ΤΙ ΕΔΕΙΞΑΝ ΤΑ ΣΕΙΣΜΙΚΑ ΔΕΔΟΜΕΝΑ ΑΠΟ ΤΙΣ ΕΡΕΥΝΕΣ- O "θησαυρός" των Παξών




Δύο γραμμές σεισμικών δεδομένων από τις έρευνες του σκάφους «Nordic Explorer» παρουσιάστηκαν την Τρίτη στο δεύτερο συνέδριο «Balkans Οil and Gas Summit» το οποίο διεξάγεται στην Αθήνα. Τα νέα αυτά δεδομένα παρουσιάστηκαν από τον καθηγητή γεωλογίας στο Πανεπιστήμιο Πατρών Αβραάμ Ζελελίδη, ο οποίος υποστήριξε ότι η πλέον υποσχόμενη περιοχή είναι εκείνη των Παξών.
Οπως ανακοινώθηκε στο συνέδριο, δεδομένα από το πακέτο των συνολικά 79 σεισμικών γραμμών, συνολικού μήκους 12.500 χιλιομέτρων, που «τράβηξαν» οι Νορβηγοί, απέκτησαν και τα ΕΛΠΕ. Τα ίδια δεδομένα έχει αγοράσει από τη νορβηγική Petroleum Geo Services (PGS) η γαλλική Total.
Σύμφωνα με tovima η επεξεργασία των ευρημάτων, σύμφωνα με τον γενικό γραμματέα του υπουργείου Περιβάλλοντος, Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής (ΥΠΕΚΑ) Κώστα Μαθιουδάκη, αναμένεται να ολοκληρωθεί τον Δεκέμβριο. Θα ακολουθήσει η ερμηνεία τους και μετά τον ερχόμενο Μάρτιο θα αρχίσει η χάραξη των οικοπέδων και η προκήρυξη του γύρου παραχωρήσεων.
Την εκτίμηση ότι στη χώρα μας υπάρχουν επενδυτικές ευκαιρίες τόσο στη στεριά όσο και σε θαλάσσιες περιοχές στον τομέα των υδρογονανθράκων εξέφρασε ο πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος της Energean Oil & Gas κ. Μαθιός Ρήγας.
Εστίασε στα πεπραγμένα της εταιρείας του, η οποία τα τελευταία έξι χρόνια έχει επενδύσει περί τα 150 εκατ. ευρώ για να αναβιώσει την παραγωγική δραστηριότητα στον Πρίνο και στη Νότια Καβάλα. Επιπλέον, όπως σημείωσε, βρίσκεται σε εξέλιξη ένα νέο πρόγραμμα με συνολικά τέσσερις γεωτρήσεις και προϋπολογισμό 60 εκατ. δολαρίων στον Πρίνο, με στόχο τον διπλασιασμό της παραγωγής εντός του πρώτου διμήνου του 2014, προκειμένου το κοίτασμα να παραμείνει βιώσιμο.
Τμήμα ειδήσεων defencenet.gr

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Γνωρίζατε ότι το Εθνικό Ζώo της Ελλάδας είναι το δελφίνι;

ΤΟ ΠΕΙΡΑΜΑ ΤΟΥ ΣΤΑΛΙΝ ΜΕ ΤΗΝ ΚΟΤΑ!