Τα 5 καλύτερα ανταλλακτήρια κρυπτονομισμάτων!

 

Δεν είναι λίγοι αυτοί που ψάχνουν να μάθουν για τα κρυπτονομίσματα και πως λειτουργεί η “αγορά” τους. Τι είναι όμως κρυπτονομίσματα; Δεν είναι ούτε χαρτονομίσματα ούτε νομίσματα ενός συστήματος, είναι εικονικά και αποκεντρωμένα. Το τελευταίο σημαίνει ότι δεν ελέγχονται από κανέναν και είναι ένας από τους λόγους που τραβάνε τόσο το ενδιαφέρον.

Ο τρόπος με τον οποίο μπορείς να αγοράσεις, να πουλήσεις ή να ανταλλάξεις τα κρυπτονομίσματα σου σε ένα άλλο νόμισμα όπως ευρώ ή δολάριο ή ένα διαφορετικό κρυπτονόμισμα είναι μέσου των ανταλλακτηρίων. Τα τελευταία χρόνια όμως αυτά έχουν πληθήνει και πρέπει να ξέρουμε τι μας συμφέρει περισσότερο. Ειδικά αν δεν ενδιαφερόμαστε για το πιο σταθερό και γνωστό κρυπτονόμισμα, το Bitcoin, οφείλουμε να προσέξουμε κάποιους παραμέτρους.

Δες επίσης: 4 Ανταλλακτήρια-εφαρμογές όπου μπορείς να αγοράσεις Bitcoin!

Τι είναι τα ανταλλακτήρια και τι πρέπει να προσέξω;


Αναλυτικά, τα ανταλλακτήρια είναι ιστοσελίδες που σου προσφέρουν την δυνατότητα να ανταλλάξεις κρυπτονόμισμα με άλλο ή ακόμα και με τα γνωστά μας νομίσματα. Είναι ουσιαστικά οι διαμεσολαβητές. Αφού ανοίξουμε έναν λογαριασμό σε αυτό που μας συμφέρει περισσότερο, στέλνουμε λεφτά για να αγοράσουμε bitcoins ή αν έχουμε ήδη απλά τα φορτώνουμε και τα μετατρέπουμε σε ό,τι νόμισμα θέλουμε! Το μόνο που πρέπει να προσέξουμε εδώ είναι οι επιλογές που δίνει το συγκεκριμένο ανταλλακτήριο.

Επιπλέον, πρέπει να υπάρχει γενικά χαμηλή προμήθεια συναλλαγής δηλαδή να κρατάει ένα μικρό ποσοστό από το ποσό που συναλλάσσεται ώστε να μας συμφέρει και εμάς. Η υψηλή ασφάλεια συναλλαγών και των στοιχείων των πελατών σίγουρα είναι να είναι υψηλή! Δεν γίνεται να μην είμαστε σίγουροι για το που πάμε να ανταλλάξουμε τα “χρήματα” μας. Μην ξεχνάμε ότι μια καλή εξυπηρέτηση πελατών για να μας λύσει τυχόν απορίες πρέπει να υπάρχει! Τέλος, οι διαφορετικοί τρόποι πληρωμής και η υποστήριξη διάφορων νομισμάτων είναι πάντα ένα πλεονέκτημα.

Τα 4 καλύτερα ανταλλακτήρια για να αγοράσεις κρυπτονομίσματα!

 

1) Binance


Υπέροχη επιλογή είναι η Binance.com για όσους θέλουν να επεκταθούν και να δοκιμάσουν και άλλα κρυπτονομίσματα. Το σημαντικότερο είναι ότι βρίσκουμε την χαμηλότερη προμήθεια στις συναλλαγές, μόλις 0,1%. Γεγονός που έχει τραβήξει τόσο το βλέμμα και το ενδιαφέρον έμπειρων χρηστών. Ξεκίνησε μόλις το 2017 και εκ τότε είναι ένας γίγαντας της αγοράς. Έχει επίσης το δικό του νόμισμα Binance coin (BNB) που το προσφέρει σε χαμηλή χρέωση. Εύχρηστο και διαθέσιμο και σε εφαρμογή για κινητό Android ή iOs. Το μόνο αρνητικό που μπορούμε να επισημάνουμε είναι η μέτρια εξυπηρέτηση πελατών. Tέλος μην ξεχνάμε ότι έχει παραπάνω από 150 επιλογές κρυπτονομισμάτων ενώ αντίστοιχα site έχουν γύρω στα 20! (Δωρεάν Εγγραφή).

Δες πως να αγοράσεις Bitcoin στη Binance βήμα βήμα!

2) Bitvavo


Ένα ακόμα ανταλλακτήριο είναι η Bitvavo.com η οποία έχει έδρα στο Άμστερνταμ. Πρώτο εμφανίστηκε το Μάιο του 2017 σαν Broker και στις 8 Μαρτίου του 2019 μετατράπηκε σε ανταλλακτήριο κρυπτονομίσματων. Επίσης είναι μελός τους Ολλανδικής Ένωσης Bitcoin, ο οποίος είναι ένας αυτορυθμιζόμενος φορέας με στόχο τη πρόληψη απάτης από νομιμοποίηση εσόδων από παράνομες δραστηριότητες! Ένα από τα θετικά της Bitvavo είναι ότι έχει χαμηλές προμηθείς, οι οποίες ξεκινούν από το 0,25% και μειώνονται όσο παίζεις.

Επιπλέον είναι πολύ εύχρηστη και απλή εφαρμογή ακόμα και για τους αχάριους, μπορείς να αγοράσεις και να πουλήσεις εύκολα κρυπτονομισματα, χωρίς να έχεις ιδιαίτερες γνώσεις! Τέλος αυτό που την κάνει να ξεχωρίζει από τα αλλά ανταλλακτήρια είναι ότι μπορείς να κανείς staking μετά κρυπτόνομισματα τα οποία έχεις στο πορτοφολά σου (χωρίς να χρειάζεται να τα “κλείσεις”) και να παίρνεις μια απόδοση κάθε Δευτέρα από 1%-10% (τα ποσοστά είναι σ’ ετήσια βάση) ανάλογα τα κρυπτονομισματα τα οποία έχεις! Με αυτό τον τροπο μπορείς να κερδίζεις και από την τιμή και από το staking! (Δωρεάν Εγγραφή)

3) Kraken


Aσφαλές και απλό, το Kraken είναι ένα από τα καλύτερα ανταλλακτήρια


Το Kraken.com είναι σίγουρα στα πιο δημοφιλή ανταλλακτήρια που υπάρχουν καθώς ιδρύθηκε το 2011 και εκ τότε μετρά όλο και περισσότερους χρήστες. Σοβαρό πλεονέκτημα του είναι η σχετικά χαμηλή και αναμενόμενη τιμή στις προμήθειες, μόλις 0,16%, όπως επίσης και τα όρια στις καταθέσεις και στις αναλήψεις στο πορτοφόλι μας. Επιπλέον είναι και αυτό εύκολο στη χρήση. Ιδανική επιλογή για τους αρχάριους! Είναι ανάμεσα στις 5 καλύτερες επιλογές για ανταλλακτήρια και είναι επίσης πολύ ασφαλή. Το σημαντικότερο; Έχει πλέον μια πολύ καλή εξυπηρέτηση πελατών!

Ένα από τα μειονεκτήματά του είναι ότι το site κρατάει ένα αντίγραφο του κλειδιού του λογαριασμού σου ή της κρυπτοδιεύθυνσής σου κάτι που ίσως μας μπλοκάρει και μας φανεί περίεργο. (Δωρεάν Εγγραφή)

4) Coinbase και coinbase pro



Το coinbase.com πιο γνωστά ανταλλακτήρια και τα εμπιστεύονται πάρα πολλοί χρήστες. Έχει ένα πολύ φιλικό και εύκολο στη χρήση περιβάλλον το οποίο το μαθαίνουμε και γίνεται οικείο αρκετά εύκολα. Το μειονέκτημα είναι ότι δεν υπάρχουν τόση πληθώρα επιλογών άλλων κρυπτονομισμάτων πέραν των γνωστών. Ωστόσο, αν θέλουμε να μείνουμε στα “βασικά” είναι η καλύτερη επιλογή. Ένα μειονέκτημά της είναι η υψηλή προμήθεια: ανάμεσα στα 0,99% και 2,99% ανάλογα με την τιμή του δολαρίου κατά την συναλλαγή. Αν χρησιμοποιήσουμε επίσης την πιστωτική κάρτα μας προστίθεται μία 3,99% προμήθεια. Παρόλα αυτά είναι εύκολο και στην μετατροπή του νομίσματος και στο να φορτώσεις τον λογαριασμό σου με χρήματα.

To coinbase pro αποτελεί μια ιδανικότερη επιλογή για όσους είναι πιο έμπειροι και έχουν εξοικειωθεί με το περιβάλλον του βασικού coinbase. Επιπλέον, έχει μικρότερη προμήθεια ξεκινώντας από 0,5% αλλά είναι ελάχιστα πιο δύσκολο στη χρήση. Θυμίζει πολύ το περιβάλλον τον μετοχών και του χρηματιστηρίου. (Δωρεάν Εγγραφή)

5) Wirex


Αν θέλεις να αποθήκευσης τα κρυπτονομίσματα σου σ’ ένα ασφαλές μέρος, μπορείς να το κανείς με το Ledger Wallet. Το ledger είναι ένα ηλεκτρονικό πορτοφόλι για κρυπτονομίσματα, μπορείς να αποθήκευσις με ασφάλεια όλα σου τα κρυπτονομησματα σ αυτό! Έχει το μέγεθος ενός usb stick, συνδέεται με τον υπολογιστή ή το κινητό σου και μπορείς να το κλειδώσεις μ έναν τετραφήφιο κωδικό, επίσης σου δίνει και 20 μυστικές “λέξεις” ώστε να μπορείς να ανακτήσεις τα κρυπτονομησματα σε περίπτωση που το χάσεις ή αν καταστραφεί. Το καλό είναι ότι δεν χακαρετε και δεν μπορεί κάποιος να σου κλέψει τα κρυπτονομησματα από αυτό!

Μεγάλη προσοχή ΜΗΝ αγοράζετε Ledger Wallet από το eBay ή το Amazon, γιατί υπάρχει μεγάλη πιθανότητα αυτός που το πουλάει να έχει κρατήσει τις 20 λέξεις και αν δεν το κάνεις reset να σου κλέψει τα κρυπτονομίσματα. Για αυτό καλό είναι να αγοράσεις το λετσερ μόνο από το επίσημο σάιτ τους που είναι το www.ledger.com


Bonus Tips: Αποθήκευσε τα κρυπτονομίσματα σου στο Ledger Wallet

Αν θέλεις να αποθήκευσης τα κρυπτονομίσματα σου σ’ ένα ασφαλές μέρος, μπορείς να το κανείς με το Ledger Wallet. Το ledger είναι ένα ηλεκτρονικό πορτοφόλι για κρυπτονομίσματα, μπορείς να αποθήκευσις με ασφάλεια όλα σου τα κρυπτονομησματα σ αυτό! Έχει το μέγεθος ενός usb stick, συνδέεται με τον υπολογιστή ή το κινητό σου και μπορείς να το κλειδώσεις μ έναν τετραφήφιο κωδικό, επίσης σου δίνει και 20 μυστικές “λέξεις” ώστε να μπορείς να ανακτήσεις τα κρυπτονομησματα σε περίπτωση που το χάσεις ή αν καταστραφεί. Το καλό είναι ότι δεν χακαρετε και δεν μπορεί κάποιος να σου κλέψει τα κρυπτονομησματα από αυτό!

Μεγάλη προσοχή ΜΗΝ αγοράζετε Ledger Wallet από το eBay ή το Amazon, γιατί υπάρχει μεγάλη πιθανότητα αυτός που το πουλάει να έχει κρατήσει τις 20 λέξεις και αν δεν το κάνεις reset να σου κλέψει τα κρυπτονομίσματα. Για αυτό καλό είναι να αγοράσεις το λετσερ μόνο από το επίσημο σάιτ τους που είναι το www.ledger.com

Bonus: Revolut



α λόγια είναι περιττά για την Revolut που είναι ένας από τους κολοσσούς των ψηφιακών τραπεζών! Αρχικά, σου δίνει την δυνατότητα να μεταφέρεις δωρεάν λεφτά, χωρίς καμία προμήθεια δηλαδή και γρήγορα! Τι άλλο μπορούμε να ζητήσουμε; Επιπλέον, η διαδικασία εγγραφής και η ταυτοποίηση είναι απλή και κατανοητή, δεν πρόκειται να μας κουράσει. Όσον αφορά τα κρυπτονομίσματα, στην Revolut μπορείς να αγοράσεις ή να επενδύσεις στα πιο γνωστά με τρόπο αρκετά ασφαλή. Αυτά μπορεί να είναι είτε Bitcoin, Ethereum, Litecoin και άλλα. Η μόνη διαφορά είναι ότι αγοράζεις την τιμή του κρυπτονομίσματος και όχι αυτό καθαυτό. Έτσι η συναλλαγή σου είναι πιο ασφαλή και δεν υπάρχει κίνδυνος να στο χακάρουν ή να στο κλέψουν. Λειτουργεί με έναν απλό τρόπο: αν ανέβει η τιμή του για παράδειγμα 1000$ και το πουλήσεις, κερδίζεις την διαφορά.

Μην ξεχνάμε ότι η αγορά των κρυπτονομισμάτων θέλει προσοχή και πάντα πρέπει να επιλέγουμε site που θα μας προσφέρουν ασφάλεια. Τα περισσότερα όπως το Coinbase, η Binance, το Kraken

και η Revolut χρησιμοποιούν το επίπεδο ασφάλειας πιστοποίησης 2 παραγόντων και δεν αστειεύονται με το θέμα της απάτης. Μία γνωστή κίνηση που κάνουν επίσης είναι να κρατάνε τα στοιχεία σου offline για να μην τα χακάρουν. Τώρα που έχουμε τις γνώσεις, ας κάνουμε μια σωστή επιλογή στο ανταλλακτήριο! (Δωρεάν Εγγραφή)

https://www.the-man.gr/kalytera-antallaktiria-kryptonomismaton/?fbclid=IwAR0MKulr_ijQCbIItXV2NULkABaLxq20NRqMY3DacqGxNnpQqM9nMHdcsEA




Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Γνωρίζατε ότι το Εθνικό Ζώo της Ελλάδας είναι το δελφίνι;

ΤΟ ΠΕΙΡΑΜΑ ΤΟΥ ΣΤΑΛΙΝ ΜΕ ΤΗΝ ΚΟΤΑ!

Ο Ερντογάν κάλεσε σε τζιχάντ για την Ιερουσαλήμ – Jerusalem Post: «Τώρα η Άγκυρα έδειξε το πραγματικό της πρόσωπο»