ΝΔ για Σκόπια: Μια ονομασία για όλες τις χρήσεις

Από Factorx | Παρ. 26 Φεβ 2010, 18:13 στην/στις κατηγορίες Πρώτη Σελίδα.

Ο Πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας κ. Α. Σαμαράς συναντήθηκε, σήμερα, στα Κεντρικά Γραφεία του Κόμματος, με το ειδικό μεσολαβητή του Ο.Η.Ε. για το Σκοπιανό κ. Μάθιου Νίμιτς.

Στη συνάντηση μετείχαν, επίσης, ο Υπεύθυνος του Τομέα Πολιτικής Ευθύνης Εξωτερικών, βουλευτής Α’ Αθηνών κ. Δ. Αβραμόπουλος, ο Εκπρόσωπος της Νέας Δημοκρατίας, βουλευτής Β’ Αθηνών κ. Π. Παναγιωτόπουλος, ο Διευθυντής του Πολιτικού Γραφείου του Προέδρου της Νέας Δημοκρατίας κ. Κ. Αρβανιτόπουλος και ο Διπλωματικός Σύμβουλος του Προέδρου της Ν.Δ. κ. Άγγ. Υψηλάντης.

Μετά τη συνάντηση, ο κ. Δ. Αβραμόπουλος και ο κ. Μ. Νίμιτς έκαναν τις ακόλουθες δηλώσεις:

Δ. ΑΒΡΑΜΟΠΟΥΛΟΣ: Η συνάντηση του κ. Νίμιτς με τον Πρόεδρο της ΝΔ κ. Σαμαρά είχε ως αντικείμενο την ενημέρωση του Προέδρου της ΝΔ, για τις εξελίξεις που συνοδεύουν τις διαβουλεύσεις που βρίσκονται – όπως γνωρίζετε – αυτόν τον καιρό, σε μία καινούρια φάση. Εκείνο που θα θέλαμε να σημειωθεί ιδιαίτερα είναι ότι δεν μπορεί να υπάρξει καμία, μα καμία, απομάκρυνση από τη βασική αρχή του erga omnes. Δηλαδή, μία ονομασία για όλες τις χρήσεις – αναφερόμαστε και σε εσωτερική και διεθνή – και τούτο για να μπορέσουμε να οδηγηθούμε, τελικά, σε ένα αποτέλεσμα. Πιστεύουμε ότι αυτό το θέμα βρίσκεται σε μια πάρα πολύ κρίσιμη καμπή. Η Κυβέρνηση οφείλει να μείνει σταθερή σε αυτήν την αρχή, που διατύπωσα πρωτύτερα. Πάντως, από ό,τι φαίνεται στον ορίζοντα, από την πλευρά των γειτόνων μας δεν έχει υπάρξει καμία θετική εξέλιξη, ώστε να μπορεί κανείς να μιλάει με αισιοδοξία για το μέλλον. Κάτι, όμως, το οποίο εμείς με κάθε τρόπο πρέπει να επιδιώξουμε – γιατί όλα στηρίζονται στη βασική αρχή της καλής γειτονίας – πάντοτε με σεβασμό στην ιστορία και στον πολιτισμό της κάθε χώρας.

Μ. ΝΙΜΙΤΣ: Συναντήθηκα με τον Πρόεδρο της Νέας Δημοκρατίας κ. Σαμαρά και τον ενημέρωσα για τις διαπραγματεύσεις. Ανταλλάξαμε απόψεις. Άκουσα τις απόψεις του με προσοχή. Μου έθεσε κάποιες ερωτήσεις και είχαμε έναν ιδιαίτερα εποικοδομητικό διάλογο.

ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΣ: Είστε αισιόδοξος;

Μ. ΝΙΜΙΤΣ: Και οι δυο πλευρές, τόσο στα Σκόπια όσο και στην Αθήνα, με ενεθάρρυναν να προχωρήσω, να εντατικοποιήσω αυτές τις συνομιλίες και να δω πως μπορούμε να καταλήξουμε σε κάποια λύση. Υπό αυτό το πρίσμα, αισθάνομαι θετικά για τα αποτελέσματα αυτού του ταξιδιού.

ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΣ: Μετά από όλες αυτές τις συναντήσεις, εξακολουθείτε να πιστεύετε ότι θα υπάρξει κάποια λύση;

Μ. ΝΙΜΙΤΣ: Νομίζω, ότι μπορούμε να καταλήξουμε σε κάποια λύση. Ευχαριστώ πολύ.

  • Share/Bookmark

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Γνωρίζατε ότι το Εθνικό Ζώo της Ελλάδας είναι το δελφίνι;

ΤΟ ΠΕΙΡΑΜΑ ΤΟΥ ΣΤΑΛΙΝ ΜΕ ΤΗΝ ΚΟΤΑ!