησε, μιλώντας στον ΣΚΑΪ, στο πρώτο επιδημιολογικό κύμα σε άλλες ευρωπαϊκές χώρες χρειάστηκαν δύο μήνες για να περιοριστεί η διασπορά του κορωνοϊού.   «Έχουμε δρόμο ακόμα μπροστά μας συνεχίζεται η εκθετική πορεία των κρουσμάτων με  μικρή μόνο επιβράδυνση. Θα χρειαστεί αρκετά μεγάλο χρονικό διάστημα για να δούμε απτά αποτελέσματα» τόνισε ο καθηγητής.

«Πολλοί από τους ειδικούς συστήνουν ακόμα πιο δραστικά μέτρα, ανάλογα με του Μαρτίου νομίζω ότι θα κινηθούμε εκεί τελικά, προκειμένου να μπορεί να ανταποκριθεί το ΕΣΥ. Αυτό νομίζω θα γίνει σχετικά άμεσα» σημείωσε ο κ. Τσακρής. 

«Κυρίως στη Βόρεια Ελλάδα (θα εφαρμοστεί το γενικευμένο lockdown), εκεί είναι τα μεγαλύτερα πρόβλημα πρέπει οπωσδήποτε να αντέξει το ΕΣΥ. Πολύ πιθανόν να υπάρξουν εισηγήσεις τις επόμενες μέρες. Στις 30 Νοεμβρίου θα έχουμε σίγουρα παράταση. Προτεραιότητα είναι να αντέξουν οι ΜΕΘ» υπογράμμισε. 

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Γνωρίζατε ότι το Εθνικό Ζώo της Ελλάδας είναι το δελφίνι;

ΤΟ ΠΕΙΡΑΜΑ ΤΟΥ ΣΤΑΛΙΝ ΜΕ ΤΗΝ ΚΟΤΑ!