Συρία: Τα πλούσια κοιτάσματα πετρελαίου έλκουν Αμερικανούς και Ρώσους στην Ντέιρ εζ Ζορ


Σεπτέμβριος 24, 2017. 21:49

Η Ρωσία είναι έτοιμη να δημιουργήσει μια νέα στρατιωτική βάση στο Ντέιρ εζ Ζορ, που θα είναι η μεγαλύτερη των ρωσικών δυνάμεων στη Συρία, ακόμη και από την αεροπορική βάση Χμέιμιμ στη Λαττάκεια.


Αυτό σημειώνει το ιρανικό πρακτορείο ‘Fars’ επικαλούμενο τη λιβανική ειδησεογραφική πύλη ‘alahednews’, που επισημαίνει ότι η απόφαση αυτή της Ρωσίας, ελήφθη λόγω της μεγάλης απόστασης μεταξύ της βάσης Χμέιμιμ και της ανατολική και κεντρικής Συρίας και για τον καλύτερο έλεγχο  της επικράτειας της Συρίας.


Η 'Αλ Αχέντ Νιους', σημειώνει, ωστόσο,  ότι η απόφαση της Μόσχας, σχετίζεται, μεταξύ άλλων, στα κύρια αποθέματα πετρελαίου  που βρίσκονται στην περιοχή, στα οποία η Ρωσία επιδιώκει να επενδύσει.


Η λιβανική ιστοσελίδα αναφέρει ότι η Ρωσία θα προσπαθήσει με τη νέα βάση να ανακόψει την προσέγγιση στην περιοχή του Ντέιρ εζ Ζορ, των υποστηριζόμενων από τις ΗΠΑ, Συριακών Δημοκρατικών Δυνάμεων, που επιδιώκουν να διασχίσουν τον ποταμό Ευφράτη και να μετακινηθούν προς τις πλούσιες  σε κοιτάσματα πετρελαίου περιοχή της Συρίας.  

Η πόλη Ντέιρ εζ Ζορ στην ανατολική Συρία, έχει καταληφθεί από το ‘ισλαμικό κράτος’ το 2014. Οι συριακές κυβερνητικές δυνάμεις άρχισαν τον αποκλεισμό της πόλης στις αρχές Σεπτεμβρίου.


Η απελευθέρωση της πόλης Ντέιρ εζ Ζορ προκάλεσε αντιπαράθεση μεταξύ των συριακών κυβερνητικών δυνάμεων και των υποστηριζόμενων από τις ΗΠΑ, των Συριακών Δημοκρατικών Δυνάμεων με μήλο της έριδος τα κοιτάσματα πετρελαίου στην Ντέιρ εζ Ζορ.


http://www.echedoros-a.gr

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Γνωρίζατε ότι το Εθνικό Ζώo της Ελλάδας είναι το δελφίνι;

ΤΟ ΠΕΙΡΑΜΑ ΤΟΥ ΣΤΑΛΙΝ ΜΕ ΤΗΝ ΚΟΤΑ!