Αναπάντητα ερωτηματικά από την πτώση του ισραηλινού UAV HERON νοτιοανατολικά της Καρπάθου




















Η χθεσινή συντριβή του υπερσύγχρονου drone HERON του Λιμενικού Σώματος, που επιχειρούσε στο Αιγαίο με ευθύνη της FRONTEX έχει προκαλέσει σειρά ερωτημάτων για τις συνθήκες και ταυτόχρονα έχει σημάνει συναγερμό στην ισραηλινή κατασκευάστρια εταιρεία ΙΑΙ.
Το drone HERON 1, που διατέθηκε από τον Οργανισμό Ευρωπαϊκής Συνοριοφυλακής και Ακτοφυλακής (FRONTEX), προς το Λιμενικό Σώμα – Ελληνική Ακτοφυλακή επιχειρεί από το στρατιωτικο αεροδρόμιο στο Τυμπάκι όπου και βρίσκεται η βάση του από τον Ιούλιο του 2022.
Το εν λόγω Μη Επανδρωμένο Αεροσκάφος (ΜΕΑ) πραγματοποιεί πτήσεις στο πλαίσιο της Μικτής Ευρωπαϊκής Επιχείρηση ”ΠΟΣΕΙΔΩΝ”, η οποία διεξάγεται σε συνεχή βάση από το Μάιο του 2008 υπό το συντονισμό των Αρχηγείων Λ.Σ. – ΕΛ.ΑΚΤ και ΕΛ.ΑΣ, και υπό την εποπτεία του Οργανισμού FRONTEX.
Το HERON Ι επιχειρεί για λογαριασμό του FRONTEX ενεργεί σε συνεργασία με την Γερμανική Airbus, η οποία και έχει αναλάβει τόσο το κομμάτι της δορυφορικής πλοήγησης όσο και την πτητική ευθύνη.
Η απώλεια επικοινωνίας δημιουργεί σειρά ερωτημάτων. Κι αυτό γιατί δεν πρόκειται για μία τυχαία τεχνική βλάβη!

Αναφορικά με την πτώση του UAV Heron παραθέτω την σχετική NOTAM. Επειδή τρέχει αυτή την στιγμή έρευνα, θα αναμένουμε την επίσημη ενημέρωση.Upd. 1 Επισυνάπτω και την αντίστοιχη που σχετίζεται με την πτήση τουρκικού UAV στην περιοχή. (Με τις γνωστές τουρκικες θέσεις…) pic.twitter.com/O6ywmYoL6N
— Stam Pittas (@Stam_Pittas) August 24, 2023
Σύμφωνα με πληροφορίες από την Airbus φέρονται να έχουν απαντήσει προς το ΛΣ ότι για κάποιον ανεξήγητο λόγο χάθηκε η επικοινωνία με τον δορυφόρο με αποτέλεσμα να συντριβεί στην θαλάσσια περιοχή νότιο-ανατολικά της Καρπάθου.
Πηγή: veteranos.gr


Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Γνωρίζατε ότι το Εθνικό Ζώo της Ελλάδας είναι το δελφίνι;

ΤΟ ΠΕΙΡΑΜΑ ΤΟΥ ΣΤΑΛΙΝ ΜΕ ΤΗΝ ΚΟΤΑ!

Ο Ερντογάν κάλεσε σε τζιχάντ για την Ιερουσαλήμ – Jerusalem Post: «Τώρα η Άγκυρα έδειξε το πραγματικό της πρόσωπο»