Βαρουφάκης: Ήμασταν έτοιμοι να συμφωνήσουμε και μας έφεραν άλλο κείμενο


Την αισιοδοξία του ότι στο τέλος θα υπάρξει συμφωνία με τους εταίρους, εξέφρασε μετά το Eurogroup o υπουργός Οικονομικών Γιάνης Βαρουφάκης, αφήνοντας ωστόσο σαφείς αιχμές για μεθοδεύσεις και τεχνάσματα κατά τη διάρκεια των διαπραγματεύσεων με πρωταγωνιστή τον Γερούν Ντάισελμπλουμ.

Αναφέρθηκε στο Eurogroup της περασμένης Τετάρτης, λέγοντας ότι η Ελλάδα τότε απέρριψε το πιεστικό αίτημα των εταίρων για παράταση του τρέχοντος προγράμματος.

«Απορρίψαμε το πρόγραμμα γιατί πιστέψαμε πως δεν μπορεί να ολοκληρωθεί με επιτυχία. Είναι ο λόγος για τον οποίο κερδίσαμε τις εκλογές», ανέφερε.

Όπως είπε, το σημερινό κείμενο που παρουσιάστηκε από τον Γ.Ντάισελμπλουμ ήταν ένα πισωγύρισμα στις διαπραγματεύσεις, καθώς σύμφωνα με τα λεγόμενά του, υπήρχε έπειτα από διαβουλεύσεις, κείμενο που η ελληνική πλευρά ήταν έτοιμη να προσυπογράψει και το οποίο τελικά αποσύρθηκε.

«Σήμερα ο κύριος Μοσκοβισί μου παρουσίασε ένα κείμενο που ήμουν έτοιμος να υπογράψω. Ήταν ένα νέο συμβόλαιο για την ανάπτυξη στην Ελλάδα και την αντιμετώπιση της ανθρωπιστικής κρίσης για ένα διάστημα τεσσάρων μηνών με στήριξη από την Ε.Ε. Θα κάναμε αίτημα για παράταση του προγράμματος μόνο υπό όρους που θεωρούσαμε ότι ήθελαν οι εταίροι. Εμείς επαναλαμβάνουμε ότι ο όρος είναι να μην αναλάβουμε καμία δράση όσο θα υπήρχε αυτή η συμφωνία - γέφυρα ή καμία άλλη δράση που θα είχε επιπτώσεις στην χρηματοοικονομική σταθερότητα. Ζητήσαμε όμως να μην ζητηθούν μέτρα υπέρ της ύφεσης. Όχι μειώσεις σε συντάξεις και αυξήσεις στον ΦΠΑ Δυστυχώς όμως το κείμενο απεσύρθη λεπτά πριν ξεκινήσει η συνεδρίαση και το αντικατέστησαν με ένα κείμενο που έφερε ο κύριος Ντάισελμπλουμ. Αντ' αυτού μας προσέφεραν μια νεφελώδη φράση για "μια κάποια ευελιξία". Υπό αυτούς τους όρους δεν παίρνουμε κάποια συγκεκριμένη απάντηση για τις μειώσεις στις συντάξεις» είπε.

Ερωτηθείς για το αν παίζει παιχνίδια ή αν εφαρμόζει, ο Γιάνης Βαρουφάκης σημείωσε ότι η κυβέρνηση δεν έχει Plan B, ούτε μπλοφάρει ούτε παίζει παιχνίδια.

«Ποτέ δεν έπαιξα Monopoly με ψεύτικα χρήματα, μόνο με τα χρήματα του παιχνιδιού. Τι σημαίνει μπλοφάρω; Σκεφτείτε το πόκερ. Εμείς λέμε πως θέλουμε μια σωστή συμφωνία για το πρόγραμμα που θα υλοποιηθεί πάνω στις αρχές που εξυπηρετούν τον λαό μας. Δεν είναι μπλόφα, δεν υπάρχει Plan B. Υπάρχει μόνο Plan A, αυτό είναι το πλάνο μας και όχι, δεν παίζουμε», ανέφερε.

Όσοι παίζουν παιχνίδια εναντίον της ενότητας, παίζουν επικίνδυνα παιχνίδια. Θέλουμε να αντιμετωπίσουμε μια κρίση που γιγαντώθηκε με αυτό το πρόγραμμα"                                                  http://topontiki.gr

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Γνωρίζατε ότι το Εθνικό Ζώo της Ελλάδας είναι το δελφίνι;

ΤΟ ΠΕΙΡΑΜΑ ΤΟΥ ΣΤΑΛΙΝ ΜΕ ΤΗΝ ΚΟΤΑ!