Ελληνικό αίτημα παράτασης της δανειακής συμφωνίας κατατίθεται την Τετάρτη

Ελληνικό αίτημα παράτασης της δανειακής συμφωνίας κατατίθεται την Τετάρτη
 
Βρυξέλλες
Σύμφωνα με πληροφορίες από τις Βρυξέλλες, οι οποίες προέκυψαν αμέσως μετά την ενημέρωση των δημοσιογράφων από κορυφαίο παράγοντα της ελληνικής αποστολής, θα κατατεθεί την Τετάρτη ελληνικό αίτημα για την παράταση της δανειακής συμφωνίας.
Η προτεινόμενη παράταση σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες θα έχει εξάμηνη διάρκεια.

Παράλληλα πληροφορίες αναφέρουν ότι ο υπουργός Οικονομικών Γιάνης Βαρουφάκης είχε συνάντηση με τον επίτροπο Πιέρ Μοσκοβισί την Τρίτη, όπου συζήτησαν το θέμα των διαπραγματεύσεων της Ελλάδας με τους εταίρους της.

Το αίτημα αναμένεται να βασίζεται στις προτάσεις που περιλαμβάνονταν στο σχέδιο Μοσκοβισί και αποδέκτης θα είναι ο Γερούν Ντάισελμπλουμ, ο οποίος θα κληθεί να αποφασίσει αν θα συγκληθεί Eurogroup την Παρασκευή.
Χθες διέρρευσαν δύο προσχέδια του προσχεδίου Μοσκοβισί από τα οποία προκύπτουν ξεκάθαρα οι συμβιβασμοί που φαίνονται διατεθειμένες να κάνουν οι δύο πλευρές.
Από αυτά προκύπτει πως η ελληνική κυβέρνηση είναι διατεθειμένη να κάνει υπαναχωρήσεις που αντιτίθενται σε μεγάλο βαθμό στο πρόγραμμα της.
Πηγές της Ευρωζώνης λένε ότι για να συνεχιστεί η χρηματοδότηση της δανειακής σύμβασης, η Ελλάδα πρέπει να δεχθεί προϋποθέσεις και όρους. Όπως σημείωναν οι ίδιες πηγές, ο κ. Ντάισελμπλουμ και οι εταίροι της Ελλάδας θα εξετάσουν αν το ελληνικό αίτημα παράτασης περιλαμβάνει τέτοιες προϋποθέσεις.
Οι ίδιες πηγές σημείωναν ότι η Αθήνα δεν θέλει τη ρήξη και είναι διατεθειμένη να βρεθεί λύση. Το βασικό είναι το περιεχόμενο του ελληνικού αιτήματος να ικανοποιεί όλες τις χώρες της ευρωζώνης, ανέφεραν οι ίδιες πηγές.
Ο αυστριακός υπουργός οικονομικών Χανς Γεργκ Σέλινγκ δήλωσε στην εφημερίδα Kurier ότι οι πιθανότητες να παραμείνει η Ελλάδα στο ευρώ βελτιώθηκαν. «Τα σημάδια είναι πιο θετικά από ό,τι τη Δευτέρα και οι διαπραγματεύσεις συνεχίζονται», είπε. 
Newsroom ΔΟΛ

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Γνωρίζατε ότι το Εθνικό Ζώo της Ελλάδας είναι το δελφίνι;

ΤΟ ΠΕΙΡΑΜΑ ΤΟΥ ΣΤΑΛΙΝ ΜΕ ΤΗΝ ΚΟΤΑ!