Δείτε χάρτη: Πώς αποτυπώνεται η υποχώρηση των Ρώσων από τη Χερσώνα – Νέες καταγγελίες Ζελένσκι
Λήψη συνδέσμου
Facebook
X
Pinterest
Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο
Άλλες εφαρμογές
-
Ρωσικές δυνάμεις κατέστρεψαν υποδομές ζωτικής σημασίας στη Χερσώνα πριν αποχωρήσουν από την νότια ουκρανική πόλη, δήλωσε σήμερα ο Ουκρανός πρόεδρος Βολοντίμιρ Ζελένσκι, τονίζοντας ότι οι τοπικές αρχές άρχισαν να αποκαταστήσουν τη σταθερότητα στην πόλη.
Επικοινωνίες, ύδρευση, θέρμανση, ηλεκτρισμό κατέστρεψαν οι Ρώσοι
Γεμάτοι χαρά κάτοικοι της πόλης καλωσόρισαν τις ουκρανικέςστρατιωτικέςδυνάμεις που εισήλθαν χθες Παρασκευή στο κέντρο της Χερσώνας, αφού η Ρωσία αποχώρησε από την μοναδική περιφερειακή πρωτεύουσα της Ουκρανίας που είχε καταλάβει από την έναρξη του πολέμου.
«Πριν τραπούν σε φυγή από τη Χερσώνα, οι κατακτητές κατέστρεψαν όλες τις ζωτικής σημασίας υποδομές: επικοινωνίες, ύδρευση, θέρμανση, ηλεκτρισμό», είπε ο Ζελένσκι σε μια βιντεοσκοπημένη ομιλία. «(Οι Ρώσοι) παντού έχουν τον ίδιο στόχο: να ταπεινώνουν ανθρώπους όσο το δυνατόν περισσότερο. Αλλά θα αποκαταστήσουμε τα πάντα, πιστέψτε με», συνέχισε ο Ουκρανός πρόεδρος.
Ο Ζελένσκι ανέφερε ότι τα ουκρανικάστρατεύματα έχουν πάρει τον έλεγχο περισσότερων από 60 οικισμών στην επαρχία της Χερσώνας. «Η αστυνομία έχει ξεκινήσει να λαμβάνει μέτρα σταθεροποίησης. Μέτρα σταθεροποίησης βρίσκονται επίσης σε εξέλιξη στη Χερσώνα», συμπλήρωσε.
Στο μεταξύ, Ουκρανικά μέσα ενημέρωσης δημοσιεύουν χάρτες που αποτυπώνουν την κατάσταση που έχει διαμορφωθεί στο μέτωπο μετά την αντεπίθεση των Ουκρανικών δυνάμεων και την ανακατάληψη της Χερσώνας.
Οι χάρτες της ρωσικής υποχώρησης
Οι χάρτες δείχνουν την υποχώρηση των ρωσικών δυνάμεων σε σχέση με τα δεδομένα που είχαν δημιουργηθεί από τη ρωσική εισβολή στα τέλη Μαρτίου. Δείτε τον χάρτη για την προέλαση των ρωσικών δυνάμεων μέχρι τον Μάρτιο του 2022
Αυτό είναι σωστό: το δελφίνι, ένα φιλικό θαλάσσιο πλάσμα, είναι το σύμβολο που χρησιμοποιείται για την εκπροσώπηση της Ελλάδας - γεγονός άγνωστο σε πολλούς. Και ενώ δεν είναι σαφές πώς επιλέχθηκε το δελφίνι, μια ματιά στις μυθολογικές και αρχαίες πεποιθήσεις μπορεί να βοηθήσει στην κατανόηση του λόγου. Από την ετυμολογική άποψη, η λέξη «δελφίνι» προέρχεται από τα αρχαία ελληνικά δελφίνια, τα οποία σχετίζονται με το ελληνικό δελφού ή τη μήτρα, επομένως το όνομα του ζώου μάλλον σημαίνει «ψάρι» με μήτρα ». Ως εκ τούτου, ο ρόλος του δελφινιού στον ανθρώπινο πολιτισμό μπορεί να ανιχνευθεί στους αρχαίους χρόνους, όπου εμφανίζονται σε πολλούς μύθους. Πράγματι, ο μινωικός πολιτισμός έχει αποδείξει τη σημασία του δελφινιού μέσω των πολλών τοιχογραφιών που κοσμούν τα παλάτια τους και φαίνεται ότι εξακολουθούν να αναφέρονται έντονα στη μυθολογία από τους μεταγενέστερους Έλληνες, οι οποίοι είχαν έναν μύθο να εξηγήσουν την προέλευση του δελφινιού. θρύλος λέει ότι ο Διονύσιος, θεός του κρασιού ...
«Το Ισραήλ, κράτος στυγνής τρομοκρατίας, επιτίθεται με άγριο και ανήθικο τρόπο στους μουσουλμάνους στην Ιερουσαλήμ που δεν έχουν άλλη ανησυχία από το να προστατεύσουν τα σπίτια τους και τη χιλιετή χώρα τους όπως και τις ιερές αξίες τους», δήλωσε ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν με αφορμή τα επεισόδια που σημειώνονται στο Όρος του Ναού στην Ιερουσαλήμ . Λίγες ώρες αργότερα, όμως, δεν άργησε να έρθει και η πρώτη απάντηση από το ισραηλινό μέσο ενημέρωσης Jerusalem Post, το οποίο κατά καιρούς έχει απογυμνώσει την «επίθεση φιλίας» του Τούρκου προέδρου τόσο προς το ίδιο το Ισραήλ όσο και προς άλλες χώρες της Μέσης Ανατολής. «Κατηγορώντας το Ισραήλ ότι είναι στυγνός τρομοκράτης είναι μέρος της επιθυμίας της Άγκυρας να εκμεταλλευθεί την ένταση στην Ιερουσαλήμ για να παρέμβει εντονότερα στα παλαιστινιακά ζητήματα», σχολιάζει ο Ισραηλινός αναλυτής Σεθ Φράντζμαν (Seth Frantzman) . «Ο Πρόεδρος της Τουρκίας, Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, χαρακτήρισε το Ισραήλ έ...
Σχόλια