Η κάμερα της ΕΡΤ3 στα άδυτα του Μετρό ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ



Δόθηκε μεγάλη μάχη ώστε τα εντυπωσιακά ευρήματα στο σταθμό του Μετρό στη Βενιζέλου όχι μόνο να διασωθούν αλλά να παραμείνουν στη θέση τους, ώστε η Θεσσαλονίκη να έχει ένα σταθμό παγκόσμιο «κόσμημα» με πραγματική διεθνή εμβέλεια.

Η κάμερα της ΕΡΤ-3 απαθανάτισε τα αρχαία προτού καλυφθούν με σάκους από άμμο ώστε να ξεκινήσουν οι εργασίας στο σταθμό. Ο πρόεδρος της Αττικό Μετρό, Γιάννης Μυλόπουλος, δήλωσε «Μέσα στο κέφυλος του σταθμού, μία πόλη κάτω από την πόλη, ένα ολόκληρο κομμάτι μίας πόλης. Υπάρχουν παραδείγματα στην Αθήνα, στην Ρώμη και αλλού, όπου μέσα στο σταθμό υπάρχει ένα άγαλμα, ένας πίνακας, ένα κομμάτι από έναν αγωγό, ένα κομμάτι από μία πύλη, κάτι που να θυμίζει τι βρισκόταν εκεί. Αλλά, αυτό που υπάρχει εδώ να περπατάς εκεί που περπάτησε ο Μέγας Κωνσταντίνος, για παράδειγμα, ή οι αυτοκράτορες οι Βυζαντινοί, αυτό δεν υπάρχει πουθενά στον κόσμο».
Υπενθυμίζεται, πως χθες ο κ. Μυλόπουλος είχε αρνηθεί κατηγορηματικά δημοσιεύματα που υποστήριζαν πως θα κλείσει η Βενιζέλου για δύο χρόνιακαι θα μονοδρομηθεί η Εγνατία. Όπως είπε, οι κυκλοφοριακές ρυθμίσεις που θα χρειαστούν βρίσκονται σε επίπεδο μελέτης και θα συζητηθούν εκτενώς με τους φορείς της Θεσσαλονίκης.

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Γνωρίζατε ότι το Εθνικό Ζώo της Ελλάδας είναι το δελφίνι;

ΤΟ ΠΕΙΡΑΜΑ ΤΟΥ ΣΤΑΛΙΝ ΜΕ ΤΗΝ ΚΟΤΑ!