ΕΠΙΚΙΝΔΥΝΕΣ ΕΞΕΛΙΞΕΙΣ ΠΡΟΔΙΑΓΡΑΦΟΝΤΑΙ ΣΤΗΝ ΑΝΑΤΟΛΙΚΗ ΜΕΣΟΓΕΙΟ

Rate This
Quantcast


ΓΡΑΦΕΙ Ο ΔΡ ΑΘΑΝΑΣΙΟΣ.Ε.ΔΡΟΥΓΟΣ

Αν τυχόν προχωρήσουν προς τη ΓΑΖΑ τα πλοία από το ΙΡΑΝ και την ΤΡΙΠΟΛΗ του ΛΙΒΑΝΟΥ(μέσω ΚΥΠΡΟΥ), με βάση τα τωρινά δεδομένα και πληροφορίες που έχω στη διάθεση μου είμαι ιδιαίτερα ανήσυχος. Για διαφόρους λόγους δεν μπορώ να αποδεσμεύσω κάποια στοιχεία, αλλά στην βάση του ΣΤΟΛΙΣΚΟΥ/S 13 στο Β.ΙΣΡΑΗΛ επί μέρες ασχολούνται και εκπαιδεύονται στην αντιμετώπιση των πιο ακραίων σεναρίων.

Από την Ιρανική πλευρά την Κυριακή θα αναχωρήσει πλοίο στο οποίο θα επιβαίνουν 12 Ιρανοί φίλο-Παλαιστίνιοι, και θα μεταφέρει 1100 τόνους (ισχυρίζονται με ανθρωπιστική βοήθεια). Το πλοίο φέρει το όνομα INFANTS OF GAZA/TA ΒΡΕΦΗ ΤΗΣ ΓΑΖΑΣ.


Εκτιμάται ότι στελέχη της Επαναστατικής Φρουράς θα συνοδεύουν το πλοίο από ΙΡΑΝ μέσω ΟΜΑΝ-ΥΕΜΕΝΗΣ-ΕΡΥΘΡΑ ΘΑΛΑΣΣΑ-ΑΙΓΥΠΤΟΣ/ΣΟΥΕΖ. Η τελευταία έχει δηλώσει ότι θα το επιτρέψει να διέλθει μέσω της ΔΙΩΡΥΓΑΣ(ΚΑΪΡΟ και ΤΕΧΕΡΑΝΗ δεν είναι σε εμπόλεμη κατάσταση).Δεν αποκλείω στο πλοίο να εισέλθουν άτομα που είναι έτοιμα για επιθέσεις αυτοκτονίας.(αυτό σημαίνει ότι θα πρέπει να εξετασθούν όλα τα σενάρια) Προσωπικά και τα δυο πλοία δεν μου εμπνέουν καμία απολύτως εμπιστοσύνη. ΠΕΡΙΠΤΩΣΕΙΣ ΘΑΛΑΣΣΙΑΣ ΤΡΟΜΟΚΡΑΤΙΑΣ ΕΧΟΥΝ ΙΣΤΟΡΙΑ. Αν το πλοίο καταληφθεί από τους Ισραηλινούς κομάντος και μεταφερθεί στην ΑΣΝΤΟΤ υπάρχουν τότε άλλα προβλήματα ,δεδομένου ότι ΙΣΡΑΗΛ και ΙΡΑΝ είναι σε κατάσταση έτοιμη για πόλεμο.(λόγω πυρηνικών –τρομοκρατία-ΧΕΖΜΠΟΛΛΑΧ κλπ).

Η ΑΓΚΥΡΑ πριν από λίγο χαρακτήρισε ως θετική εξέλιξη την βελτίωση των όρων του αποκλεισμού από τον χερσαίο χώρο που ανακοίνωσε προχθές η κυβέρνηση ΝΕΤΑΝΙΕΧΟΥ, αλλά ΑΝΕΠΑΡΚΗ και ζήτησε την πλήρη κατάργηση του ναυτικού αποκλεισμού της ΓΑΖΑΣ.

Ερχόμενος στο πλοίο που είναι στο λιμάνι της ΤΡΙΠΟΛΗΣ του ΛΙΒΑΝΟΥ ο ΥΠΕΞ της χώρας ΑΛΙ ΑΣΑΜΙ σε επιστολή του προς το ΓΓ/ΟΗΕ επισημαίνει ότι «η χώρα του δεν θα αφήσει την οποιαδήποτε Ισραηλινή πρόκληση αναπάντητη και θα αντιδράσει σε βίαιη ενέργεια του ΙΣΡΑΗΛ στο Λιβανέζικο πλοίο». Δηλαδή τι θα κάνει; Και με ποιες δυνάμεις ο ΛΙΒΑΝΟΣ θα αντιπαρατεθεί στο ΙΣΡΑΗΛ;

Αυτό τον καιρό θα παρακολουθείται το θέμα σε συνεχή βάση γιατί αν δεν γίνουν κάποιες αποτρεπτικές κινήσεις δεν βλέπω ομαλή εξέλιξη των πραγμάτων.

ΠΗΓΗ

"Greek National Pride" blog

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Γνωρίζατε ότι το Εθνικό Ζώo της Ελλάδας είναι το δελφίνι;

ΤΟ ΠΕΙΡΑΜΑ ΤΟΥ ΣΤΑΛΙΝ ΜΕ ΤΗΝ ΚΟΤΑ!