«Η Συρία χρειάζεται 900 δις δολάρια για ανασυγκρότηση»



Απρίλιος 22, 2017. 21:17


Ο επικεφαλής του Αραβικού Συνδέσμου, Αχμέντ Αμπό ελ Γκεΐτ, δήλωσε ότι για την ανασυγκρότηση της Συρίας απαιτούνται τουλάχιστον 900 δισεκατομμύρια δολάρια, λόγω της εμπλοκής της σε εμφύλιο πόλεμο από το 2011, σύμφωνα δημοσίευμα του Σαββάτου από το αιγυπτιακό κρατικό πρακτορείο ειδήσεων «MENA».


Μιλώντας κατά τη διάρκεια εορτασμού των 70 ετών από την ίδρυση του Αραβικού Συνδέσμου στο Πανεπιστήμιο της Αλεξάνδρειας, ο Αμπό ελ Γκεΐτ δήλωσε ότι ο συνεχιζόμενος πόλεμος στη Συρία έχει οδηγήσει σε εκτοπισμό περίπου πέντε εκατομμυρίων ανθρώπων, σημειώνοντας ότι ο παναραβικός οργανισμός περνά «την πιο δύσκολη περίοδο της ιστορίας του».



«Πενήντα τοις εκατό των προσφύγων είναι Άραβες, πράγμα που σημαίνει  ότι ένας στους τρεις  πρόσφυγες  είναι Σύριος», πρόσθεσε.



Ο ίδιος τόνισε ότι και άλλα αραβικά κράτη έχουν υποστεί καταστροφές τα τελευταία έξι χρόνια, γεγονός που θέτει σε κίνδυνο τον κοινωνικό ιστό των αραβικών κοινωνιών».



Ο επικεφαλής του Αραβικού Συνδέσμου επεσήμανε, επίσης, ότι το Ιράκ έχει διαρρηχθεί από την τρομοκρατία, τους μαχητές του Daesh και τον εμφύλιο».



Σύμφωνα με την αιγυπτιακή «Ahram» στη διάσκεψη που έγινε στις Βρυξέλλες, όπου συμμετείχαν 70 κράτη, οι διεθνείς δωρητές δεσμεύθηκαν να χορηγήσουν βοήθεια ύψους 6 δισεκατομμυρίων δολαρίων για τις καταστροφές που υπέστη η Συρία.



Εκτός από την παροχή οικονομικής υποστήριξης στη Συρία, στόχος της συνάντησης στις Βρυξέλλες ήταν η εξεύρεση πολιτικής λύσης για τον τερματισμό του εμφυλίου πολέμου.



Διοργανωτές της συνάντησης ήταν το Κατάρ, Κουβέιτ, Νορβηγία, ΕΕ και ΟΗΕ.



(english.ahram.org.eg)

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Γνωρίζατε ότι το Εθνικό Ζώo της Ελλάδας είναι το δελφίνι;

ΤΟ ΠΕΙΡΑΜΑ ΤΟΥ ΣΤΑΛΙΝ ΜΕ ΤΗΝ ΚΟΤΑ!