«Καπνούς» βγάζει ο Ερντογάν για το σκίτσο Ολλανδού που τον δείχνει να «βιάζει» το μπλε πουλί του Twitter (σκίτσο)

«Καπνούς» βγάζει ο Ερντογάν για το σκίτσο Ολλανδού που τον δείχνει να «βιάζει» το μπλε πουλί του Twitter (σκίτσο)
Την οργή του Τούρκου προέδρου Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν προκάλεσε το σκίτσο του Ολλανδού σκιτσογράφου Ρούμπεν Οπενχάιμερ στο οποίο απεικονίζεται να «βιάζει» το μπλε πουλί του Twitter.
Στο σκίτσο φαίνεται ο Ερντογάν να φοράει ένα εσώρουχο με το έμβλημα του Ισλαμικού Κράτους, ενώ στη λεζάντα αναφέρεται η φράση «Erdogan is not a goatfucker» (μτφ. ο Ερντογάν δεν κάνει σεξ με κατσίκες).
Τουρκικό δικαστήριο έστειλε στον Οπενχάιμερ αλλά και στο Twitter δικαστική εντολή αφαίρεσης του εν λόγω σκίτσου.

Για την ώρα, πάντως, σύμφωνα με το Πρώτο Θέμα, ο Ολλανδός σκιτσογράφος είναι αποφασισμένος να μην αποσύρει το επίμαχο σκίτσο.
«Θα είναι πολύ ανόητο αν απευθύνω τώρα έκκληση για μαζική αναπαραγωγή του σκίτσου;» αναρωτήθηκε ο Οπενχάιμερ μέσω ανάρτησής του στο Twitter φροντίζοντας σε δεύτερη ανάρτηση να παρουσιάσει τη δικαστική εντολή.
Ο Ολλανδός σκιτσογράφος ανήρτησε και μια επιστολή από το Twitter στην οποία οι υπεύθυνοι της πλατφόρμας τον ενημερώνουν ότι είναι πιθανόν να υποχρεωθούν να λάβουν μέτρα ενώ του ζητούν να τους ενημερώσει αν προτίθεται να «κατεβάσει» το σκίτσο ή αν σκέφτεται να προβεί σε νομικές ενέργειες.

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Γνωρίζατε ότι το Εθνικό Ζώo της Ελλάδας είναι το δελφίνι;

ΤΟ ΠΕΙΡΑΜΑ ΤΟΥ ΣΤΑΛΙΝ ΜΕ ΤΗΝ ΚΟΤΑ!