Οι 10 πιο τοξικές ουσίες στον κόσμο!


Οι 10 πιο τοξικές ουσίες στον κόσμο!
Οι τοξικές ουσίες είναι ένας από τους μεγαλύτερους κινδύνους που πρέπει να αποφεύγουμε στην καθημερινότητά μας. Από καθαριστικά υγρά και σκόνες για το σπίτι και τα ρούχα, μέχρι εντομοκτόνα και αλοιφές για 
τσιμπήματα κουνουπιών. Ακόμα και ο υδράργυρος από το θερμόμετρο.
Υπάρχουν τοξικές ουσίες που μπορούν να σου προκαλέσουν έγκαυμα, δηλητηρίαση, προβλήματα στο αναπνευστικό ακόμα και να σε σκοτώσουν. Οι ουσίες αυτές μπορούν να γίνουν επικίνδυνες στην επαφή, στην εισπνοή ή στην κατάποση.
Όπως και να’χει καλό θα ήταν να παραμένουμε όσο πιο μακριά γίνεται από αυτές τις ουσίες. Για αυτό θα σας δείξω τις ουσίες που πρέπει να αποφεύγεται όσο περισσότερο γίνεται.


Οι πιο τοξικές ουσίες στον κόσμο


Υδράργυρος

udrargiros
Ο υδράργυρος είναι ένα από τα πιο τοξικά φυσικά στοιχεία και σχεδόν όλες του οι μορφές πρέπει να αντιμετωπιστούν με προσοχή για να μην υπάρξει τραυματισμός. Μπορεί να απορροφηθεί μέσω του δέρματος ή να εισπνευστεί και να δημιουργήσει πολλά προβλήματα. Πιο συχνά το συναντάμε στα θερμόμετρα.

Αλλαντική τοξίνη

botox
Η αλλαντική τοξίνη είναι μια χημική ουσία που είναι πιο γνωστή με το όνομα μπότοξ. Ενώ χρησιμοποιείται στον ιατρικό τομέα, είναι από τις πιο θανατηφόρες νευροτοξίνες στον πλανήτη. 1 έως 2 ναναογραμμάρια είναι ικανά να σκοτώσουν ένα άτομο.

Αιθυλενογλυκόλη

antipsiktiko autokinitou
Οι περισσότεροι γνωρίζουν αυτήν την ουσία ως αντιψυκτικό που χρησιμοποιείται στα αυτοκίνητα και σε άλλα οχήματα. Αυτή η χημική ουσία όμως μπορεί να είναι εξαιρετικά επικίνδυνη, επειδή έχει γλυκιά γεύση και είναι πολύ πιθανό να καταναλωθεί κατά λάθος από παιδιά ή κατοικίδια ζώα.
Αν αρκετό από το τοξικό υγρό εισέλθει στο σώμα μας, μπορεί να προκαλέσει θάνατο μέσα σε 72 ώρες. Δες ακόμη τα 5 πιο επικίνδυνα χημικά που κατασκεύασε ο άνθρωπος!

Αρσενικό

arseniko
Το αρσενικό είναι γνωστό για τις δηλητηριώδεις ιδιότητές του. Σύμφωνα με κάποιες εκτιμήσει που έγιναν, ο αριθμός των ανθρώπων που έχουν δηλητηριαστεί με αρσενικό είναι περίπου στα 100 εκατομμύρια σε όλο τον κόσμο. Τα συμπτώματα κυμαίνονται από πονοκεφάλους και ασθένεια έως θρόμβους αίματος, σπασμούς ή έντονο πόνο.

Κυανιούχο νάτριο

Το κυανιούχο νάτριο είναι γνωστό για την μεγάλη χρήση του σε απόπειρες δολοφονίας, λόγο των θανατηφόρων ιδιοτήτων του. Μπορεί να σκοτώσει ένα άτομο μέσα σε λίγα δευτερόλεπτα από την κατάποση του.

Διγοξίνη

digoxini
Αν και πρόκειται για μία ουσία που χρησιμοποιείται στην ιατρική βιομηχανία για να θεραπεύσει μια σειρά καρδιακών προβλημάτων σε πολύ μικρές δόσεις, η Διγοξίνη μπορεί εύκολα να σκοτώσει.
Σε λάθος ποσότητες μπορεί να δημιουργήσει πολλές παρενέργειες στον οργανισμό. Οι παρενέργειες αυτές είναι αϋπνία, σύγχυση, κατάθλιψη και ψύχωση πριν τελικά οδηγήσει στον θάνατο.

Ρικίνη

rikini
Η ρικίνη μπορεί να εφαρμοστεί με την εισπνοή ή την κατάποση. Μια μικρή ποσότητα είναι ικανή να σκοτώσει έναν ενήλικα. Με αυτό το δηλητήριο προσπάθησαν να σκοτώσουν τον Ομπάμα, αφού το έκρυψαν μέσα σε μια επιστολή.

Το δηλητήριο του θαλάσσιου φιδιού Dubois

thalassio fidi
Παρά το γεγονός ότι το θαλάσσιο φίδι Dubois ελέγχει το δηλητήριο που απελευθερώνει, αφήνοντας μικρές ποσότητες στο δάγκωμα που κάνει, εξακολουθεί να είναι το πιο επικίνδυνο στον κόσμο. Μία μικρή ποσότητα αρκεί για να σκοτώσει χιλιάδες ανθρώπους. Δες ακόμη τα 10 πιο επικίνδυνα ναρκωτικά στον κόσμο!

Πολώνιο-210

polonio
Το Πολώνιο-210 είναι ένα ραδιενεργό υλικό που έγινε πρωτοσέλιδο το 2006 όταν χρησιμοποιήθηκε από υποτιθέμενους πράκτορες του KGB. Η χρήση έγινε με σκοπό να σκοτώσουν τον Αλέξανδρο Λιτβινένκο στο Λονδίνο.
Μια μικρή ποσότητα από το δηλητήριο μπορεί να είναι μοιραία και είναι σχεδόν αδύνατο να ανιχνευθεί στο σώμα. Όταν το θύμα μολυνθεί από το δηλητήριο θα πεθαίνει απο δηλητηρίαση ακτινοβολίας μέσα σε ένα μήνα.

Βατραχοτοξίνη

dilitiriodi vatraxi
Η βατραχοτοξίνη είναι μια χημική τοξίνη που εκκρίνεται από βέλη δηλητηριωδών βατράχων. Το δηλητήριο έχει χρησιμοποιηθεί στις προσπάθειες δολοφονίας και στο κυνήγι λόγο το ότι είναι τόσο θανατηφόρο. Μία μικρή ποσότητα αρκεί για να κάνει την καρδιά του θύματος να σταματήσει.
www.aggouria.net

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Γνωρίζατε ότι το Εθνικό Ζώo της Ελλάδας είναι το δελφίνι;

ΤΟ ΠΕΙΡΑΜΑ ΤΟΥ ΣΤΑΛΙΝ ΜΕ ΤΗΝ ΚΟΤΑ!