Παιχνίδια της Άγκυρας με τα 5,8 μίλια στο Καστελόριζο και κινήσεις για αποφυγή κυρώσεων

 

Παιχνίδια της Άγκυρας με τα 5,8 μίλια στο Καστελόριζο και κινήσεις για αποφυγή κυρώσεων - Infognomon Politics


Νίκος Μελέτης 

Να επιβάλει το casus belli όχι μόνο στο Αιγαίο αλλά και στην Ανατολική Μεσόγειο θέλει η Άγκυρα και με «εργαλείο» το Oruc Reis και τις τελευταίες NAVTEX επιδιώκει να περιορίσει δια της βίας τα κυριαρχικά δικαιώματα της χώρας μας στα 6 ν.μ..

Όμως με τις τελευταίες NAVTEX φαίνεται ότι η Τουρκία μπαίνει στον πειρασμό να δοκιμάσει τις ανοχές της Ελλάδας καθώς σύμφωνα με την αντί NAVTEX που εξέδωσαν οι ελληνικές Αρχές παραβιάζεται και περιοχή εντός των 6 ν.μ., κάτι που συνιστά πρωτοφανή πρόκληση καθώς στην ζώνη των 6 ν.μ. η Ελλάδα ασκεί απόλυτη κυριαρχία, όπως ακριβώς στο έδαφος της χώρας.

Η Ελληνική NAVTEX αναφέρει χαρακτηριστικά:

«ZCZC HA11
211130 UTC NOV 20
IRAKLEIO STATION NAVWARN 711/20

Νοτιοανατολική Κρητική Θάλασσα

1.Μη εξουσιοδοτημένος Σταθμός μετέδωσε την NAVTEX FA64-1460/20 η οποία αναφέρεται σε παράνομη δραστηριότητα σε περιοχή που περιλαμβάνει Ελληνικά Χωρικά Ύδατα , όπου η Ελλάδα έχει αποκλειστική αρμοδιότητα να εκδίδει NAVTEX. Αυτή η περιοχή της NAVTEX επικαλύπτει επίσης και την ελληνική υφαλοκρηπίδα και εμπίπτει εντός της Ελληνικής περιοχής Υπηρεσιών NAVTEX όπου ο Σταθμός NAVTEX του Ηρακλείου έχει την αρμοδιότητα να εκπέμπει NAVTEX.

2.Ολοι οι ναυτιλλόμενοι παρακαλούνται να αγνοήσουν την NAVTEX FA64-1460/20.»

https://infognomonpolitics.gr








Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Γνωρίζατε ότι το Εθνικό Ζώo της Ελλάδας είναι το δελφίνι;

ΤΟ ΠΕΙΡΑΜΑ ΤΟΥ ΣΤΑΛΙΝ ΜΕ ΤΗΝ ΚΟΤΑ!