ΕΕΥΡΩΠΑΪΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ

Ανησυχία για την Αρχιεπισκοπή Αχρίδας (Σκόπια)

Ιούλιος 7, 2010

Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή κατά του Ρατσισμού και της Μισαλλοδοξίας (EKRN), η οποία λειτουργεί στο πλαίσιο του Συμβουλίου της Ευρώπης, στην έκθεσή της που κυκλοφόρησε στις 15 Ιουνίου 2010 αναφέρεται εκτενώς στην ανεξάρτητη Αρχιεπισκοπή Αχρίδος.

Στην έκθεση της επιτροπής εκφράζεται η ανησυχία για την Ορθόδοξη Αρχιεπισκοπή της Αχρίδας με τις διώξεις που υφίσταται από τις δικαστικές αρχές των Σκοπίων, που προσπαθούν να την εξουθενώσουν και να την αφανίσουν.

Η Ορθόδοξη Αρχιεπισκοπή Αχρίδας υπόκειται σε διώξεις και διακρίσεις για θρησκευτικούς λόγους από τη εγκάθετη και καθεστωτική «Μακεδονική Ορθόδοξη Εκκλησία» των Σκοπίων.

Σε συνεχή δίωξη βρίσκεται ο αρχιεπίσκοπος Γιοβάν ή Ιωάννης o ΣΤ' (Архиепископ Јован Вранишковски) και ο οποίος είναι ο μοναδικός ιερωμένος που αναγνωρίζεται από το Σερβικό Πατριαρχείο αλλά και από το Οικουμενικό Πατριαρχείο Κωνσταντινουπόλεως.

«Ο σεβασμός στις μικρές θρησκευτικές κοινότητες, ο σεβασμός στις θεμελιώδεις ελευθερίες, της ισότητας για όλους τους πολίτες της πρώην Γιουγκοσλαβικής Δημοκρατίας της Μακεδονίας, αποτελεί προϋπόθεση στην υλοποίηση των πολιτισμικών αξιών της Ευρωπαϊκής Ένωσης, της οποίας μέλος η πΓΔΜ φιλοδοξεί να γίνει», επισημαίνει η έκθεση.

Σχετικό: Σκόπια: Η καταδίωξη του αρχιεπισκόπου Οχρίδας Ιωάννη ΣΤ΄ (Jovan)


Ἂρθρα & Σκέψεις- Γιῶργος Ἐχέδωρος

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Γνωρίζατε ότι το Εθνικό Ζώo της Ελλάδας είναι το δελφίνι;

ΤΟ ΠΕΙΡΑΜΑ ΤΟΥ ΣΤΑΛΙΝ ΜΕ ΤΗΝ ΚΟΤΑ!