Ο Χριστόφιας προτείνει απογραφή και στις δύο κοινότητες




Η ελληνοκυπριακή πλευρά κατέθεσε πολύ συγκεκριμένη πρόταση για απογραφή πληθυσμού και στις δύο κοινότητες, υπό την αιγίδα και την εποπτεία των Ηνωμένων Εθνών, όπως ανακοίνωσε ο πρόεδρος Δημήτρης Χριστόφιας.
«Συνεχίσαμε τη συζήτηση για το θέμα της ιθαγένειας. Εμείς καταθέσαμε πρόταση πολύ συγκεκριμένη. Να γίνει απογραφή πληθυσμού και στις δύο κοινότητες, υπό την αιγίδα και την εποπτεία των Ηνωμένων Εθνών. Υπάρχει ειδικό Τμήμα Πληθυσμού των Ηνωμένων Εθνών», δήλωσε στους δημοσιογράφους, ο κ. Χριστόφιας, μετά τη σημερινή συνάντηση του με τον Τουρκοκύπριο ηγέτη, Ντερβίς Έρογλου.
Ο Γενικός Γραμματέας είναι πρόθυμος να προχωρήσει προς αυτή την κατεύθυνση, όπως μας έχει δηλώσει και στη συνάντηση της Γενεύης. Και εμείς θέλουμε να γίνει αυτή η απογραφή, αν θέλουμε πραγματικά να μιλούμε για επίλυση του προβλήματος της ιθαγένειας, δηλαδή, του εποικισμού, ανέφερε χαρακτηριστικά ο Κύπριος πρόεδρος και εξήγησε ότι αν δεν ξέρουμε αριθμούς και πόσοι Τούρκοι της Τουρκίας έχουν πάρει τη λεγόμενη ιθαγένεια, δεν μπορούμε να συζητούμε ουσιαστικά πάνω σε αυτό το θέμα.
«Είμαστε πανέτοιμοι, τα Ηνωμένα Έθνη είναι έτοιμα να βοηθήσουν προς αυτή την κατεύθυνση, όμως, δυστυχώς, και πάλι έχουμε πρόβλημα με την τουρκοκυπριακή πλευρά. Το θέμα θα συζητηθεί περαιτέρω και με τον κ. Ντάουνερ και θα προσπαθήσουμε να πείσουμε την τουρκοκυπριακή πλευρά - εφόσον τα Ηνωμένα Έθνη είναι ολοπρόθυμα για ένα τέτοιο εγχείρημα, μια τέτοια πράξη - να αποδεχτεί μια αντικειμενική καταγραφή του πληθυσμού, για να γνωρίζουμε πού στεκόμαστε και πώς συμπεριφερόμαστε στο όλο θέμα του πληθυσμού, στο όλο θέμα της ιθαγένειας», κατέληξε ο Κύπριος πρόεδρος.    ΠΗΓΗ:kostasxan

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Γνωρίζατε ότι το Εθνικό Ζώo της Ελλάδας είναι το δελφίνι;

ΤΟ ΠΕΙΡΑΜΑ ΤΟΥ ΣΤΑΛΙΝ ΜΕ ΤΗΝ ΚΟΤΑ!