Ανακαλύφθηκε πόλη που πιστεύουν ότι είναι η Βηθσαϊδά

Πριν από περίπου τρία χρόνια σε μια από τις συναντήσεις κορυφής που είχαν Τσίπρας – Ερντογάν – ΚΑνακαλύφθηκε πόλη που πιστεύουν ότι είναι η Βηθσαϊδάο

Μετά από 32 χρόνια ανασκαφών οι αρχαιολόγοι έφεραν στο φως μια πόλη που πιστεύεται ότι είναι η Βηθσαϊδά, εκεί που κατά τη γνωστή παραβολή, ο Ιησούς θεράπευσε έναν τυφλό.
Το Βιβλικό χωριό της Βηθσαϊδά όπου ο Ιησούς έτρωγε, περπατούσε πάνω στο νερό και βοήθησε έναν τυφλό να δει τελικά το φως του ανακαλύφθηκε από αρχαιολόγους μετά από 32 χρόνια ανασκαφών.
Όπως αναφέρει η Dailymail το Βιβλικό χωριό όπου ο Ιησούς λέγεται ότι είχε εκτελέσει μερικά από τα πιο διάσημα θαύματά του, βρισκόταν ένα μίλι από τη Θάλασσα της Γαλιλαίας, τονίζουν οι αρχαιολόγοι.

Επίσης,σύμφωνα με τη Βίβλο στη Βηθσαϊδά ήταν το σπίτι των μαθητών του Ιησού και πιο συγκεκριμένα του Πέτρου, του Ανδρέα και του Φίλιππου.  Έτσι, μετά από χρόνια ανασκαφών, η σκαπάνη των αρχαιολόγων έφερε στο φως μια πόλη που πιστεύεται ότι είναι η Βηθσαϊδά.
Η ερευνητική ομάδα κινήθηκε με βάση τις περιγραφές του Τίτου Φλάβιου, ενός Ρωμαίου ιστορικού του 1ου μ.Χ. αιώνα.
Ο καθηγητής Ραμί Αράβ από το Πανεπιστήμιο της Νεμπράσκα είπε ότι δεν έχει καμία αμφιβολία πως η περιοχή Ετ – Τελ, στα Υψίπεδα του Γκολάν, κοντά στον Ιορδάνη Ποταμό, είναι η τοποθεσία της βιβλικής κωμόπολης.
Ο ίδιος μάλιστα υποστηρίζει ότι μετά η πόλη αυτή ονομάστηκε Τζούλιας από τη σύζυγο ενός Ρωμαίου αυτοκράτορα.


τ

ζιάς (θαρρώ στην Κωνσταντινούπολη, αν η μνήμη δεν με προδίδει) αίφνης και ενώ η συζήτηση όδευε προς το τέλος της ο Τούρκος πρόεδρος έθεσε ζήτημα εκλογής μουφτήδων στη Θράκη!
Επικαλέστηκε μάλιστα τη Συνθήκη των Αθηνών του 1914, η οποία προέβλεπε ως και εκλογή «αρχιμουφτή». Ο τέως πρωθυπουργός αιφνιδιάστηκε. Αναζήτησε με το βλέμμα του τον παρακείμενο Κοτζιά. Γρήγορα ένιωσε έναν αγκώνα να τον «σκουντάει». Ήταν ο γενικός γραμματέας του υπουργείου Εξωτερικών, πρέσβης Δημήτρης Παρασκευόπουλος. Με θητεία στην Άγκυρα αλλά και με γνώση λόγω της προϋπηρεσίας του στη Θράκη την ταραχώδη εποχή του 1990, ζήτησε άδεια από τον πρωθυπουργό να μιλήσει στον Τούρκο πρόεδρο. Ο Τσίπρας επέτρεψε, ο Ερντογάν συναίνεσε και ο Παρασκευόπουλος έλαβε τον λόγο.
Εξήγησε ήπια στον Ερντογάν ότι η συνθήκη που επικαλείται δεν ισχύει, γιατί αφορούσε την περίοδο πριν από την ανταλλαγή των , όταν στην Ελλάδα ζούσαν ακόμη 700.000 μουσουλμάνοι. Μετά την υπογραφή της Συνθήκης της Λωζάννης η συνθήκη του 1914 στο σκέλος της αυτό έπαψε να ισχύει. Ο Ελευθέριος Βενιζέλος παραχώρησε την εφαρμογή της σαρίας στους 120.000 μουσουλμάνους της Θράκης, ενώ ο διορισμός μουφτή-ιεροδίκη από την Ελληνική Πολιτεία ουδέποτε αμφισβητήθηκε από την Τουρκία για 67 ολόκληρα χρόνια, έως το 1990. 
Πριν από περίπου τρία χρόνια σε μια από τις συναν


τήσεις κορυφής που είχαν Τσίπρας – Ερντογάν – 

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Γνωρίζατε ότι το Εθνικό Ζώo της Ελλάδας είναι το δελφίνι;

ΤΟ ΠΕΙΡΑΜΑ ΤΟΥ ΣΤΑΛΙΝ ΜΕ ΤΗΝ ΚΟΤΑ!

Ο Ερντογάν κάλεσε σε τζιχάντ για την Ιερουσαλήμ – Jerusalem Post: «Τώρα η Άγκυρα έδειξε το πραγματικό της πρόσωπο»