Η Μέρκελ δεν “τραγουδά” στη βροχή…


Ήταν το πρόσωπο της κρίσης και σε αυτή τη Σύνοδο Κορυφής. Με… κεκτημένη ταχύτητα από το ελληνικό ζήτημα και την άτσαλη διαχείρισή του... η Άνγκελα Μέρκελ ήταν και πάλι πρωταγωνίστρια στη Σύνοδο Κορυφής των ηγετών της Ευρωπαϊκής Ένωσης, αυτή τη φορά για τον προϋπολογισμό της Ένωσης για την περίοδο 2014-2020.

Η Γερμανίδα Καγκελάριος ηγείται της “φράξιας” του πλούσιου Βορρά, απέναντι στον αναιμικό Νότο. Μόνο που η Ιερή Συμμαχία κλυδωνίζεται. Όπως αποδείχτηκε και στο Eurogroup, όπου η Γερμανία έμεινε μόνη με την Ολλανδία και τη Φινλανδία, ούτε καν την… Αυστρία, το Βερολίνο δεν απέχει πολύ από το να περάσει στο επίπεδο της διπλωματικής απομόνωσης. Κι αν αυτό ακούγεται βαρύ, στο επίπεδο της διπλωματικής μοναξιάς.



Τα δεδομένα αλλάζουν για τη Γερμανία. Κάτι που η Μέρκελ αντιλαμβάνεται, και προσπαθεί να προσαρμοστεί. Με τον Μπαράκ Ομπάμα στη δεύτερη θητεία του να είναι… ανεξέλεγκτος, από τη στιγμή που δεν έχει μπροστά του μια νέα επανεκλογή, και τον Ντέιβιντ Κάμερον να εμφανίζεται ως το “μακρύ χέρι” των ΗΠΑ στην Ευρώπη, η Γερμανία δεν παίζει πλέον μόνη της.

Δεν ήταν άλλωστε τυχαίο το γεγονός ότι στη χθεσινή Σύνοδο Κορυφής, τα φώτα στράφηκαν στον Βρετανό πρωθυπουργό, ο οποίος και επιχείρησε να ηγηθεί μιας “νέας πλειοψηφίας”. Για τον ελλειμματικό Ολάντ, ας το αφήσουμε καλύτερα. Η Γαλλία άξιζε περισσότερα, θα πρέπει όμως να κάνει υπομονή μέχρι το 2017, για να αλλάξει ο ένοικος στα Ηλύσια Πεδία. Και, πιθανότατα, να επανέλθει ο… προηγούμενος.

Η φωτογραφία της Άνγκελα Μέρκελ πίσω από το βρεγμένο τζάμι, που χρησιμοποίησαν για το πρωτοσέλιδό τους οι “Financial Times”, είναι εξαιρετικά “ομιλούσα”. Για να θυμηθούμε την ιστορική πλέον αποστροφή της Κριστίν Λαγκάρντ… παραφρασμένη, “η χοντρή δεν τραγουδά στη βροχή”. Ακόμη χειρότερα για την ίδια, όλο και λιγότεροι στην Ευρώπη είναι πρόθυμοι να ακούσουν το τραγούδι της, αν δεν… αλλάξει ρυθμό.
http://ysterografa.gr,http://tro-ma-ktiko.blogspot.gr

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Γνωρίζατε ότι το Εθνικό Ζώo της Ελλάδας είναι το δελφίνι;

ΤΟ ΠΕΙΡΑΜΑ ΤΟΥ ΣΤΑΛΙΝ ΜΕ ΤΗΝ ΚΟΤΑ!