7 μέρη στον κόσμο για μια… αλλιώτικη Πρωτοχρονιά

Όταν τα αγαπημένα μας πρόσωπα είναι δίπλα μας στις γιορτές, όλα μοιάζουν δυνατά. Ακόμα καλύτερα, όμως, είναι να είμαστε με τα αγαπημένα μας πρόσωπα σε μοναδικά μέρη του κόσμου, ζώντας την αλλαγή του χρόνου σε νέες παραστάσεις και χτίζοντας νέες εμπειρίες, από τα πρώτα κιόλας λεπτά της νέας χρονιάς.
Μακριά, λοιπόν, από τις καθιερωμένες γιορτές με τα ρεβεγιόν, τις σαμπάνιες και τα χαρτιά, στα παρακάτω μέρη η Πρωτοχρονιά φαντάζει διαφορετική, χαρίζοντάς μας την ελπίδα ότι και η χρονιά που ακολουθεί θα είναι το ίδιο ξεχωριστή.

Σίδνεϊ, Αυστραλία
Το λιμάνι του Σίδνεϊ μετατρέπεται στην κύρια τουριστική ατραξιόν της Αυστραλίας την Πρωτοχρονιά, καθώς τα events που πραγματοποιούνται εκεί είναι πολλά και συναρπαστικά. Ντόπιοι και τουρίστες μαζεύονται για να παρακολουθήσουν τη βολή του κανονιού στο λιμάνι, το σόου με τα πυροτεχνήματα και τις εορταστικές εκδηλώσεις στις οποίες συμμετέχει περίπου 1 εκατομμύριο κόσμου. Ο καλοκαιρινός καιρός δίνει άλλη ατμόσφαιρα στην Πρωτοχρονιά και τα πάρτι… αμέτρητα, μέχρι το πρωί!

Λας Βέγκας, Νεβάδα, Ηνωμένες Πολιτείες
Λας Βέγκας και πάρτι είναι σχεδόν συνώνυμα κι αν ο κόσμος, τα φώτα, η κίνηση και η διασκέδαση είναι η δική σας ερμηνεία για την τέλεια Πρωτοχρονιά, τότε θα τη βρείτε στη μακρινή πόλη της… αμαρτίας. Κι όταν μπαίνει ο νέος χρόνος τα πάντα σταματούν για λίγο, τα βλέμματα στρέφονται ψηλά και τα πυροτεχνήματα παίζουν πρωταγωνιστικό ρόλο. Οι άνθρωποι χορεύουν στους δρόμους και παντού επικρατεί γιορτινή ατμόσφαιρα διασκέδασης που δεν τελειώνει ποτέ.
Goa, Ινδία
Ένα από τα πιο εξωτικά μέρη για υπέροχες γιορτές, η Goa προσφέρει μια μίξη ήλιου, θάλασσας, πάρτι και κοκτέιλ, σε σκηνικό με φοίνικες που «στολίζουν» τις καθαρές και αμμώδεις παραλίες, με τα διάφανα νερά. Εκεί θα μπορέσετε να μείνετε σε μια από τις αγροτικές καλύβες κοντά τη θάλασσα και να γιορτάσετε την Πρωτοχρονιά σε… beach party.
Καταρράκτες Νιαγάρα, Καναδάς
Ίσως τα λόγια είναι λίγα για να περιγράψουν το θέαμα και το συναίσθημα όταν κανείς βρεθεί στους καταρράκτες του Νιαγάρα. Πόσο μάλλον να γιορτάσει την Πρωτοχρονιά εκεί, με πάρτι, πυροτεχνήματα και ορχήστρα σε ένα φυσικό τοπίο απαράμιλλης ομορφιάς, το οποίο συγκεντρώνει περίπου 30 χιλιάδες κόσμο κάθε χρόνο.
Πύλη του Βρανδεμβούργου, Βερολίνο, Γερμανία
Στη γερμανική πρωτεύουσα και συγκεκριμένα σε ένα από τα πιο θαυμαστά αξιοθέατά της, η Πρωτοχρονιά είναι σίγουρα διαφορετική. Συνήθως, την παραμονή πραγματοποιούνται εορτασμοί στο μακρύ δρόμο πίσω από την Πύλη με την ονομασία “Party Mile”. Όπως καταλαβαίνετε, στις εκδηλώσεις η μπίρα ρέει άφθονη, ενώ υπάρχουν και πιάτα με γεύσεις από διάφορα μέρη του κόσμου. Η Πρωτοχρονιά τελειώνει με μουσική και χορό, ενώ κι εδώ τα πυροτεχνήματα κάνουν την ατμόσφαιρα γιορτινή. Το μέρος όπου γίνονται όλες οι εκδηλώσεις είναι η 17th June Street, όπου θα βρείτε συναυλίες, ανοιχτή ντίσκο, dj’s, light shows και πολλά άλλα.
Πράγα, Τσεχία
Ένα ταξίδι στην Πράγα για την Πρωτοχρονιά είναι ό,τι πρέπει και δεν απέχει πολύ από τη χώρα μας. Στην εκλεπτυσμένη αυτή παραμυθένια πόλη, η ατμόσφαιρα είναι ήδη ιδιαίτερη και γίνεται ακόμη περισσότερο με τον εορτασμό της έλευσης του νέου χρόνου, με πολλές δραστηριότητες, πάρτι, χορό και κέφι. Όσοι δεν θέλουν τέτοιου είδους πάρτι, μπορούν να παρευρεθούν στο New Year’s Eve Gala Ball στην Όπερα της Πράγας, με σαμπάνια, οπερέτα, μπουφέ και πολιτισμό στο φουλ.
WWW.WIKIPEDIA.COM
Kitzbühel, Αυστρία
Η μυστηριώδης, μεσαιωνική πόλη της Αυστρίας, με ιστορία που φτάνει πίσω στον 9ο αιώνα, ενδείκνυται για αναψυχή από τα παλιότερα χρόνια, γι’ αυτό και διασημότητες όπως ο Kirk Douglas και η Coco Chanel είχαν επισκεφτεί το μέρος, απολαμβάνοντας τη φιλοξενία και την ομορφιά του. Αν ονειρεύεστε μια πιο ρομαντική Πρωτοχρονιά, με πυροτεχνήματα, όμορφη μουσική και χειμωνιάτικο τοπίο, τότε το Kitzbühel είναι για εσάς.                                                                            http://www.clickatlife.gr

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Γνωρίζατε ότι το Εθνικό Ζώo της Ελλάδας είναι το δελφίνι;

ΤΟ ΠΕΙΡΑΜΑ ΤΟΥ ΣΤΑΛΙΝ ΜΕ ΤΗΝ ΚΟΤΑ!