ΠΟΛΙΤΙΚΗ Η Αθήνα ψάχνει στήριξη από το πολιτικό φάντασμα ΕΕ – Ώρα για αφύπνιση

 


Η ελληνική διπλωματία δίνει, χρόνια τώρα, μάχες εξωτερικής πολιτικής στα πεδία των θεσμικών οργάνων της ΕΕ. Οι ελληνικές κυβερνήσεις, φορτωμένες με το βάρος των προβλημάτων της επιθετικής Τουρκίας ζητούν επί δεκαετίες την πολιτική αλληλεγγύη των Ευρωπαίων εταίρων και επικαλούνται, συμφωνίες, νόμους, αρχές και αξίες ευρωπαϊκές, προκειμένου να κερδίσουν την πολιτική στήριξη της ΕΕ απέναντι σε μια πολεμοχαρή Τουρκία, που ζητά “ζωτικούς χώρους” στο Αιγαίο και στην Ανατολική Μεσόγειο.

Θεσμικά, οι προσπάθειες της Αθήνας έχουν βάση και καλώς καταβάλλονται δεδομένου ότι επί χάρτου, η ΕΕ έχει πράγματι κάθε λόγο να καταδικάζει τις μονομερείς και διεθνώς παράνομες κινήσεις της τουρκικής “Γαλάζιας Πατρίδας” και τις συμπεριφορές του τουρκικού ισλαμισμού που υπερασπίζεται δυναμικά ο Ταγίπ Ερντογάν. Και πράγματι, η ΕΕ με κείμενα Συμβουλίων υπουργών και Κορυφής έχει αποδοκιμάσει την Άγκυρα για τα όσα διαπράττει σε βάρος δυο χωρών-μελών της Ένωσης, περιφρονώντας το διεθνές δίκαιο και τι καταστατικές αρχές του Χάρτη των Ηνωμένων Εθνών.

Η πραγματικότητα, όμως, επιτάσσει την άρδην αλλαγή της αντίληψης των Αθηνών για την πολιτική οντότητα της ΕΕ στις υποθέσεις εξωτερικής πολιτικής και εθνικής ασφάλειας, που απασχολούν μια ή περισσότερες χώρες-μέλη, λόγω της απειλής από τρίτες χώρες. Κοινή πολιτική στρατηγική δεν είχε ποτέ η Κοινότητα των Ευρωπαίων.

Σήμερα πλέον, με δεδομένα τα οικονομικά και πολιτικά προϊόντα της “παγκοσμιοποίησης” και του “Μάαστριχτ” και ειδικότερα με δεδομένη την παντελή έλλειψη κοινής εξωτερικής πολιτικής και άμυνας, η ΕΕ δεν είναι τίποτε άλλο παρά ένας οικονομικός-εμπορικός οργανισμός. Η ΕΕ κινείται πλέον με βάση τα συμφέροντα των γερμανικών βιομηχανιών.


περισσότερα   στιο   https://slpress.gr/politiki/i-athina-psachnei-stirixi-apo-to-politiko-fantasma-ee-ora-gia-afypnisi/

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Γνωρίζατε ότι το Εθνικό Ζώo της Ελλάδας είναι το δελφίνι;

ΤΟ ΠΕΙΡΑΜΑ ΤΟΥ ΣΤΑΛΙΝ ΜΕ ΤΗΝ ΚΟΤΑ!

Ο Ερντογάν κάλεσε σε τζιχάντ για την Ιερουσαλήμ – Jerusalem Post: «Τώρα η Άγκυρα έδειξε το πραγματικό της πρόσωπο»