Η Γερουσιαστής Ολυμπία Snowe για το όνομα των Σκοπίων



Η πρώην Γερουσιαστής των ΗΠΑ, ελληνικής καταγωγής, Olympia Jean Snowe, αν και δεν έδωσε σαφείς απαντήσεις στα παράπονα που διατυπώνονται στις απόψεις της επάνω στη διαφορά του νοτιοσλαβικού κράτους με την Ελλάδα, όμως, χρησιμοποίησε το συνταγματικό όνομα της χώρας μας, μεταδίδει το επίσημο πρακτορείο ειδήσεων των Σκοπίων.


Η Ολυμπία Snowe ήταν ανένδοτος αντίπαλος της ένταξης της FYROM στο ΝΑΤΟ και ήταν γνωστή για τη χρήση της αναφοράς ‘πΓΔΜ’, ειδικά μετά την αναγνώριση από τις ΗΠΑ του συνταγματικού ονόματος της.

«Η απόφαση αυτή έπρεπε να γίνει από τα Ηνωμένα Έθνη, μεταξύ της Ελλάδας και FYROM. Οι συζητήσεις αυτές θα πρέπει να ενθαρρύνονται και από τις δύο πλευρές καθώς και από τα  μέλη του ΟΗΕ, ώστε να καθίσουν και να καταλήξουν σε συμφωνία σχετικά με τη χρήση του ονόματος, η όποια απόφαση δεν μπορεί να είναι μονομερής», τόνισε η Σνόου.

Η ελληνική καταγωγής πρώην γερουσιαστής θα τονίσει, επίσης, ότι μετά την κρίση στην Ευρωπαϊκή Ένωση, η προσχώρηση των Σκοπίων γίνεται λιγότερο ελκυστική.

«Στη διάρκεια της καριέρας της, η Snowe κατηγόρησε τα Σκόπια για εδαφικές διεκδικήσεις σε βάρος της Ελλάδας και για διάδοση εχθρικής προπαγάνδας και απαίτησε την ανάκληση της αναγνώρισης της συνταγματικής ονομασίας της χώρας μας», γράφει το νοτιοσλαβικό δημοσίευμα και θα συνεχίσει:

«Μετά την απροσδόκητη συνταξιοδότησή της, νωρίτερα αυτό το έτος, μετά από μια παρουσία περισσότερων από 30 έτη στο αμερικανικό Κογκρέσο, η Snowe προωθείται ως ακτιβιστής για την οικοδόμηση ενός συμβιβασμού μεταξύ των αντιθέτων ομάδων του Κογκρέσου – Ρεπουμπλικάνων και Δημοκρατικών, που αποτελεί και το θέμα του βιβλίου της, το οποίο αυτή τη στιγμή κυκλοφορεί στις Ηνωμένες Πολιτείες, γράφει το δημοσίευμα που αναφέρει ως πηγή το Reuters.

--
http://www.echedoros-a.gr

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Γνωρίζατε ότι το Εθνικό Ζώo της Ελλάδας είναι το δελφίνι;

ΤΟ ΠΕΙΡΑΜΑ ΤΟΥ ΣΤΑΛΙΝ ΜΕ ΤΗΝ ΚΟΤΑ!