ΤΟΥΡΚΙΚΕΣ ΣΤΡΑΤΗΓΙΚΕΣ ΦΑΡΣΕΣ ΣΤΟ ΑΙΓΑΙΟ


Rate This
Quantcast


Δυο νέες σκηνοθετημένες περιπτώσεις «Βύθισης» πλοίων, η μία κοντά στη Λήμνο και η δεύτερη κοντό στον Άγιο Ευστράτιο, εμφάνισε χθες το τουρκικό κέντρο έρευνας και διάσωσης, αναγκάζοντας τις ελληνικές αρχές να τεθούν σε συναγερμό.

Ένα νέο τουρκικό στρατηγικό σενάριο φαίνεται να εξυφαίνεται σύμφωνα με τους αξιωματούχους του υπουργείου Εθνικής Άμυνας, όμοιο με εκείνο που ε­δώ και χρόνια εκτυλίσσεται στο Αιγαίο με τις συνεχείς παραβάσεις και παραβιάσεις, μόνο που αυτό αφορά την έρευνα και διάσωση στο Αιγαίο.

Σύμφωνα με πληροφορίες, το πρώτο περιστατικό συνέβη χθες το μεσημέρι λίγο πριν από τις δύο, όταν μια τουρκική ακτοφυλακή ανέφερε ότι υπέκλεψε σήμα κινδύνου σε αεροπορική συχνότητα για πλοίο που βρίσκεται σε κίνδυνο ή βυθίζεται. Το στίγμα κατά την ακτοφυλακίδα έδειχνε τη θαλάσσια περιοχή 7 έως 8 μίλια δυτικά της Λήμνου.

Δεύτερο SOS

Κατόπι ν αυτής της ενημέρωσης από το τουρκικό κέντρο επιχειρήσεων, το ελληνικό κέντρο εξέδωσε ΝΟΤΑΜ για την περιοχή και ξεκίνησε διαδικασίες έρευνας, στέλνοντας ένα σκάφος του Λιμενικού και ένα ελικόπτερο «Σούπερ Πούμα». Μετά από πολύωρες έρευνες δεν βρέθηκε τίποτα. Λίγη ώρα αργότερα από το πρώτο περιστατικό το ίδιο τουρκικό πλοίο ανέφερε νέο σήμα κινδύνου στη ν περιοχή του Αγίου Ευστράτιου όπου ακολουθήθηκε η ίδια διαδικασία. Σύμφωνα με αξιωματούχους του υπουργείου Εθνικής Άμυνας, τέτοια φαινόμενα έχουν αρχίσει να εμφανίζονται εδώ και μερικά χρόνια. Το τελευταίο διάστημα όμως έχουν αυξηθεί δραματικά καθώς η Τουρκία προσπαθεί να αποδείξει ότι η Ελλάδα δεν μπορεί να διαχειριστεί την έρευνα και διάσωση σε ολόκληρο το Αιγαίο όπως ορίζουν οι διεθνείς συμβάσεις.

Γ.Τσακ.

Εφημερίδα ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ ΣΕΛ 6

Σχόλια

Ο χρήστης Jim είπε…
Amazing photo.

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Γνωρίζατε ότι το Εθνικό Ζώo της Ελλάδας είναι το δελφίνι;

ΤΟ ΠΕΙΡΑΜΑ ΤΟΥ ΣΤΑΛΙΝ ΜΕ ΤΗΝ ΚΟΤΑ!