O ΒΡΕΤΑΝΙΚΟΣ ΕΡΥΘΡΟΣ ΣΤΑΥΡΟΣ ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΙ ΤΑ ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΑ!



Απαγορεύθηκαν τα Χριστούγεννα από τον Ερυθρό Σταυρό, σε 430 καταστήματά του.
Το προσωπικό υποχρεώθηκε να κατεβάσει τις διακοσμήσεις και να αφαιρέσει οποιοδήποτε χριστουγεννιάτικο σύμβολο γιατί θα μπορούσε να προσβάλει τους μουσουλμάνους.
Η ‘πολιτικά ορθή’ κίνηση του φιλανθρωπικού οργανισμού προκάλεσε χιονοστιβάδα κριτικής και διακωμώδησης χθες το βράδυ - από Χριστιανούς και Μουσουλμάνους.
Η Christine Banks, εθελόντρια σε ένα κατάστημα του Ερυθρού Σταυρού στο New Romney του Kent, δήλωσε: «Τοποθετήσαμε μία σκηνή της Γέννησης στο παράθυρο και μας είπαν να το αφαιρέσουμε. Φαίνεται ότι δεν μπορούμε να έχουμε τίποτα που να δηλώνει ότι έχουμε Χριστούγεννα. Μας επιτρέπεται να έχουμε μόνο κάποιες πούλιες, αλλά αυτό είναι όλο.
«Όταν στέλνουμε κάρτες πρέπει να λένε Καλές Γιορτές ή τις Καλύτερες Ευχές. Δεν πρέπει να συνδέονται άμεσα με τα Χριστούγεννα.
«Όταν τους ρωτήσαμε γιατί, μας είπαν, ότι γίνεται για να μην αναστατώσουμε τους μουσουλμάνους».
Η κ Mrs Banks πρόσθεσε: «Έχουμε λάβει οδηγίες ότι δεν μπορούμε να πούμε τίποτα για τα Χριστούγεννα και σίγουρα δεν μπορούμε να βάλουμε χριστουγεννιάτικο δέντρο.
«Νομίζω ότι αυτή η πολιτική προσβάλει τους Μουσουλμάνους όπως και εμάς. Κανένας λογικός άνθρωπος δεν μπορεί να αντιδράσει που Χριστιανοί γιορτάζουν τα Χριστούγεννα. Όμως, δεν δικαιούμαστε να δείξουμε κανένα απολύτως σημάδι του Χριστιανισμού".
Ο Εργατικός Λόρδος Ahmed, (φώτο) ένας από τους πιο εξέχοντες μουσουλμάνους πολιτικούς της χώρας, δήλωσε: «Είναι ανόητο να σκεφτεί κανείς ότι οι Μουσουλμάνοι θα προσβληθούν.
«Η Μουσουλμανική κοινότητα είναι σε διάλογο με τους Χριστιανούς για τα τελευταία 1.400 χρόνια. Οι διδασκαλίες του Ισλάμ λένε ότι θα πρέπει να σέβεσαι τις άλλες θρησκείες ».
Και πρόσθεσε: «Στη δουλειά μου, όλο το προσωπικό μου γιορτάζει τα Χριστούγεννα και εγώ γιορτάζω μαζί τους. Σε καμία περίπτωση δεν είναι δυνατόν να σκεφτούμε ότι τα Χριστούγεννα θα μπορούσαν να βλάψουν την φήμη του Ερυθρού Σταυρού για ουδετερότητα. Νομίζω ότι οι άνθρωποι του έχουν ξεπεράσει κάπως τα όρια".
Η παράνοια είναι ένα νέο πλήγμα στην εικόνα του άλλοτε πιο σεβαστού φιλανθρωπικού ιδρύματος της Βρετανίας.
Ο Βρετανικός Ερυθρός Σταυρός έχασε φίλους φέτος πάνω εξαιτίας της υποστήριξής του προς το γαλλικό στρατόπεδο για τους λαθρομετανάστες στο Sangatte και της επιμονή του για τις μεγάλες προσπάθειες που κατέβαλε για να βοηθήσει τους αιτούντες άσυλο.
Χθες αξιωματούχοι των κεντρικών γραφείων στο Λονδίνο, επιβεβαίωσαν ότι τα Χριστούγεννα έχουν αποκλειστεί από τα 430 καταστήματα που συνέβαλαν στο να συγκεντρωθούν περισσότερα από 20 εκατομμύρια λίρες για το ίδρυμα το προηγούμενου έτος.
«Ο Ερυθρός Σταυρός είναι μια ουδέτερη οργάνωση και δεν θέλουμε να ευθυγραμμιστούμε με οποιοδήποτε πολιτικό κόμμα ή συγκεκριμένη φιλοσοφία», είπε ένας εκπρόσωπος.
«Δεν θέλουμε να μας θεωρούν ως μια χριστιανική ή ισλαμική ή εβραϊκή οργάνωση επειδή αυτό μπορεί να διακυβεύσει τη δυνατότητά μας να εργαστούμε σε καταστάσεις συγκρούσεων ανά τον κόσμο."
Και πρόσθεσε: «Στα καταστήματα οι άνθρωποι μπορούν να βάλουν μέχρι διακοσμήσεις όπως πούλιες ή χιόνι που είναι κάτι το εποχιακό. Αλλά οι οδηγίες είναι ότι οτιδήποτε που εκπροσωπεί τα Χριστούγεννα δεν μπορεί να παρουσιαστεί».
Οι εθελοντές, ωστόσο, είπαν ότι πιστεύουν ότι η απαγόρευση των Χριστουγέννων αποτελεί προϊόν της ‘πολιτικής ορθότητας’, όπως αυτή που οδήγησε τις αρχές του Δήμου του Μπέρμιγχαμ να διατάξουν η πόλη τους να γιορτάσει το «Winterval» (‘Γιορτή του Χειμώνα’).
Ο Rod Thomas, εφημέριος του Πλύμουθ και εκπρόσωπος για των Μεταρρυθμιστών στην Εκκλησία της Αγγλίας, δήλωσε: «Οι άνθρωποι οι οποίοι κρατάνε σοβαρά την πίστη τους, είναι σεβαστοί και από ανθρώπους άλλων θρησκειών. Θα πρέπει να ξεκινήσουν να αποκαλούν τους εαυτούς τους ‘Ερυθρή Μουτζούρα’ (‘Red Splodge’). Όλες οι προσπάθειές τους θα αποδώσουν μόνο στο να αλλοτριώσουν περισσότερους ανθρώπους. "
Ο δήμαρχος Charles Heyman, εκδότης του ‘Janes World Armies’, δήλωσε: «Υπάρχει πραγματικά τίποτα που θα μπορούσε να βλάψει τον Ερυθρό Σταυρό τα Χριστούγεννα; Θα μπορούσε η Ερυθρά Ημισέληνος να εμποδίσει τα μέλη της να συμμετέχουν στο Ραμαζάνι;
«Στην πράξη, ο ρόλος του Ερυθρού Σταυρού είναι να ασχολούνται με τα προγράμματα για τους αιχμαλώτους πολέμου και να προσπαθούν να βοηθήσουν τον άμαχο πληθυσμό. Οι δραστηριότητες αυτές προϋποθέτουν τη συμφωνία των δύο πλευρών σε μια σύγκρουση. Το να γιορτάζονται τα Χριστούγεννα σε ένα κατάστημα στην Αγγλία δύσκολα θα μπορούσε να το ανατρέψει αυτό».
Ο δήμαρχος Heyman πρόσθεσε: «Οι μουσουλμάνοι είναι εξίσου λογικοί για αυτά τα πράγματα όπως οι Χριστιανοί. Ο Ερυθρός Σταυρός απλώς μεταχειρίζεται την ‘πολιτική ορθότητα’».
Η ηγεσία του Βρετανικού Ερυθρού Σταυρού, ωστόσο, δεν επεκτάθηκε στο να απαγορεύσει τα κερδοφόρα προϊόντα τους. Είδη που πωλούνται σήμερα, περιλαμβάνουν χριστουγεννιάτικες κάρτες με αγγέλους και μάγους και ημερολόγια με φάτνες.
Ο εκπρόσωπος είπε: «Ο Ερυθρός Σταυρός προσπαθεί να είναι χωρίς αποκλεισμούς και αναγνωρίζουμε ότι υπάρχουν πολλοί άνθρωποι που θέλουν να αγοράσουν χριστουγεννιάτικες κάρτες που ξέρουν ότι θα μας φέρουν κέρδος."
Ο Διεθνής Ερυθρός Σταυρός – με έδρα την Ελβετία -, είχε επίσης, ‘πολιτικά ορθές’ αμφιβολίες σχετικά με το διάσημο σύμβολο της. Ωστόσο, οι προσπάθειες για να βρει μια εναλλακτική λύση εγκαταλείφθηκαν μπροστά στις διαμαρτυρίες και στην γελοιοποίηση πριν από πέντε χρόνια (όπου η αλλαγή του συμβόλου είχε γίνει για χάρη του Ισραήλ).ΠΗΓΗ:redskywarnig

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Γνωρίζατε ότι το Εθνικό Ζώo της Ελλάδας είναι το δελφίνι;

ΤΟ ΠΕΙΡΑΜΑ ΤΟΥ ΣΤΑΛΙΝ ΜΕ ΤΗΝ ΚΟΤΑ!