ΕΔΩ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΤΑΞΙΔΙ !!!

Η Εθνική Ελλάδας θα έχει την Τρίτη (22/6 -21: 30 GR) την πιο δύσκολη αποστολή της στο Παγκόσμιο Κύπελλο, αφού θα βρεθεί αντιμέτωπη με την Αργεντινή του Ντιέγκο Αρμάντο Μαραντόνα στην τελευταία αγωνιστική των ομίλων, με στόχο το θετικό αποτέλεσμα που θα την οδηγήσει στην πρόκριση στους "16" της διοργάνωσης.

Ο ομοσπονδιακός μας τεχνικός τόνισε στη συνέντευξη Τύπου ότι οι διεθνείς μας δεν έχουν να χάσουν τίποτα από αυτό το παιχνίδι, αλλά μόνο να κερδίσουν και τους ζήτησε να παίξουν με πάθος και ενθουσιασμό, κόντρα σε έναν από τους "κολοσσούς" της διοργάνωσης.

Η Αργεντινή έχει περάσει στην επόμενη φάση, όμως αυτό δεν σημαίνει ότι δεν θέλει να πάρει την νίκη και να προσφέρει θέαμα στους οπαδούς της "μπιανκοσελέστε", που έχουν εναποθέσει όλες τις (εθνικές) τους ελπίδες σε αυτό το Παγκόσμιο Κύπελλο.

Το μεγάλο αστέρι της ομάδας, ο Λιονέλ Μέσι, θα πάρει κανονικά την θέση του στο βασικό σχήμα, αφού όπως είπε και ο "Ντιεγκίτο", "είναι αμαρτία να τον στερήσουμε από τον κόσμο", ενώ ακόμα και οι αναπληρωματικοί της Αργεντινής, είναι παίκτες που έχουν μεγάλες παραστάσεις, εμπειρία και ταλέντο που περισσεύει.

Ο Οτο Ρεχάγκελ δεν θέλησε να αποκαλύψει τα πλάνα του για τον τρόπο με τον οποίο θα προσπαθήσει να περιορίσει τις επιθετικές βλέψεις των αργεντίνων, όμως σύμφωνα με τις υπάρχουσες πληροφορίες, το μαρκάρισμα του Μέσι θα αναλάβει ένας παίκτης (ο Αβραάμ Παπαδόπουλος ή ο Παπασταθόπουλος), όμως η αποτελεσματικότητα του εγχειρήματος, δεν μπορεί παρά να είναι αποτέλεσμα ομαδικής δουλειάς. "Ενας μόνο δεν μπορεί", τόνιζε χαρακτηριστικά χθες ο Κώστας Κατσουράνης.

Ο γερμανός τεχνικός αναμένεται να κατεβάσει την Εθνική Ελλάδας με αγωνιστικό σχήμα 5-4-1 και αμυντικούς προσανατολισμούς μέσα στο γήπεδο, με... συνταγή Euro 2004. Εκτός βέβαια από τις επιθετικές αρετές των αργεντίνων, οι διεθνείς μας θα έχουν να αντιμετωπίσουν και το "τσουχτερό" κρύο, αφού στο Πολοκουάνε η θερμοκρασία το βράδυ είναι πάρα πολύ χαμηλή.

Ο ομοσπονδιακός μας τεχνικός ζήτησε ασφυκτικό πρέσινγκ, δύναμη στις προσωπικές μονομαχίες και κλείσιμο όλων των χώρων, για να περιοριστούν οι προσωπικές προσπάθειες και τα μακρινά σουτ.

Οι πιθανές συνθέσεις:

Ελλάδα: Τζόρβας, Μόρας, Σεϊταρίδης, Παπασταθόπουλος, Παπαδόπουλος, Κυργιάκος, Τοροσίδης, Κατσουράνης, Τζιόλης, Καραγκούνης, Σαλπιγγίδης.

Αργεντινή: Ρομέρο, Οταμέντι, Μπουρντίσο, Ντεμικέλις, Κλ. Ροδρίγες, Μάξι Ροδρίγες, Βερόν, Μπολάτι, Μέσι, Αγκουέρο, Μιλίτο.

Αναλυτικά τα σενάρια του ομίλου:


α) σε περίπτωση νίκης επί της Αργεντινής...
Η Εθνική προκρίνεται αν η Ν. Κορέα δεν επικρατήσει της Νιγηρίας. Αν γίνει το αντίθετο, τότε θα υπάρξει τριπλή ισοβαθμία και θα μετρήσει η συνολική διαφορά τερμάτων. Η Αργεντινή με 5-1 ως τώρα, έχει το πάνω χέρι.

β) σε περίπτωση ισοπαλίας με την Αργεντινή...
Η Εθνική προκρίνεται στην περίπτωση που η Ν. Κορέα ηττηθεί από τη Νιγηρία. Αν οι Κορεάτες νικήσουν αφήνουν τρίτη την "γαλανόλευκη", ενώ σε περίπτωση δύο ισοπαλιών, τότε θα χρειαστεί η Ελλάδα να πετύχει δύο γκολ περισσότερα στην Αργεντινή, απ΄ότι η Κορέα στη Νιγηρία.

Τα κριτήρια ισοβαθμίας:
1.Συνολική διαφορά τερμάτων
2.Καλύτερη επίθεση σε όλα τα ματς
3.Τα παιχνίδια μεταξύ των δύο ομάδων

ΟΜΑΔΕΣ ΑΓΩΝΕΣ Ν-Ι-Η ΓΚΟΛ ΒΑΘΜΟΙ
Αργεντινή 2 2-0-0 5-1 6
N. Κορέα 2 1-0-1 3-4 3
Ελλάδα 2 1-0-1 2-3 3
Νιγηρία 2 0-0-2 1-3 0 http:Newstime

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Γνωρίζατε ότι το Εθνικό Ζώo της Ελλάδας είναι το δελφίνι;

ΤΟ ΠΕΙΡΑΜΑ ΤΟΥ ΣΤΑΛΙΝ ΜΕ ΤΗΝ ΚΟΤΑ!