Ξέφρενοι πανηγυρισμοί στο Κουρδιστάν για τη σαρωτική νίκη του «ΝΑΙ»

Ξέφρενοι πανηγυρισμοί στο Κουρδιστάν για τη σαρωτική νίκη του «ΝΑΙ»

Στις 19.00 ώρα Ελλάδας έκλεισαν όλες οι κάλπες στο ιρακινό Κουρδιστάν. Λίγο αργότερα αναφέρθηκαν κινήσεις ιρακινών και τουρκικών στρατευμάτων στα σύνορα
Όπως έγινε γνωστό, ειδικές δυνάμεις του Ιράκ έφτασαν στη Σιλώπη της Τουρκίας όπου θα συμμετάσχουν σε κοινή άσκηση με την Τουρκία.

Παράλληλα, μεγάλες διαδηλώσεις ξεκίνησαν στο ιρανικό (ανατολικό) Κουρδιστάν για το δημοψήφισμα της ανεξαρτησίας, παρά τις απειλές και τα μέτρα της Τεχεράνης. Πολίτες κατέβηκαν στους δρόμους αψηφώντας τις απειλές του σιιτικού ισλαμιστικού καθεστώτος.
Τα πρώτα αποτελέσματα μετά την καταμέτρηση 45.000 ψήφων, σύμφωνα με το κουρδικό Rudaw, δίνουν στο ΝΑΙ ποσοστό 95,93% και στο ΟΧΙ 4,07%
Η συμμετοχή των ψηφοφόρων άγγιξε το 78%.
Διαδηλώσεις Κούρδων γίνονται και στην «πρωτεύουσα» του συριακού (δυτικού) Κουρδιστάν (Ροζάβα), Καμισλί, με χιλιάδες Κούρδους να πανηγυρίζουν.
Ωστόσο, σύμφωνα με το ενημερωτικό κανάλι Medya Haber, το Εργατικό Κόμμα Κουρδιστάν (ΡΚΚ), άσκησε αυστηρή κριτική στην ηγεσία του Προέδρου του ιρακινού Κουρδιστάν Μασούντ Μπαρζανί.
«Ένας φύλαρχος, ο οποίος δεν εκπροσωπεί ολόκληρο το Κουρδιστάν δεν μπορεί να λαμβάνει ζωτικής σημασίας αποφάσεις», τονίζει το PKK σε ανακοίνωσή του.

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Γνωρίζατε ότι το Εθνικό Ζώo της Ελλάδας είναι το δελφίνι;

ΤΟ ΠΕΙΡΑΜΑ ΤΟΥ ΣΤΑΛΙΝ ΜΕ ΤΗΝ ΚΟΤΑ!