«Η μεγαλύτερη πυρκαγιά σε έδαφος της ΕΕ στην Ελλάδα: 166 άτομα συνελήφθησαν συνολικά»

Φωτό από την τουρκική έκδοση της Euronews

Αύγουστος 26, 2023. Ελλάδα.

Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Παύλος Μαρινάκης ανακοίνωσε ότι 163 άτομα έχουν συλληφθεί για αμέλεια ή εμπρησμό από την έναρξη των δασικών πυρκαγιών.

Τρία ακόμη άτομα συνελήφθησαν σε διάφορες περιοχές της Ελλάδας για σκόπιμη έναρξη δασικής πυρκαγιάς.

Στην Ελλάδα, όπου σημειώθηκε μια από τις μεγαλύτερες δασικές πυρκαγιές στην ιστορία της Ευρωπαϊκής Ένωσης (ΕΕ), 21 άνθρωποι έχουν χάσει τη ζωή τους από τις ανεξέλεγκτες φλόγες μέχρι στιγμής.

Τέλος, ένα άτομο στην Εύβοια συνελήφθη για εμπρησμό σε τέσσερα διαφορετικά σημεία σε δάσος τον Ιούλιο και τον Αύγουστο. Πληροφορίες αναφέρουν ότι ο συλληφθείς ομολόγησε το έγκλημά του.

Στη Λάρισα, μια από τις εσωτερικές περιοχές της χώρας, συνελήφθη ακόμη ένα άτομο για εμπρησμό.

Η ελληνική αστυνομία συνέλαβε επίσης έναν 45χρονο που πιστεύει ότι ευθύνεται για τρεις δασικές πυρκαγιές.

Μέχρι στιγμής έχουν συλληφθεί 166 άτομα

Χιλιάδες στρέμματα δασών έχουν καεί στην Ελλάδα, η μεγαλύτερη καταστροφή στην Ευρωπαϊκή Ένωση

Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Παύλος Μαρινάκης ανακοίνωσε χθες ότι 163 άτομα έχουν συλληφθεί για αμέλεια ή εμπρησμό από την έναρξη των δασικών πυρκαγιών. Με τα τελευταία στοιχεία, ο αριθμός αυτός έχει αυξηθεί σε 166.

Ο Μαρινάκης ανέφερε ότι συνελήφθησαν 118 άτομα με την κατηγορία της «αμέλειας» και άλλα με την κατηγορία του «εμπρησμού».

Εν τω μεταξύ, ο Έλληνας υπουργός Πολιτικής Άμυνας και Κλιματικής Κρίσης, Βασίλης Κικίλιας, επέκρινε τους εμπρηστές με σκληρά λόγια σε δήλωσή του στον Τύπο.

«Βάζοντας φωτιές, οι εμπρηστές θέτουν σε κίνδυνο δάση, περιουσίες και, κυρίως, ανθρώπινες ζωές. εμπρηστές εγκληματείτε κατά της πατρίδας. Θα σας βρούμε. Θα δώσετε λογαριασμό ενώπιον της δικαιοσύνης», είπε.

Οι ελληνικές αρχές ανέφεραν ότι η πυροσβεστική αντέδρασε σε συνολικά 111 πυρκαγιές χθες, 59 από τις οποίες ξέσπασαν την Πέμπτη και την Παρασκευή.

Σύμφωνα με τα στοιχεία του δορυφόρου Copernicus της Ευρωπαϊκής Ένωσης, η δασική πυρκαγιά, στην οποία χάθηκε έκταση άνω των 75.000 εκταρίων, καταγράφηκε ως η μεγαλύτερη πυρκαγιά που σημειώθηκε σε ευρωπαϊκό έδαφος μέχρι σήμερα, γράφει η Euronews στην τουρκική.

The Hellenic Information Team

https://echedoros.blog

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Γνωρίζατε ότι το Εθνικό Ζώo της Ελλάδας είναι το δελφίνι;

ΤΟ ΠΕΙΡΑΜΑ ΤΟΥ ΣΤΑΛΙΝ ΜΕ ΤΗΝ ΚΟΤΑ!

Ο Ερντογάν κάλεσε σε τζιχάντ για την Ιερουσαλήμ – Jerusalem Post: «Τώρα η Άγκυρα έδειξε το πραγματικό της πρόσωπο»