Η Άγκυρα έβαλε στο «μάτι» τον Παυλόπουλο για το …NATURA!


Το πόσο ενοχλείται και εκνευρίζεται με το θέμα του Δικτύο NATURA 2000 που επανέφερε αναβαθμισμένο ο Προέδρος της Δημοκρατίας Προκόπης Παυλόπουλος κατα τη διάρκεια της επισκεψής του στο ΥΕΘΑ επιβεβαίωσε η Τουρκία με δήλωση του εκπροσώπου του τούρκικου υπουργείου Εξωτερικών,  Χαμί Ακσόι, τονίζοντας προκλητικά: «Δεν θα δεχθούμε τετελεσμένα στο Αιγαίο».

Να υπενθυμίσουμε οτι ο Προκόπης Παυλόπουλος αναφερέμενος στο δίκτυο NATURA στο οποίο είναι ενταγμένες όλες οι Ελληνικές βραχονησίδες στο Αιγαίο, σημείωσε ότι αποτελούν Ελληνικό και ευρωπαϊκό έδαφος.
Ειδικότερα στη δήλωση του ο Ακσόι σημείωσε:
«Είναι γνωστό ότι η Ελλάδα εδώ και καιρό εκμεταλλεύεται τα περιβαλλοντικά προγράμματα της ΕΕ, κυρίως το Natura 2000, για τα ζητήματα του Αιγαίου. Το υπουργείο μας είχε εκδώσει ανακοίνωση σχετικά με αυτό το θέμα στις 31 Μαρτίου 2018. η θέση της Τουρκίας στο ζήτημα επίσης εξηγήθηκε την περασμένη εβδομάδα, στην αντιπροσωπεία της ΕΕ.
Ομως, αυτή τη φορά, ο Ελληνας πρόεδρος της Δημοκρατίας Προκόπης Παυλόπουλος έκανε μια δήλωση που δημιουργούν μια βεβιασμένη σχέση ανάμεσα στο Δίκτυο Natura 2000 και τα σύνορα και τα εδάφη. Αυτές οι δηλώσεις δεν έχουν καμία νομική βάση. Επιπλέον, τέτοιες δηλώσεις έχουν χαρακτήρα ομολογίας ότι η Ελλάδα απλά κάνει κατάχρηση των περιβαλλοντικών προγραμμάτων της ΕΕ, όπως το Natura 2000, σύμφωνα με τις πολιτικές σκοπιμότητές της.
Η Τουρκία, όπως μέχρι σήμερα έτσι και στο εξής, δεν θα δεχθεί κανένα πιθανό τετελεσμένο από την Ελλάδα σε γεωγραφικούς σχηματισμούς στο Αιγαίο, το νομικό καθεστώς των οποίων είναι αμφισβητούμενο.
Επαναλαμβάνουμε την προειδοποίησή μας στην ΕΕ να μην γίνει όργανο πολιτικής εκμετάλλευσης της Ελλάδας».
http://www.armynow.net

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Γνωρίζατε ότι το Εθνικό Ζώo της Ελλάδας είναι το δελφίνι;

ΤΟ ΠΕΙΡΑΜΑ ΤΟΥ ΣΤΑΛΙΝ ΜΕ ΤΗΝ ΚΟΤΑ!