Καταγγελία «βόμβα» από την πρόεδρο Τουρκικού Ιατρικού Συλλόγου για χρήση χημικών όπλων κατά του PKK – Συνελήφθη από το καθεστώς Ερντογάν

Associated Press
Associated Pres

Η πρόεδρος του Τουρκικού Ιατρικού Συλλόγου, Σεμπνέμ Κορούρ Φιντζαντζί, συνελήφθη σήμερα το πρωί στην Κωνσταντινούπολη για την καταγγελία που έκανε για τις τουρκικές ένοπλες δυνάμεις ότι έχουν χρησιμοποιήσει χημικά όπλα κατά του ΡΚΚ.

Ένταλμα σύλληψης

Η εισαγγελία της Άγκυρας εξέδωσε ένταλμα σύλληψης για την κορυφαία γιατρό και καθηγήτρια ιατροδικαστικής, γνωστής παγκοσμίως για τη δράση της υπέρ της εξάλειψης των βασανιστηρίων, με την κατηγορία της προπαγάνδας υπέρ της οργάνωσης των Κούρδων ανταρτών ΡΚΚ. Η εισαγγελία ζητά επίσης από το δικαστήριο την καθαίρεσή της από τον Ιατρικό Σύλλογο της Τουρκίας και την εκλογή νέου προέδρου.

Αφού έγινε έρευνα στο σπίτι της, η Φιντζαντζί μεταφέρθηκε στην Άγκυρα.

Η πρόεδρος του τουρκικού ιατρικού συλλόγου είχε δηλώσει πριν από λίγες ότι από βίντεο που παρακολούθησε στο διαδίκτυο είναι προφανής η προσβολή των θυμάτων, που εμφανίζονται σε αυτά, από νευροπαραλητικά τοξικά αέρια.

Τα επίμαχα βίντεο δημοσίευσαν ιστοσελίδες, προσκείμενες στο ΡΚΚ, οι οποίοι κατήγγειλαν τη χρήση από τον τουρκικό στρατό «απαγορευμένων διεθνώς βομβών και όπλων που παράγουν δηλητηριώδη αέρια». Σύμφωνα με τα δημοσιεύματα αυτά, η Τουρκία άρχισε να κάνει χρήση χημικών όπλων σε περιοχές του Βορείου Ιράκ από το Φεβρουάριο του 2021 και μέχρι σήμερα τα έχει χρησιμοποιήσει 367 φορές, με αποτέλεσμα να χάσουν τη ζωή τους από αυτά 46 μέλη του PKK.

Την κίνηση νομικής διαδικασίας κατά της Σεμπνέμ Κορούρ Φιντζαντζί είχε προαναγγείλει ο ίδιος ο Τούρκος πρόεδρος, Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, κάνοντας λόγο για «συκοφαντίες».

«Το γεγονός ότι ένας τέτοιος άνθρωπος, που ταπεινώνει τη χώρα και τον στρατό του μιλώντας τη γλώσσα της τρομοκρατικής οργάνωσης, βρίσκεται επικεφαλής ενός οργανισμού, που το όνομά του αρχίζει με το ‘Τουρκικός’ (Ιατρικός Σύλλογος), ενοχλεί κάθε μέλος του έθνους μας. Σύμφωνα με την έρευνα που διεξήγαγε η γενική εισαγγελία της Άγκυρας, θα ληφθούν τα απαραίτητα μέτρα τόσο για αυτό το πρόσωπο όσο και για αυτόν τον θεσμό».

«Πολιτικό λιντσάρισμα»

Η Φιντζαντζί στοχοποιήθηκε και από τον εθνικιστή εταίρο της κυβέρνησης, Ντεβλέτ Μπαχτσελί, που ζήτησε να της αφαιρέσουν ακόμη και την τουρκική ιθαγένεια. Ο ιατρικός σύλλογος στην Τουρκία καταδίκασε τη σύλληψη του προέδρου του κάνοντας λόγο για «πολιτικό λιντσάρισμα».

«Δεν αποδεχόμαστε το πολιτικό λιντσάρισμα που έχει υποστεί η πρόεδρός μας Φιντζαντζί και τις παράνομες πρακτικές, τις οποίες έχει υποστεί. Απαιτούμε να ελευθερωθεί αμέσως μετά την κατάθεσή της», αναφέρει η ανακοίνωση.

https://www.ethnos.gr

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Γνωρίζατε ότι το Εθνικό Ζώo της Ελλάδας είναι το δελφίνι;

ΤΟ ΠΕΙΡΑΜΑ ΤΟΥ ΣΤΑΛΙΝ ΜΕ ΤΗΝ ΚΟΤΑ!

Ο Ερντογάν κάλεσε σε τζιχάντ για την Ιερουσαλήμ – Jerusalem Post: «Τώρα η Άγκυρα έδειξε το πραγματικό της πρόσωπο»