Μάλλον τώρα αρχίζουν τα… όργανα – Νεκροί ακόμη πέντε Τούρκοι στρατιώτες στο Ιντλίμπ της Συρίας από βομβαρδισμό του συριακού στρατού

Μάλλον τώρα αρχίζουν τα… όργανα – Νεκροί ακόμη πέντε Τούρκοι στρατιώτες στο Ιντλίμπ της Συρίας από βομβαρδισμό του συριακού στρατού
Τουρκικές στρατιωτικές δυνάμεις στο Ιντλίμπ
Πέντε Τούρκοι στρατιώτες έχασαν τη ζωή τους, ενώ ακόμη πέντε τραυματίστηκαν, κατά τη διάρκεια βομβαρδισμού σε θέσεις του τουρκικού στρατού στην επαρχία Ιντλίμπ, στη Συρία.
Σύμφωνα με πληροφορίες του τουρκικού υπουργείου Άμυνας, οι δυνάμεις ασφαλείας της Τουρκίας ανταπάντησαν στα πυρά.
Η Άγκυρα υποστήριξε ότι η επίθεση πραγματοποιήθηκε από δυνάμεις του συριακού κυβερνητικού στρατού.
Υπενθυμίζεται ότι πριν από μία εβδομάδα (3/2/2020), το υπουργείο Άμυνας της Τουρκίας ανακοίνωσε τον θάνατο ακόμη πέντε Τούρκων στρατιωτών, έπειτα από αεροπορική επίθεση του συριακού στρατού.
Στις 5 Φεβρουαρίου, ο Ρώσος πρόεδρος, Βλαντίμιρ Πούτιν, είχε τηλεφωνική επικοινωνία με τον Τούρκο ομόλογό του, Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, με τον οποίο συζήτησαν για την επίθεση στον τουρκικό στρατό.
Σύμφωνα με την τουρκική προεδρία, άλλωστε, η επίθεση στους Τούρκους στρατιώτες, οι οποίοι «έχουν αναπτυχθεί για την αποτροπή των συγκρούσεων στο Ιντλίμπ», θέτει σε κίνδυνο τη διατήρηση της ειρήνης στη Συρία.
Στο πλαίσιο αυτό, ο Ερντογάν φέρεται να ζήτησε από τον Πούτιν να ασκήσει πίεση στον Σύριο πρόεδρο, Μπασάρ αλ Άσαντ, προκειμένου να τερματιστούν οι επιχειρήσεις του συριακού στρατού στο Ιντλίμπ.
Αξίζει να σημειωθεί ότι ο συριακός στρατός, τους τελευταίους μήνες, πραγματοποιεί στρατιωτικές επιχειρήσεις στην περιοχή, η οποία αποτελεί τον τελευταίο θύλακα τρομοκρατών στη Συρία.
Ρωσία, Τουρκία και Ιράν αποτελούν εγγυητές της κατάπαυσης του πυρός στη Συρία, ενώ το 2017 συμφώνησαν στη δημιουργία απο-στρατιωτικοποιημένης ζώνης για τη μείωση των εχθροπραξιών στη χώρα της Μέσης Ανατολής.
Πηγή: Σπούτνικ

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Γνωρίζατε ότι το Εθνικό Ζώo της Ελλάδας είναι το δελφίνι;

ΤΟ ΠΕΙΡΑΜΑ ΤΟΥ ΣΤΑΛΙΝ ΜΕ ΤΗΝ ΚΟΤΑ!