Γαλλικά πολεμικά φτάνουν στο Αιγαίο

Γαλλικά πολεμικά φτάνουν στο Αιγαίο

ΣΤΟ ΜΙΚΡΟΣΚΟΠΙΟ των Γαλλικών Μυστικών Υπηρεσιών, βρίσκονται οι κινήσεις του Ερντογάν σε Μεσόγειο και Λιβύη.
Οι Γάλλοι εκτιμούν ότι πολύ σύντομα η Τουρκία θα αρχίσει να υλοποιεί το σχέδιο «Γαλάζια πατρίδα» προκαλώντας ένταση στο Αιγαίο και νότια της Κρήτης, ενώ δεν αποκλείουν το ενδεχόμενο ενός θερμού επεισοδίου.
Γι΄ αυτό με εντολή του προέδρου Εμανουέλ Μακρόν το Πολεμικό Ναυτικό της Γαλλίας θα έχει έντονη παρουσία στη Μεσόγειο, έτοιμο να αντιμετωπίσει στρατιωτικά τις Τουρκικές προκλήσεις.

Ο πρόεδρος της Γαλλίας που θεωρεί το ΝΑΤΟ πεθαμένη συμμαχία εγγυάται τόσο την ασφάλεια της Ελλάδας, όσο και τα σύνορα της Ευρώπης.
Στην ουσία καλύπτει το κενό που υπήρχε και το οποίο εκμεταλλεύονταν οι Τούρκοι.
Γιατί το ΝΑΤΟ εξακολουθεί να είναι παθητικός θεατής στα σχέδια του Ερντογάν με αποτέλεσμα η συμμαχία να μην μπορεί να ανταποκριθεί στα σύνθετα δεδομένα που διαμορφώνονται και τα οποία μπορούν να προκαλέσουν αποσταθεροποίηση στη Μεσόγειο.
Τη στρατιωτική εμπλοκή της Γαλλίας σε ένα ενδεχόμενο επεισόδιο με την Τουρκία έχει εγγυηθεί ο Εμανουέλ Μακρόν στον ίδιο τον Κυριάκο Μητσοτάκη.
Το νέο δόγμα Ελληνο-Γαλλικής συνεργασίας προβλέπει συνεργασία σε στρατιωτικό επίπεδο για να διασφαλιστούν τα σύνορα της Ελλάδας που είναι και Ευρωπαϊκά σύνορα από τις προκλήσεις των Τούρκων.
Στο μεταξύ ο Ερντογάν καταφεύγει και πάλι στο Κατάρ για να χρηματοδοτήσει τη στρατιωτική εμπλοκή της Τουρκίας στη Λιβύη, γεγονός που έχει προκαλέσει εκνευρισμό στην Ευρωπαϊκή Ένωση.
Γαλλία και Γερμανία έχουν αποφασίσει να αντιμετωπίσουν τις προκλήσεις με μια σειρά κυρώσεων.
Ήδη έχουν ακυρωθεί μια σειρά μεγάλων γερμανικών επενδύσεων που επρόκειτο να γίνουν στην Τουρκία μεταξύ των οποίων περιλαμβάνεται και το εργοστάσιο της Volkswagen.
To Βερολίνο απέκλεισε επίσης την Τουρκία από τουριστικό προορισμό παρά τις αντιδράσεις και τις απειλές του Τσαβούσογλου.
Όλα δείχνουν ότι οι Ευρωπαίοι αποφάσισαν να βάλουν σε καθεστώς καραντίνας την Τουρκία, η οποία απειλεί και εκβιάζει μονίμως με το προσφυγικό.
Βέβαια η θωράκιση των συνόρων στον Έβρο και η ενίσχυση των θαλάσσιων συνόρων στη Μεσόγειο καθιστά δύσκολο τον εκβιασμό με τις προσφυγικές ροές.
Αξίζει να σημειωθεί ότι οι Γαλλικές Μυστικές Υπηρεσίες εκτιμούν, ότι το σχέδιο του Ερντογάν για παράνομες γεωτρήσεις στην ελληνική ΑΟΖ αναμένεται να υλοποιηθεί τον Σεπτέμβριο.
Γι΄ αυτό προετοιμάζονται από τώρα για μια σειρά από αντίμετρα τα οποία θα ακυρώσουν τα σχέδια του Ερντογάν και θα διασφαλίζουν με απόλυτο τρόπο τα Ελληνικά και Ευρωπαϊκά σύνορα.

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Γνωρίζατε ότι το Εθνικό Ζώo της Ελλάδας είναι το δελφίνι;

ΤΟ ΠΕΙΡΑΜΑ ΤΟΥ ΣΤΑΛΙΝ ΜΕ ΤΗΝ ΚΟΤΑ!