Ο Σκοπιανός ΥΠΕΞ Ντιμιτρόφ «μάγκεψε» μέσω Spiegel, απείλησε την Ελλάδα και δήλωσε «Μακεδόνας»

Ο Σκοπιανός ΥΠΕΞ Ντιμιτρόφ «μάγκεψε» μέσω Spiegel, απείλησε την Ελλάδα και δήλωσε «Μακεδόνας»

Με ευθύ τρόπο και χωρίς περιστροφές ο Σκοπιανός υπουργός Εξωτερικών Νικολά Ντιμιτρόφ ξεκαθαρίζει ότι η χώρα του δεν πρόκειται να απεμπολήσει την «μακεδονική της ταυτότητα».

Μιλώντας στο γερμανικό περιοδικό Spiegel ο Ντιμιτρόφ προσπάθησε να εμφανιστεί και πάλι διαλλακτικός ωστόσο το μήνυμα που έστειλε στην Αθήνα δεν προμηνύει ουσιαστικές αλλαγές στην πολιτική που ακολούθησε μέχρι τώρα η γειτονική χώρα για το θέμα της ονομασίας.

«Δεν επιθυμούμε ένα νέο γύρο ανταλλαγής κατηγοριών»

«Δεν επιθυμούμε ένα νέο γύρο ανταλλαγής κατηγοριών», δηλώνει αναφερόμενος εμμέσως πλην σαφώς στην Ελλάδα και σημειώνει με έμφαση:
«Θα πρέπει να μπορούμε να είμαστε, αυτό που είμαστε- «Μακεδόνες».

»Δε ζητάμε κάτι που δεν μας ανήκει, αλλά δεν μπορεί να περιμένει κανείς από εμάς να απαρνηθούμε την ψυχή και τις αξίες μας».
Ο υπουργός εξωτερικών των Σκοπίων φτάνει μάλιστα στο σημείο να εκτοξεύει και έμμεσες απειλές προς την Ελλάδα εάν συνεχίσει να μπλοκάρει την είσοδο της χώρας του στους ευρωατλαντικούς θεσμούς λέγοντας χαρακτηριστικά: «είναι μια ριψοκίνδυνη στρατηγική, να εμποδίζει κανείς μια χώρα»
Οι δηλώσεις του Σκοπιανού υπουργού φιλοξενούνται σε ένα προκλητικότατο άρθρο το οποίο ουσιαστικά «φορτώνει» στην Ελλάδα όλα τα προβλήματα που συνάντησε η χώρα στην προσπάθεια της να προσεγγίσει την ΕΕ και το ΝΑΤΟ.
Παρά το γεγονός ότι η γερμανική εφημερίδα μιλά για την αρχαία Disneyland που δημιούργησε ο Νικολά Γκρούεφσκι σημειώνει ότι η νέα κυβέρνηση προσπαθεί να εκδημοκρατίσει τη χώρα και ότι αυτή η προσπάθεια τορπιλίζεται διαρκώς από την Ελλάδα.
Σύμφωνα με το Spiegel η διαμάχη για την ονομασία έχει παραλύσει τις εξελίξεις στην «Μακεδονία» για περισσότερο από 25 χρόνια και ότι οι αντιρρήσεις της Αθήνας για την ονομασία της πΓΔΜ ήταν αυτές που συνέβαλαν στην λαϊκιστική – εθνικιστική – αυταρχική παρέκκλιση της !
Το προκλητικό – περίεργο δημοσίευμα του Spiegel στην προσπάθεια του να στηρίξει την πολιτική των Σκοπίων φτάνει μάλιστα στο σημείο να επικρίνει τις Ελληνίδες αθλήτριες του βόλεϊ που αποχώρησαν από αγώνα στα Σκόπια γιατί οι «μακεδόνισσες» όπως χαρακτηριστικά τις αναφέρει φορούσαν φανέλες με το όνομα «Μακεδονία».
Στο πλαίσιο αυτό μάλιστα ο Spiegel ειρωνεύεται και τον Έλληνα Πρόεδρο ο οποίος όπως αναφέρει σχετικά στο δημοσίευμα τις υποδέχθηκε στο Προεδρικό Μέγαρο ως ηρωίδες.
Προφανώς και ο Ντιμιτρόφ, μέσα στην προεκλογική αγωνία του -τα Σκόπια έχουν δημοτικές εκλογές στις 15 Οκτωβρίου που η κυβέρνηση το πιθανότατο θα τις χάσει- παριστάνει τον «σκληρό» και παράλληλα εξυπηρετεί σχεδιασμούς στην περιοχή που εντάσσονται σε γερμανικές (ή άλλες) ατζέντες. Πάντως όχι αμερικανικές.
Το μόνο ριψοκίνδυνο αγαπητέ Ντιμιτρόφ είναι να απειλείς την Ελλάδα… Διότι όχι μόνο δεν είσαι σε θέση να το κάνεις προσωπικά ή ως χώρα, αλλά και γιατί η Ελλάδα έχει υπουργό Εξωτερικών που κάτι τέτοιες «μαγκιές» τις κανονίζει καταλλήλως. Να προσέχεις Ντιμιτρόφ τι λες και μάλιστα μέσω Γερμανών, γιατί δεν σε βλέπουμε καλά

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Γνωρίζατε ότι το Εθνικό Ζώo της Ελλάδας είναι το δελφίνι;

ΤΟ ΠΕΙΡΑΜΑ ΤΟΥ ΣΤΑΛΙΝ ΜΕ ΤΗΝ ΚΟΤΑ!