ΧΡΙΣΤΟΦΙΑΣ ΠΡΟΣ ΝΤΑΒΟΥΤΟΓΛΟΥ

Παράνομος ο τουρκικός στρατός και όχι η οικονομική συμφωνία με το Ισραήλ
  Άκυρη και παράνομη με βάση το Διεθνές Δίκαιο είναι η παρουσία του τουρκικού στρατού στην Κύπρο και όχι η συμφωνία της Κυπριακής Δημοκρατίας με το Ισραήλ για την οριοθέτηση της Αποκλειστικής Οικονομικής Ζώνης, τόνισε ο Κύπριος πρόεδρος κ.Δημήτρης Χριστόφιας, σχολιάζοντας δηλώσεις του Τούρκου υπουργού Εξωτερικών κ. Αχμέτ Νταβούτογλου.

«Ο κ. Νταβούτογλου δεν νομιμοποιείται, ούτε με τον καταστατικό χάρτη των Ηνωμένων Εθνών, ούτε με το Διεθνές Δίκαιο, να είναι τόσο κυνικός και τόσο αλαζόνας», δήλωσε ο πρόεδρος κ. Χριστόφιας.

 «Η Κυπριακή Δημοκρατία», υπογράμμισε, «είναι ανεξάρτητο και κυρίαρχο κράτος και ασκεί τα κυριαρχικά της δικαιώματα και τα κυριαρχικά της καθήκοντα, με την υπογραφή διαφόρων Συμφωνιών, οι οποίες εκπηγάζουν ακριβώς από το Διεθνές Δίκαιο και από το Δίκαιο της Θάλασσας, όπως έχει εγκριθεί και συνομολογηθεί από τα Ηνωμένα Έθνη».

 Καταλήγοντας, ο πρόεδρος Χριστόφιας υπέδειξε ότι εκείνος που παρανομεί είναι ο κ. Νταβούτογλου και η χώρα του.


 http://www.tovima.gr

Σχόλια

Ο χρήστης SpIrToKoYto είπε…
ο Χριστόφιας μιά χαρά και σύμφωνα με το Διεθνές Δίκαιο τα λέει...
Εδώ τα τουρκικά πλοία έφτασαν στο Σούνιο κι εμείς νομίζαμε πως έκαναν τουρισμό...
Η υπόθεση " Βαριοπούλα " αποκάλυψε ότι υπήρχε ένα άλλο παράπλευρο σχέδιο, που προέβλεπε την κατάληψη ενός μικρού ελληνικού νησιού από το τουρκικό ναυτικό,κι εμείς χαμπάρι...
Περί ΑΟΖ ούτε κουβέντα και περί συνεκμετάλευσης στο Αιγαίο που χαχανίζουν οι Τούρκοι,εμείς ποιούμε...τη κότα.
καλησπέρες...
Ο χρήστης aoratos είπε…
ΑΓΑΠΗΤΟ SPIRTOKOYTO,ΧΟΛΑΙΝΟΥΜΕ ΣΕ ΑΥΤΟ ΤΟ ΣΗΜΕΙΟ ΣΑΝ ΚΡΑΤΟΣ ,ΜΕ ΑΙΤΙΕΣ ΠΟΥ ΕΧΟΥΝ ΒΑΘΙΕΣ ΡΙΖΕΣ,ΜΕ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑ ΝΑ ΚΙΝΔΥΝΕΥΟΥΜΕ ΝΑ ΓΙΝΟΥΜΕ ΔΟΡΥΦΟΡΟΣ ΤΗΣ ΤΟΥΡΚΙΑΣ.

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Γνωρίζατε ότι το Εθνικό Ζώo της Ελλάδας είναι το δελφίνι;

ΤΟ ΠΕΙΡΑΜΑ ΤΟΥ ΣΤΑΛΙΝ ΜΕ ΤΗΝ ΚΟΤΑ!