Συμφωνία για το ελληνικό χρέος στο 124% του ΑΕΠ το 2020 - Γιούνκερ: Σε τρεις δόσεις τα 44 δισ. ευρώ

Συμφωνία για το ελληνικό χρέος στο 124% του ΑΕΠ το 2020 - Γιούνκερ: Σε τρεις δόσεις η δόση στην Ελλάδα                                                                              Λαγκάρντ: Στόχος του ΔΝΤ είναι το ελληνικό χρέος να είναι κάτω από το 110% του ΑΕΠ το 2022
- Όλι Ρεν: Μειώνονται τα επιτόκια στα διμερή δάνεια στην Ελλάδα
- Από το Μαξίμου ο Σαμαράς δήλωσε ότι όλα πήγαν καλά - Τηλεφώνησε ήδη σε Βενιζέλο και Κουβέλη
- Η απόφαση τελεί πλέον υπό την έγκριση του διοικητικού συμβουλίου του ΔΝΤ


Ύστερα από αμέτρητες κυριολεκτικά ώρες συνεδρίασης, το Eurogroup έβγαλε καπνό για το ζήτημα του ελληνικού χρέους και κατά συνέπεια και για την περιβόητη δόση, που περίμενε η Αθήνα με ιδιαίτερη αγωνία, προκειμένου να δοθεί ανάσα στην αγορά με τη ρευστότητα.
Οι υπουργοί Οικονομικών της Ευρωζώνης κατέληξαν σε συμφωνία μετά από περισσότερες από 12 ώρες συνεδρίασης και συμφώνησαν πως το δημόσιο ελληνικό χρέος θα πρέπει να υποχωρήσει στο 124% του ΑΕΠ μέχρι το 2020, μέσω ενός συγκεκριμένου πακέτου μέτρων, το οποίο αναμένεται να φτάνει στο 20% του ελληνικού ΑΕΠ.
Αυτό σημαίνει ουσιαστικά πως αποφασίστηκε η ελάφρυνση του ελληνικού χρέους κατά 40 δισεκατομμύρια ευρώ, κάτι που αποτελεί ενθαρρυντική είδηση για την Ελλάδα. Ωστόσο, αυτή η ελάφρυνση δεν προέκυψε μετά από κούρεμα κάτι για το οποίο δεν άκουγαν κουβέντα οι Γερμανοί, αλλά και οι δορυφόροι τους, Ολλανδία και Φινλανδία.
Κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου ο επικεφαλής του Eurogroup, κ. Γιούνκερ έκανε λόγο για πολιτική συμφωνία για την εκταμίευση του ποσού των 43,7 δισεκατομμυρίων ευρώ στην Ελλάδα, λέγοντας πως υπάρχουν όλα τα απαραίτητα εργαλεία για να ξεκινήσουν τα κράτη μέλη να περάσουν την απόφαση από τα κοινοβούλια τους και να δοθούν τελικά τα χρήματα.
Όπως επεσήμανε ο κ. Γιούνκερ θα δοθούν 10,6 δισεκατομμύρια ευρώ για τη χρηματοδότηση του ελληνικού προϋπολογισμού, ενώ στις 13 Δεκεμβρίου θα δοθούν τα 23,8 δισ. ευρώ σε ομόλογα του EFSF για την ανακεφαλαιοποίηση των τραπεζών.
Μετά το τέλος της συνέντευξης στις Βρυξέλλες, ο πρωθυπουργός, Αντώνης Σαμαράς σε μία λιτή δήλωση τόνισε πως "όλα πήγαν καλά, το παλέψαμε όλοι οι Έλληνες και από αύριο ξεκινάει μία καινούρια μέρα". Όπως έκανε γνωστό ο κ. Σαμαράς ήδη επικοινώνησε για το αποτέλεσμα με τους κ.κ. Βενιζέλο και Κουβέλη.

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Γνωρίζατε ότι το Εθνικό Ζώo της Ελλάδας είναι το δελφίνι;

ΤΟ ΠΕΙΡΑΜΑ ΤΟΥ ΣΤΑΛΙΝ ΜΕ ΤΗΝ ΚΟΤΑ!