Μετά το σάλο με το κρυμμένο έγγραφο Αναστασιάδης και Ερογλου δεσμεύθηκαν για λύση στο Κυπριακό

 Μετά το σάλο με το κρυμμένο έγγραφο Αναστασιάδης και Ερογλου δεσμεύθηκαν για λύσ
Το δείπνο «κοινωνικού χαρακτήρα» μεταξύ του Κύπριου προέδρου, Νίκου Αναστασιάδη, και του ηγέτη των Τουρκοκύπριων, Ντερβίς Ερογλου, έγινε υπό το άγρυπνο βλέμμα του ειδικού απεσταλμένου του ΟΗΕ, Αλεξάντερ Ντάουνερ, με τους τρεις άνδρες να δεσμεύονται για κοινά αποδεκτή λύση στο Κυπριακό.

Μπορεί ο Κύπριος πρόεδρος και το επιτελείο του να βρίσκονται εξαιρετικά εκτεθειμένοι έπειτα από την αποκάλυψη ότι κατείχαν έγγραφο του ΟΗΕ για τις συγκλίσεις και αποκλίσεις της περιόδου Χριστόφια για το Κυπριακό, ωστόσο, επέλεξαν να υποβαθμίσουν τη σημερινή τριμερή συνάντηση χαρακτηρίζοντάς την «κοινωνικού χαρακτήρα».
Ωστόσο, σε σύντομη, συμφωνημένη, δήλωση μετά το δείπνο, ο Αλεξάντερ Ντάουνερ είπε ότι ήταν μια πολύ καλή βραδιά και ότι το δείπνο πήγε πολύ καλά. Ήταν μια πρώτη ευκαιρία, πρόσθεσε, για τους ηγέτες των δύο κοινοτήτων να συναντηθούν μετά την εκλογή του κ. Αναστασιάδη. Επίσης, χαιρέτισε ιδιαίτερα την παρουσία των συζύγων τους.
Ο κ. Ντάουνερ τόνισε ότι οι κύριοι Αναστασιάδης και Έρογλου εξέφρασαν «την ικανοποίηση τους για την πρώτη αυτή ευκαιρία να συναντηθούν και παραμένουν δεσμευμένοι σε ειρηνευτική διαδικασία, με στόχο λύση η οποία να είναι αποδεκτή και από τις δύο κοινότητες, εξασφαλίζοντας ένα λαμπρό μέλλον για όλο τον Κυπριακό λαό».
Καλό χαρακτήρισε το κλίμα στο δείπνο ο πρόεδρος Αναστασιάδης. «Είμαστε στο στάδιο της προετοιμασίας», πρόσθεσε.
Το μενού του δείπνου περιλάμβανε καπνιστό σολομό για ορεκτικό, λαβράκι για κυρίως πιάτο και μιλφέιγ με φράουλα για επιδόρπιο.

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Γνωρίζατε ότι το Εθνικό Ζώo της Ελλάδας είναι το δελφίνι;

ΤΟ ΠΕΙΡΑΜΑ ΤΟΥ ΣΤΑΛΙΝ ΜΕ ΤΗΝ ΚΟΤΑ!