Θα «μαζέψει» τους επίδοξους…Βαρουφάκηδες ο Αλέξης Τσίπρας;



Θα «μαζέψει» τους επίδοξους…Βαρουφάκηδες ο Αλέξης Τσίπρας;

Η επίγνωση της πραγματικότητας αποτελεί το κυριότερο προτέρημα που πρέπει να διαθέτει οποιοσδήποτε πολιτικός. Στις προγραμματικές δηλώσεις της κυβέρνησης ακούσαμε τόσες αοριστολογίες και τσιτάτα από υπουργούς, που καμία σχέση έχουν με τα όσα έχει δεσμευθεί να εφαρμόσει η κυβέρνηση.
Το Μνημόνιο το ονομάζουν ακόμα συμφωνία. Τα επώδυνα φορολογικά μέτρα τα βαφτίζουν… παρεμβάσεις με κοινωνική δικαιοσύνη. Εξαγγέλλουν «παράλληλο πρόγραμμα» πριν καν αρχίσουν να ψηφίζουν και να εφαρμόζουν τα σκληρά προαπαιτούμενα. Αλλά υπάρχουν και… καλύτερα.

Ισοδύναμα-ψίχουλα από εισιτήρια μουσείων για το χαράτσι των 320 εκατ. € που φέρνει ο ΦΠΑ στην ιδιωτική εκπαίδευση. Λύση στο πρόβλημα της υστέρησης των φορολογικών εσόδων με μεταμεσονύχτιες εφόδους εφοριακών σε επιχειρήσεις και με επιβολή ΕΝΦΙΑ σε ακίνητα Ελλήνων στο εξωτερικό! «Ακύρωση» της ιδιωτικοποίησης του Ελληνικού σε συνδυασμό με «πάγωμα» στην αποκρατικοποίηση της ΔΕΗ και την εκμετάλλευση των κοιτασμάτων υδρογονανθράκων.

Αν η χώρα δεν ήταν χρεοκοπημένη, πραγματικά θα προκαλούσαν αστείρευτο γέλιο οι χαμηλού επιπέδου «εξυπνακίστικες» ομιλίες των υπουργών. Προκαλούν, όμως, τρόμο γιατί η Ελλάδα δεν έχει ξεφύγει από τον κίνδυνο της ολοκληρωτικής κατάρρευσης. 

Ο Αλέξης Τσίπρας έχει μια τελευταία ευκαιρία. Να «μαζέψει» τους επίδοξους… Βαρουφάκηδες. Τώρα, στη «δεύτερη φορά Αριστερά», δεν υπάρχει η πολυτέλεια να επαναληφθούν τα ίδια λάθη. 

ΓΙΑΝΝΗΣ ΤΣΑΠΡΟΥΝΗΣ
jtsaprounis@e-typos.com,http://www.e-typos.com/

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Γνωρίζατε ότι το Εθνικό Ζώo της Ελλάδας είναι το δελφίνι;

ΤΟ ΠΕΙΡΑΜΑ ΤΟΥ ΣΤΑΛΙΝ ΜΕ ΤΗΝ ΚΟΤΑ!