Ομαδικοί τάφοι στη Ν.Α Τουρκία.

Προσθήκη χάρτη  και σημαίας
Η Φωτό Μου
MANΩΛΗΣ ΚΩΣΤΙΔΗΣ

Σαράντα χιλιάδες άνθρωποι διαδήλωσαν στην ανατολική επαρχία Σίιρτ της Τουρκίας, που διεκδικούσαν την εύρεση όλων "ομαδικων τάφων" που βρίσκονται στη χώρα , όπου βρίσκονται θαμμένοι εκατοντάδες Κούρδοι.

Στη συγκεκριμένη πόλη βρέθηκε ένας ομαδικός τάφος με τους σκελετούς 8 ανθρώπων. Μόλις οι αρχές ανακοίνωσαν την ύπαρξη αυτού του ομαδικού τάφου, προκλήθηκαν οι αντιδράσεις.
Στην Τουρκία, άρχισαν να συζητούν ένα θέμα "ταμπού" που εδώ και χρόνια κανένας δεν ήθελε να αναφερθεί. Χιλιάδες άνθρωποι, οι πλειοψηφία του Κούρδοι, αγνοούνται. Όλοι συμφωνούν οτι οι αγνοούμνεοι είναι θύματα του παρακράτους και της τουρκικής Χεζμπολάχ, που είχε βοηθηθεί απο το παρακράτος για να καταπολεμήσει το PKK.
Πολλά θύματα αυτής της βάρβαρης πολιτικής δεν θάφτηκαν ποτέ σε νεκροταφεία, αλλά σε ομαδικούς τάφους που βρίσκονται σε διάφορα σημεία της Νοτιοανατολικής Τουρκίας. Η εφημερίδα Radikal γράφει για το θέμα " η Τουρκία επιτέλους ήρθε αντιμέτωπη με το θέμα των ομαδικών τάφων".
Μέχρι σήμερα μετά απο έρευνες αποκαλύφθηκαν 28 ομαδικοί τάφοι, όπου μέσα τους βρέθηκαν τα οστά 210 θυμάτων!
Η οργάνωση Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων της Τουρκίας (IHD) υποστηρίζει οτι στην Τουρκία υπάρχουν 117 ακόμη ομαδικοί τάφοι που είναι θαμμένοι 1743 άνθρωποι! O πρόεδρος του IHD Οζτούρκ Τούρκντογαν, τονίζει οτι "αμέσως μετά την αποκάλυψη της παρακρατικής δραστηριότητας της Εργκενεκόν, ξεκίνησαν οι έρευνες για την κατάληξη των εξαφανισθέντων και οι συγγενείς τους ξεκίνησαν τις καταγγελίες τους".
Μόνο στην πόλη Ντιγιαρμπακίρ που θεωρείται το κέντρο των Κούρδων της Τουρκίας, πιστεύεται οτι υπάρχουν 20 ομαδικοί τάφοι οπου είναι θαμμένοι 222 άνθρωποι.
Η αποκάλυψη της παρακρατικής δραστηριότητας της Τουρκία κατά του PKK, φαίνεται οτι θα φέρει στο φως ακόμη πολλά άγνωστα γεγονότα που έχουν συμβεί κατά των Κούρδων.                    ΠΗΓΗ:Οnalert

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Γνωρίζατε ότι το Εθνικό Ζώo της Ελλάδας είναι το δελφίνι;

ΤΟ ΠΕΙΡΑΜΑ ΤΟΥ ΣΤΑΛΙΝ ΜΕ ΤΗΝ ΚΟΤΑ!