Είναι το τελευταίο πακέτο περικοπών, δήλωσε ο πρωθυπουργός


  (Φωτογραφία:  ΑΠΕ )
Αθήνα
Το πακέτο περικοπών των 11,5 δισ. ευρώ είναι το τελευταίο, η κοινωνία δεν αντέχει άλλο, δήλωσε ο πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς στην ομιλία του πριν από την εκλογή γραμματέα της ΝΔ. Επιτέθηκε και πάλι στο «λόμπι της δραχμής», ενώ υπογράμμισε ότι η ΝΔ δεν πρέπει να χάσει την επαφή της με την κοινωνία. «Σε εμάς εμπιστεύθηκε ο λαός την τελευταία ευκαιρία για να αποφύγουμε το χάος» είπε. Επανέλαβε ότι η κυβέρνηση θα πατάξει τη φοροδιαφυγή, ενώ έκανε αναφορά και στο μεταναστευτικό.

Ο κ.Σαμαράς χαρακτήρισε δύσκολες, επώδυνες, αλλά αναπόφευκτες τις περικοπές και τόνισε ότι χωρίς αυτές θα έβγαινε η χώρα από το ευρώ. Τόνισε την ανάγκη να ληφθούν τα μέτρα των 11,5 δισ., υπογραμμίζοντας με έμφαση ότι «αυτό το πακέτο θα είναι το τελευταίο». Δήλωσε ότι είναι απαραίτητο για να πάρει η Ελλάδα την επόμενη δόση του δανείου και έθεσε ως πρώτη προτεραιότητα την αντιμετώπιση της ανεργίας.


Τόνισε, επίσης ότι αντίπαλος της χώρας και της παράταξης είναι το λόμπι της δραχμής.


Μιλώντας για το πρόσφατο ταξίδι σε Βερολίνο και Παρίσι είπε: «Αλλάξαμε το κλίμα στην Ευρώπη που είναι η πρώτη προϋπόθεση για να παραμείνουμε στο ευρώ. Αν θέλουμε να υπάρξει ανάκαμψη πρέπει να παραμείνουμε στο ευρώ και να υπάρξει ρευστότητα στην οικονομία. Η αξιοπιστία μας έχει πέσει στο μηδέν. Ανακτήσαμε ένα μέρος της αξιοπιστίας μας και είπαμε στην ηγεσία της Ευρώπης ότι χρειαζόμαστε ανάκαμψη. Ζητήσαμε να σταματήσουν οι "τοξικές" δηλώσεις εναντίον της χώρας μας».


Ο κ. Σαμαράς, μίλησε και για την ανάγκη κομματικής ανασυγκρότησης, τονίζοντας: «Οφείλουμε να μην ξεχνάμε την πολιτική δύναμη που μας έδωσε τη νίκη και είναι το κόμμα μας. Δεν πρέπει να χάσουμε την επαφή με την κοινωνία και γι' αυτό χρειαζόμαστε το κόμμα. Πρέπει να το αναδιοργανώσουμε, να εκλέξουμε το νέο γραμματέα και να αναδιατάξουμε τις δυνάμεις μας, αφού άλλαξαν τα καθήκοντα και οι προτεραιότητές μας. Χρειαζόμαστε νέο γραμματέα που θα αναδιατάξει τις κομματικές οργανώσεις και θα προετοιμάσει το κόμμα για το συνέδριο που θα είναι στρατηγικής σημασίας».


Μόλις βγούμε από τον κυκεώνα της κρίσης πρέπει να κάνουμε σημαντικές μεταρρυθμίσεις ανέφερε ο κ. Σαμαράς. «Σε δύο χρόνια περίπου, αν όλα πάνε καλά, η Ελλάδα θα είναι πολύ διαφορετική από ό,τι είναι σήμερα. Στήνουμε τις βάσεις για μία ανταγωνιστική, ελεύθερη και δημοκρατική Ελλάδα» τόνισε.


Επισήμανε, επίσης, τη σημασία της ενότητας για την αντιμετώπιση της κρίσης. «Κανείς δεν βοηθά χώρες που τρώνε τις σάρκες τους. Και καμιά τύχη δεν έχουν χώρες που αφήνουν τους "επιτήδειους" να κερδοσκοπούν στις συμφορές τους».


Αναφερόμενος στο μεταναστευτικό ο κ. Σαμαράς τόνισε ότι η εικόνα των πόλεων έχει ήδη αλλάξει με την επιχείρηση «Ξένιος Ζευς». «Πριν από δύο χρόνια κανείς δεν μπορούσε να μιλήσει για λαθρομετανάστες» τόνισε.

Newsroom ΔΟΛ

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Γνωρίζατε ότι το Εθνικό Ζώo της Ελλάδας είναι το δελφίνι;

ΤΟ ΠΕΙΡΑΜΑ ΤΟΥ ΣΤΑΛΙΝ ΜΕ ΤΗΝ ΚΟΤΑ!