Translate

Πέμπτη, 30 Δεκεμβρίου 2010

"ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ ΕΙΣΑΓΓΕΛΕΑ ΓΙΑ ΤΟ ΜΤΣ"....

i
Rate This
Quantcast

Την πρότασή της για παρέμβαση εισαγγελέα που θα διερευνήσει ποιοι και πως οδήγησαν στο ναυάγιο το ΜΤΣ,επαναλαμβάνει η ΑΝΕΑΕΔ.

Συγκεκριμένα γίνεται λόγος για έρευνα “για όσους με τυχόν χαριστικές πράξεις ή με μη σύννομες ενέργειες ευεργετήθηκαν και για οσους έχουν ευθύνη για τα όποια σκάνδαλα της εποχής του Χρηματιστηρίου,της πώλησης της Γενικής Τράπεζας και της κακοδιαχείρισης…” Η πρόταση διατυπωνεται σε επιστολή-απάντηση στο τρίτο κατά σειρά δημοσίευμα της εφημερίδας ΕΘΝΟΣ. Την επιστολή υπογράφει ο πρόεδρος της ΑΝΕΑΕΔ Μ.Σαρτζετάκης ο οποίος προαναγγέλει ανοιχτή συνάντηση-συγκέντρωση ενημέρωσης και διαμαρτυρίας,στην οποία καλεί τον συντάκτη των δημοσιευμάτων να καταθέσει τα στοιχεία που έχει.

Το κείμενο της επιστολής έχει ως εξής: “Χρειάσθηκε και τρίτο κατά σειρά άρθρο του Δ. Βερύκιου στο Έθνος (29-12-2010, σελίδα 7) για δήθεν αποκαλύψεις σχετικά με το ΜΤΣ έτσι ώστε να αυτοαποκαλυφθεί ο παραπλανητικός χαρακτήρας των  επί τριήμερο σχετικών δημοσιευμάτων του.

Στο υπόψη  άρθρο, ο ίδιος αναφέρει, σχολιάζοντας φράση από την επιστολή της ΑΝ.Ε.Α.Ε.Δ.: «Μέγα λάθος! Όπως αποκάλυψε το «Έθνος», οι περισσότερες «αποκαταστάσεις» (βαθμολογικές και μισθολογικές) που έγιναν την πενταετία 2004-2009, δεν στηρίζονται σε δικαστικές αποφάσεις….»

Άρα, για να βάζουμε τα πράγματα στη θέση τους, η «αποκάλυψη» αφορά σε κάποιους λίγους ή περισσότερους, οι οποίοι ευεργετήθηκαν με χρήση «…Νόμου της Χούντας», όπως ισχυρίζεται ο συντάκτης του άρθρου.

Δεν αφορά επομένως ούτε στο σύνολο, ούτε σε μέγα μέρος αυτών που αποστρατεύθηκαν κατά πλήρη ηθική και νομιμότητα με βαθμό ανώτατου αξιωματικού, όπως προσπάθησε να παρουσιάσει στα άρθρα του! Εντυπωσιάζει βέβαια το γεγονός, ότι ο συνήθως καλά πληροφορημένος συντάκτης δεν μας ενημερώνει, αν όσα ίσχυσαν την πενταετία, που αναφέρει, είχαν εφαρμοσθεί και κατά τα προηγούμενα αυτής χρόνια …!

Δεν κάνει καμία μνεία για τη γενικευμένη καλλιέργεια της νοοτροπίας των «ημετέρων», από πλευράς κυβερνήσεων των δύο κομμάτων που εναλλάσσονταν, με σαφώς επιδιωκόμενο στόχο τις  πελατειακές σχέσεις και το βρώμικο αλισβερίσι που αυτές γεννούν.

Ο περιορισμένος χρόνος του κ. Βερύκιου, ίσως δεν του επιτρέπει να παρακολουθεί την ΑΝ.Ε.Α.Ε.Δ. και πρέπει να ανατρέξει σε σχετικές με το ΜΤΣ παρεμβάσεις μας, όπου έχουν παρουσιασθεί όλα τα γνωστά στοιχεία και έχουν γίνει συγκεκριμένες προτάσεις, υπερτονίζοντας  ότι το πρόβλημα του ΜΤΣ είναι κατ’ εξοχήν πολιτικό και θα πρέπει να υπάρξει άμεση και ουσιαστική πολιτική παρέμβαση.

Η ανάληψη άμεσων ενεργειών ώστε να εντοπισθούν και τιμωρηθούν όλοι αυτοί που με τυχόν χαριστικές πράξεις ή με μη σύννομες ενέργειες ευεργετήθηκαν, καθώς επίσης ο εντοπισμός τυχόν υπεύθυνων  για τα όποια σκάνδαλα της περιόδου του Χρηματιστηρίου, της πώλησης της Γενικής Τράπεζας, της κακοδιαχείρισης και οποιασδήποτε άλλης ενέργειας χρήζει εισαγγελικής παρέμβασης. είναι δύο από τις μείζονος σημασίας παρεμβάσεις που έχουμε προτείνει.

Αν λοιπόν η εφημερίδα «ΕΘΝΟΣ» και ο συντάκτης της, έχουν, όπως εμμέσως πλην σαφώς διαλαλούν, στοιχεία για τέτοιες πράξεις, να τα διαβιβάσουν άμεσα στις αρμόδιες αρχές, τιμώντας το δημοσιογραφικό λειτούργημα που υπηρετούν και να είναι βέβαιοι πως θα βρουν την ΑΝ.Ε.Α.Ε.Δ. στο πλευρό τους.

Είναι όμως παντελώς απαράδεκτο, να δίνεται επί τριήμερο παραπλανητικά η εντύπωση στον ελληνικό Λαό, ότι συλλήβδην οι στρατιωτικοί έστησαν δήθεν «φάμπρικα» για να απολαμβάνουν δήθεν παχυλές επικουρικές συντάξεις, οι μέγιστες των οποίων μάλιστα φθάνουν στο υπέρογκο ποσό των 450 € μικτών και προ φόρων, ήτοι στα 300 € περίπου καθαρά μηνιαίως!!!

Δεν δεχόμαστε ότι ακόμη και αυτές οι «χαριστικές προαγωγές» είναι αυτές οι οποίες καταβαράθρωσαν το ΜΤΣ, γιατί παρά το ενδεχομένως αξιόποινο αυτών των μεθοδεύσεων στο οποίο δεν αντιτιθέμεθα, δεν είναι δυνατόν τα 100 € μικτά μεγαλύτερο μέρισμα των 100, 200 ή ακόμη και 500 περιπτώσεων, να έχει δημιουργήσει το έλλειμμα των 300 εκ. ευρώ του ΜΤΣ! Πολλώ δε μάλλον, όταν αυτοί οι «ευεργετηθέντες» κατέβαλαν στο ακέραιο τις αναλογούσες αναδρομικές κρατήσεις της διαφοράς αυτών των προαγωγών!

Σε αυτό το σημείο, κρίνουμε σκόπιμο να επαναλάβουμε την πάγια θέση μας περί του πολιτικού γενεσιουργού αιτίου του προβλήματος του ΜΤΣ και της αναγκαιότητας άμεσης πολιτικής επίλυσής του, μακριά από την πλάτη των στρατιωτικών που ακόμη και σήμερα στο κατώφλι του 2011, ζουν σε εργασιακό μεσαίωνα και σε κοινωνική απομόνωση.

Επιπρόσθετα, θεωρούμε επικίνδυνο για την υπόσταση του ελληνικού κράτους, τα έντονα σημάδια της αλλοίωσης της συνοχής των Ε.Δ., από τις συνεχιζόμενες πρακτικές των «ημετέρων».

Επειδή όμως έχουμε την αίσθηση ότι η παραπλάνηση θα συνεχισθεί, κάνουμε γνωστό ότι δεν πρόκειται να συμβάλλουμε σε διάλογο τέτοιου ύφους, επιπέδου και ήθους.

Αντίθετα, τις διαπιστώσεις, απαντήσεις και προτάσεις μας, προτιθέμεθα να τις δώσουμε σε ανοικτή συγκέντρωση ενημέρωσης  θέσεων – διαμαρτυρίας, που θα διοργανωθεί  σε κατάλληλο χώρο στο αμέσως προσεχές διάστημα.

Μια συνάντηση σαν αυτή θα επιτρέψει στους απόστρατους να διατρανώσουν για μια ακόμα φορά ενωτικά την αποφασιστικότητα τους και την αγωνιστική τους διάθεση απέναντι σε λύσεις που προετοιμάζονται ερήμην τους.

Φυσικά, στην εν λόγω συγκέντρωση, μεταξύ όλων των δημοσιογράφων που καλύπτουν τα θέματα ΥΕΘΑ, θα προσκληθεί και ο συντάκτης της εφημερίδας «ΕΘΝΟΣ» κ. Βερύκιος, ο οποίος θα ήταν χρήσιμο να παραστεί, ώστε να καταθέσει τα στοιχεία που έχει «αποκαλύψει» και να διαπιστώσει αν υπάρχουν και άλλες πληροφορίες περισσότερο αντικειμενικές από αυτές που προέρχονται από όλους αυτούς που σκοπό έχουν να διαβάλλουν, παραποιήσουν και απαξιώσουν τους στρατιωτικούς, για να καταστήσουν εύκολη υπόθεση γι’ αυτούς το λουκέτο στα Μετοχικά μας Ταμεία.

Επισημαίνουμε ότι οι στρατιωτικοί είναι αναπόσπαστο κομμάτι του ελληνικού Λαού και σημαντικό στοιχείο του κοινωνικού ιστού που επιχειρείται να διαλυθεί.

Τα συμφέροντά τους είναι ταυτισμένα με τα συμφέροντά του υπόλοιπου ελληνικού Λαού και όχι με τα συμφέροντα που στηρίζουν  οι εφαρμοζόμενες πολιτικές του «διαίρει και βασίλευε».

Τέλος για μια ακόμη φορά, καλούμε τη στρατιωτική ηγεσία να σταθεί στο ύψος των περιστάσεων και να αναλάβει τις αναγκαίες πρωτοβουλίες.

Δεν υπάρχουν σχόλια: