H IΣΤΟΡΙΑ ΤΟΥ NECATI ΠΟΥ ΣΚΟΤΩΘΗΚΕ ΣΤΟ SEMDINLI

Όταν παραπέμφθηκε σε δίκη ήταν δευτεροετής φοιτητής στο Πανεπιστήμιο της Άγκυρας. Ήδη τον είχαν διώξει από το σπίτι του, κατόπιν πιέσεων της αστυνομίας και τον παρακολουθούσαν συστηματικά.

Φυλακίστηκε, κατηγορούμενος ότι ήταν μέλος του πολιτιστικού κέντρου Eğitim-Sen, όπου είχε παραβρεθεί ως απλός επισκέπτης, όταν ο πρωθυπουργός Τ. Εργντογκάν, δήλωσε στην τηλεόραση ότι «είναι μία οργάνωση υπεργολάβος του ΡΚΚ».

Ο φοιτητής Necati Güneş βρέθηκε ξαφνικά να αντιμετωπίζει την τουρκική καταστολή και την φυλάκιση.

Τότε, στις 18 Μαΐου 2009 προσχώρησε στο Εργατικό Κόμμα Κουρδιστάν (ΡΚΚ). Έχασε τη ζωή του στις 19 Ιουνίου 2010 κατά τη διάρκεια της επίθεσης Κούρδων ανταρτών στο φυλάκιο Şemdinli, το περασμένο Σαββατοκύριακο.

Τα όσα βίωσε ο Necati, ήταν ο λόγος που εντάχθηκε στο ΡΚΚ με το ψευδώνυμο Kurtay Rodi Van και αποτελούν την καλύτερη απάντηση σε όσους διστάζουν να προσχωρήσουν στην οργάνωση.

Βιώνοντας την τουρκική καταστολή

Ο Necati γεννήθηκε από Κούρδους γονείς, το 1986 στην πόλη Van, όπου ολοκλήρωσε την πρωτοβάθμια και δευτεροβάθμια εκπαίδευση. Μετά εγγράφηκε στο Πανεπιστήμιο της Άγκυρας για να σπουδάσει Μηχανικός. Παράλληλα με τις μελέτες του, άρχισε να συμμετέχει σε πολιτικοποιημένους φοιτητικούς κύκλους και σε εκδηλώσεις.

Επειδή δεν του άρεσε η ζωή στις φοιτητικές εστίες, με άλλους 3 φίλους του νοίκιασε ένα σπίτι στην οδό Altındağ. Εκεί, στις 5 Ιουνίου 2009, δέχθηκε την επίθεση της αντιτρομοκρατικής υπηρεσίας της αστυνομίας. Ο λόγος, ήταν ότι ένας συγκάτοικός του είχε συλληφθεί κατά τον εορτασμό του Newroz της παραδοσιακής γιορτής των Κούρδων.

Αρχίζουν οι δύσκολες μέρες για τον Necati

Το Πανεπιστήμιο, όταν πληροφορήθηκε τη σύλληψή του, ξεκίνησε έρευνα και προσωρινά τον απέβαλε. Οι συγκάτοικοί του εκδιώχθηκαν από το σπίτι τους, γιατί ο ιδιοκτήτης δέχθηκε απειλές από την αντιτρομοκρατική υπηρεσία, παρά το γεγονός ότι είχε συνάψει συμβόλαιο για ένα έτος. Οι φοιτητές έλαβαν μία ημέρα προθεσμία για να φύγουν από το σπίτι.

Μετά την έξωση, ο Necati, κατά την διάρκεια των διακοπών, έμεινε για λίγο με έναν φίλο του στο Van στην νοτιοανατολική Τουρκία, πιστεύοντας ότι το ζήτημα θα ξεχαστεί. Όμως τα όσα είχαν συμβεί στην Άγκυρα τον ακολούθησαν και εκεί.

Κατά την διάρκεια μίας επίσκεψής του στη μορφωτική ένωση Eğitim-Sen, ο Necati συνελήφθη από την αστυνομία και κατηγορήθηκε ότι ήταν μέλος «παράνομης οργάνωσης». Αφού παρέμεινε 9 μήνες στη φυλακή επέστρεψε στην Άγκυρα, αλλά και πάλι η αστυνομία τον παρακολουθούσε και τον ενοχλούσε συστηματικά.

Όταν οι πιέσεις έγιναν αφόρητες ο Nucati εγκατέλειψε το Πανεπιστήμιο και στις 18 Μαΐου 2009, εντάχθηκε στο ΡΚΚ.

Σκοτώθηκε μαχόμενος στις 19 Ιουνίου 2010 κατά τη διάρκεια της επίθεσης στο φυλάκιο Şemdinli, σε ηλικία μόλις 24 ετών.

Το "έγκλημά" του ήταν ότι γεννήθηκε Κούρδος

Firat

Σχόλια

Ο χρήστης elefterifoni είπε…
ΜΙΑ ΙΣΤΟΡΙΑ ΠΟΥ ΣΥΓΚΗΝΕΙ ΟΠΟΙΟΝ ΔΕΝ ΕΧΑΣΕ ΤΗΝ ΑΝΘΡΩΠΙΑ ΤΟΥ...
ΘΑ ΤΟ ΑΝΑΡΤΗΣΩ ΚΑΙ ΕΓΩ ΦΙΛΕ ΜΟΥ...
Ο χρήστης aoratos είπε…
ΚΑΤΑΡΧΗΝ ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΠΙΣΚΕΨΗ,ΑΣΦΑΛΩΣ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΑΝΑΔΗΜΟΣΙΕΥΕΙΣ ΑΠΟ ΤΟ ΜΠΛΟΚ ΜΟΥ ΟΤΙ ΘΕΛΕΙΣ.ΟΙ ΚΟΥΡΔΟΙ ΕΙΝΑΙ ΕΝΑΣ ΛΑΟΣ 20 ΕΚΑΤ. ΜΕΣΑ ΣΤΗΝ ΤΟΥΡΚΙΑ ΠΟΥ ΔΕΝ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΣΗΚΩΣΕΙ ΚΕΦΑΛΙ,ΟΛΟΙ Η ΕΥΡΩΠΗ ΚΩΦΕΥΕΙ,ΤΟΥΛΑΧΙΣΤΟΝ ΝΑ ΑΝΑΓΝΩΡΙΖΟΥΜΕ ΤΙΣ ΘΥΣΙΕΣ ΤΟΥΣ.

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Γνωρίζατε ότι το Εθνικό Ζώo της Ελλάδας είναι το δελφίνι;

ΤΟ ΠΕΙΡΑΜΑ ΤΟΥ ΣΤΑΛΙΝ ΜΕ ΤΗΝ ΚΟΤΑ!