Kurdish Aspect: “Ήρθε η ώρα και για την δική μας εξέγερση. Οι Κούρδοι στη Τουρκία, στο Ιράν και τη Συρία θα ξεσηκωθούν με τη σειρά τους”


Το Kurdish Aspect (ΕΔΩ) μέσω του Baqi Barzani καλεί το Κουρδικό λαό σε εξέγερση. Παραθέτω πιο κάτω το άρθρο σε ελεύθερη μετάφραση. 
Οι Κούρδοι που είναι 40 εκατομμύρια και βρίσκονται στη Τουρκία, στο Ιράν, τη Συρία και το Ιράκ, θα πρέπει να αυξάνονται και να αδράξουν την ευκαιρία να στείλουν τα δικά τους μηνύματα σε ολόκληρη την υδρόγειο.
Κανένα έθνος στο κόσμο δεν έχει καταπιεστεί και περιθωριοποιηθεί όσο οι Κούρδοι.
Όπως ερμηνεύεται από τα περισσότερα μέσα ενημέρωσης, οι εξεγέρσεις στις Αραβικές χώρες ή και «Αραβικές Επαναστάσεις» όπως χαρακτηρίζονται, βασίζονται στη τρέχουσα οικονομική συγκυρία και στα απολυταρχικά καθεστώτα.
Η γαλλική, η ρωσική, αλλά και η αμερικανική επανάσταση δεν θεωρούνται συγκρίσιμα σαν μεγέθη με τις Κουρδικές επαναστάσεις. Τα 40 εκατομμύρια Κούρδοι απαιτούν να τους χορηγηθούν άμεσα όλα τα θεμελιώδη δικαιώματα που τους αρμόζουν. Ενάντια στη παγκόσμια συνενοχή όσον αφορά το Κουρδικό, οι Κούρδοι διαχρονικά είχαν έναν και μοναδικό σύμμαχο. Τους ίδιους τους Κούρδους.
Ορισμένες φορές οι επαναστάσεις «παγώνουν» ή εναλλακτικά κάποιες φορές οδεύουν προς τα εκεί. Η λογική και η αιτία μιας επανάστασης εύκολα μπορεί να παρερμηνευθεί και να καταστεί όμηρος των εξελίξεων για διαφόρους λόγους. Το γεγονός πως ορισμένοι πολιτικοί παράγοντες και επιστήμονες διαφωνούν με τις αραβικές εξεγέρσεις μπορεί να τους αποβεί «μπούμερανγκ».
Δεδομένου πως ο Κουρδικός λαός έχει ιστορία και ιστορικές εξελίξεις σε συνεχόμενη βάση είναι σε θέση να μπει σε τροχιά σύγχρονη και να γίνει ένα ενιαίο δημοκρατικό κράτος.
Ο Κουρδικός λαός πρέπει να βγει στους δρόμους της Δαμασκού, της Άγκυρας και της Τεχεράνης και να αντιτεθεί ενάντια στο πολιτικό κατεστημένο.
Οι ισχυρές Δυτικές δημοκρατίες, θα πρέπει να στηρίξουν το νέο κύμα εξεγέρσεων, να θεμελιώσουν τις τακτικές των καταπιεσμένων λαών και να τις απελευθερώσουν από τη καταπίεση και το ζυγό του αυταρχισμού. Η αδικία δεν έχει χρώμα, εθνικότητα ή θρησκεία.
Δεν υπάρχει, και ούτε πρόκειται να υπάρξει πραγματική επανάσταση, αν αυτή πρωτίστως δεν υποστηριχθεί από τη Διεθνή Κοινότητα. Η εμπλοκή Δημοκρατιών (κρατών), φιλειρηνικών οργανώσεων και Κυβερνήσεων είναι απαραίτητη.
Ειρήνη, δημοκρατία ανθρώπινα δικαιώματα και ελευθερία σε όλους!

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Γνωρίζατε ότι το Εθνικό Ζώo της Ελλάδας είναι το δελφίνι;

ΤΟ ΠΕΙΡΑΜΑ ΤΟΥ ΣΤΑΛΙΝ ΜΕ ΤΗΝ ΚΟΤΑ!