TA METΡΑ ΘΑ ΟΔΗΓΗΣΟΥΝ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΣΕ ΑΝΑΠΤΥΞΗ


Αισιόδοξος ότι τα διαρθρωτικά μέτρα που λαμβάνονται θα βοηθήσουν την Ελλάδα να επιστρέψει σε τροχιά ανάπτυξης και να πετύχει τη διατηρησιμότητα των δημοσιονομικών της εμφανίστηκε χθες ο διοικητής της Τράπεζας της Ελλάδος Γ. Προβόπουλος.
Μιλώντας σε διεθνές συνέδριο με τίτλο «Χρηματοπιστωτική και Οικονομική Κρίση: Η Επιστροφή στη Σταθερότητα», που διοργάνωσε στην Αθήνα ο Σύνδεσμος Υποτρόφων του Ιδρύματος Ωνάση, ο κ. Προβόπουλος είπε ότι η ελληνική οικονομία έχει μεγάλες προοπτικές ανάπτυξης, η κρίση και η εφαρμογή των μέτρων θα αποτελέσει ευκαιρία για γενικότερη αναδιάρθρωση καιθα χρειαστεί κάποιο χρονικό διάστημα για να πειστούν οι αγορές για την αποδοτικότητα των μέτρων.
«Ορισμένοι αναλυτές έχουν την άποψη ότι η δυναμική του χρέους της Ελλάδας είναι μη βιώσιμη. Εχουν άδικο», υπογράμμισε ο επικεφαλής της ΤτΕ, για να προσθέσει ότι «ο συνδυασμός παραγόντων που αποτελούν το πρόγραμμα στήριξης -δημοσιονομική πειθαρχία, απελευθέρωση αγορών, ιδιωτικοποιήσεις και μέτρα για την αντιμετώπιση της γραφειοκρατίας- θα συμβάλουν στην εμπιστοσύνη και την αύξηση της ανταγωνιστικότητας και οικονομικής ανάπτυξης». Σε συνέντευξη που παραχώρησε στη «Wall Street Journal», ο Ελληνας κεντρικός τραπεζίτης επανέλαβε για μίαν ακόμη φορά ότι οι τράπεζες στην Ελλάδα διαθέτουν ισχυρά θεμελιώδη χαρακτηριστικά και επαρκή κεφάλαια: «στην αρχή της κρίσης το τραπεζικό μας σύστημα είχε ένα «μαξιλάρι» κεφαλαίων που ξεπερνούσε αρκετά τα 10 δισ. ευρώ. Αυτό το μαξιλάρι είναι απολύτως επαρκές για να καλύψει την όποια ενδεχόμενη επιδείνωση της κεφαλαιακής βάσης του συστήματος».

Σχόλια

Ο χρήστης ΧΡΙΣΤΟΦΟΡΟΣ είπε…
Η δικιά σου άποψη είναι αυτή; Ή μόνο την παραθέτεις; Με ποιο σκοπό; Τι να πούμε δηλαδή εμείς; Μπράβο; Ζήτω!! Δεν καταλαβαίνω τον σκοπό της ανάρτησης.
Συγνώμη.
Ο χρήστης aoratos είπε…
ΑΓΑΓΗΤΕ ΧΡΙΣΤΟΦΟΡΕ Η ΑΠΟΨΗ ΕΙΝΑΙ ΤΟΥ ATHEHNS .GR KAI ΤΗΝ ΑΝΑΔΗΜΟΣΙΕΥΣΑ ΕΠΕΙΔΗ Ο ΔΙΟΙΚΗΤΗΣ ΤΗΣ ΤΡΑΠΕΖΑΣ ΕΛΛΑΔΟΣ ΕΙΝΑΙ ΕΝΑ ΠΡΟΣΩΠΟ ΣΗΜΑΝΤΙΚΟ.Η ΠΡΟΣΩΠΙΚΗ ΜΟΥ ΑΠΟΨΗ ΕΙΝΑΙ ΟΤΙ ΟΙ ΧΕΙΡΟΤΕΡΕΣ ΗΜΕΡΕΣ ΔΕΝ ΕΧΟΥΝ ΕΛΘΕΙ ΑΚΟΜΑ,ΤΑ ΜΕΤΡΑ ΠΟΥ ΕΧΟΥΝ ΛΗΦΘΕΙ ΓΙΑ ΜΙΣΘΟΥΣ ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ ,ΕΙΝΑΙ ΠΡΩΤΟΦΑΝΗ ΑΠΟ ΤΗΝ ΙΔΡΥΣΗ ΤΟΥ ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ ΚΡΑΤΟΥΣ,ΜΟΝΟ ΓΙΑ ΠΕΡΙΟΡΙΣΜΕΝΟ ΧΡΟΝΟ ΕΛΗΦΘΗΣΑΝ ΤΕΤΟΙΑ ΜΕΤΡΑ,ΟΤΑΝ ΟΙ ΚΟΜΜΟΥΝΙΣΤΕΣ ΕΠΙΤΕΘΗΚΑΝ ΚΑΤΑ ΤΟΥ ΚΡΑΤΟΥΣ,ΠΡΟΚΕΙΜΕΝΟΥ ΝΑ ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΣΘΕΙ Ο ΚΙΝΔΥΝΟΣ ΚΑΙ ΝΑ ΕΞΑΣΦΑΛΙΣΘΟΥΝ ΧΡΗΜΑΤΑ.ΕΞΑΛΛΟΥ Ο ΚΥΡΙΟΣ ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ ΕΛΕΓΕ ΟΤΙ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΧΡΗΜΑΤΑ ,ΑΣ ΠΑΕΙ ΝΑ ΤΑ ΒΡΕΙ ,ΠΟΙΟΥΣ ΝΟΜΙΖΟΥΝ ΟΤΙ ΚΟΡΟΪΔΕΥΟΥΝ, ΝΑ ΞΕΧΑΣΟΥΝ ΟΤΙ ΗΞΕΡΑΝ ,Ο ΛΑΟΣ ΣΗΜΕΡΑ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΚΟΡΟΪΔΟ.
Ο χρήστης ΧΡΙΣΤΟΦΟΡΟΣ είπε…
Αόρατε! Ευχαριστώ που έκανες τον κόπο. Αντιληπτόν.

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Γνωρίζατε ότι το Εθνικό Ζώo της Ελλάδας είναι το δελφίνι;

ΤΟ ΠΕΙΡΑΜΑ ΤΟΥ ΣΤΑΛΙΝ ΜΕ ΤΗΝ ΚΟΤΑ!